המוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון – מוזיאון מוביל באנגליה!


המוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון מציג החל ממאובני דינוזאורים ונתחי סלע ירח, לצמחים אקזוטיים, ואפילו לשלד דודו, אין לדעת במה ניתן להיפגש במהלך ביקור ונחשב לאחד מאוספי היסטוריית הטבע הגדולים בעולם.

כיום המוזיאון מושך אליו בממוצע יותר מ- 5 מיליון מבקרים מדי שנה, והוא נחשב לאחד משלושת המוזיאונים החשובים ביותר בלונדון, הינה כל מה שכדאי לדעת לפני שמגיעים לביקור >>

המוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון - מה רואים?

המוזיאון להיסטוריה של הטבע מחולק בנוחות לארבעה אזורים צבעוניים שונים, שכל אחד מהם מתמקד בנושאים ספציפיים

באזור הירוק מוצאים גלריות שמתמקדות יותר בציפורים, חרקים, מאובנים ומינרלים, בעוד שבאזור האדום נמצאות גלריות שמתמקדות יותר בכדור הארץ, בכוכבי הלכת וביקום; (כמו התפתחותם של בני אדם, הרי געש ורעידות אדמה). לעומת זאת, האזור הכחול מציג גלריות של דינוזאורים, דו-חיים, יונקים, זוחלים וחסרי חוליות ימיים, והאזור הכתום מוביל את אורחיו לגן הטבע (הפתוח רק בין אפריל לאוקטובר).

ריכזנו את הגלריות האהובות והמעניינות עבור מרבית האנשים, וגם מה כדאי לא לפספס:

אקולוגיה

המסדרון הארוך עובר דרך מחלקת יונקים מאובנים ומוביל לחדר המוקדש לאיזון הטבע והסביבה. בגלריה זו לומדים עובדות מעניינות על גשם חומצי ועל יחסי הגומלין בין מערכות יער וחופים.

אולם כדור הארץ

באולם כדור הארץ יש אוסף מגוון ומעניין של חומרים העוסקים בגיאולוגיה ובמינרלים בעולם.
בין היתר, קיימות הרצאות ותצוגות קולנוע בנושאים מסוימים. באולם הראשי ניתן למצוא גלובוס מסתובב, שקוטרו מטר וחצי, משמש תזכורת למטרת המוזיאון: לספר את "סיפור כדור הארץ".

חוויות המבקרים כוללות הדמיה של רעידת אדמה, כמו גם אוסף אבני חן המציג את האבנים במצבן הטבעי ולאחר שנחתכו ולוטשו.

תצוגה מיוחדת ממחישה את סיפורם של "בריטניה לפני האדם", וחלקים אחרים עוסקים בגיאולוגיה האזורית של בריטניה ובמינרולוגיה הכלכלית של העולם.
מוצגות גם דגימות של סלעים שהוחלפו מהירח על ידי החללית אפולו.

מינרלים, מקור המינים והתפתחות האדם

הקומה הראשונה מאכלסת תערוכות המתמקדות במקור המינים והתפתחות האדם, ובוחנת את הברירה הטבעית ואת התיאוריות של דרווין.

הגלריה המינרלית היא תצוגה עוצרת נשימה של נקודת מבט אדריכלית המובילה לכספת, שם מוצאים את אוסף האורורה של כמעט 300 יהלומים צבעוניים.

גלריית המינרלים מכילה כ- 130,000 דגימות, המהוות כ 75% מהמינרלים הידועים בעולם. עוד בגלריה זו אוסף מטאוריטים, כולל מטאוריט קרנבורן הענק ששוקל 3.5 טון מאוסטרליה.

הגלריה הסמוכה מציגה את "המקום שלנו באבולוציה" ומציגה את שרידייה של "לוסי", היא אחד השלדים השלמים ביותר של הומינידים מוקדמים שנמצאו אי פעם. השרידים נמצאו בשנת 1974 באתיופיה. ידועה שהיא בת למעלה מ- 3 מיליון שנה, אך גילה ושלמותה אינם הסיבות היחידות לכך שהיא כה חשובה. ברכיה מראות שהיא הלכה זקוף.

יונקים

הפינה הצפון-מערבית של קומת הקרקע מוקדשת ליונקים, כולל לווייתנים, כמו גם דוגמאות ליונקים שנכחדו. הקומה התחתונה מוקדשת ליונקים יבשתיים, כולל ג'ירפות, פילים, היפופוטמים וקרובי משפחתם המוקדמים, ואילו הגלריה העליונה מתמקדת ביונקים החיים במים.

נקודות בולטות נוספות לראות כוללות תערוכות הקשורות ליונקים הראשונים ששוטטו על פני כדור הארץ, כמו גם מינים אוסטרליים (חיים ונכחדים).

מרכז דרווין

מרכז דרווין העצום מתמקד בטקסונומיה, ומציג 28 מיליון חרקים ו- 6 מיליון צמחים בתוך פקעת ענק; חלונות זכוכית מאפשרים לצפות במדענים בעבודה. בבניין נמצאים האנטומולוגיה והאוספים הבוטניים של המוזיאון, כמו גם ארצ'י, הדיונון הענק המפורסם שלו. 

גולת הכותרת הנוספת היא סטודיו אטנבורו, אטרקציה מולטימדיה המציגה קבוע של סרטים היסטוריים וסרטים תיעודיים מארכיוני הסרטים העצומים של המוזיאון.

כמה זמן צריך כדי לבקר במוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון?

עבור מרבית האנשים, הזמן הממוצע עומד כל כ- 3 שעות עד 4. אם כי חובבי המוזיאונים וטבע בפרט עשויים למצוא את עצמם מבלים את כל היום בקלות בשיטוט בכל ארבעת האזורים הצבעוניים של המוזיאון.

המוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון מעניק תובנה טובה להיסטוריה של הטבע בעזרת דוגמאות, חפצים מקוריים, תחנות אינטראקטיביות וכמה הקרנות סרטים. בשל המצגת החיה הביקור יהיה מעניין ומשעשע גם למבוגרים וגם לילדים והוא בהחלט מומלץ לכל התיירים הלונדוניים שרוצים ללמוד עוד על ההיסטוריה של הטבע.

גלריית הדינוזאורים (האזור הכחול) היא בגדר חובה לילדים, שמסתכלים על ה- T-rex האנימטריוני. מבוגרים יאהבו את תערוכת האוצרות המסקרנת בגלריית קדוגן (אזור ירוק), המציגה שלל חפצים שאינם קשורים זה לזה, כל אחד מהם מספר את סיפורו הייחודי משלו, מגוש סלע ירח ועד שלד דודו.

אוכל, מסעדות ופינות ישיבה במוזיאון לונדון אנגליה

במוזיאון ניתן למצוא מספר מקומות ישיבה להנעים את הזמן והבטן בין גלריה לגלריה. לחלופין, אם רוצים להתפנק יותר ניתן למצוא מספר חלופות מעולות שממוקמות בסמוך למוזיאון. הינה הפירוט על מה שניתן לאכול בחוץ:

  • כיכר תאילנד דרום קנזינגטון (Thai Square South Kensington) – אחת המסעדות התאילנדיות הטובות ביותר בלונדון, עם אוכל תאילנדי אותנטי ואווירה חמה ונינוחה.
  • חאן מקנזינגטון (Khan's of Kensington) – חדר אוכל הודי מזדמן פופולרי, המגיש צלי טנדור טעים, קארי וביריאנים, ונמצא במרחק הליכה ממוזיאון להיסטוריה של הטבע.
  • לך וייט (Go Viet) – לאחר ההצלחה הפנומנלית של אוכל הוויאט של צ'יינה טאון, המייסד השף ג'ף טאן פותח את המסעדה הווייטנאמית. כולל מבחר יינות אדומים, קוקטיילים ייחודיים ובירות.
  • מסעדת קאצ'ארי (Cacciari's) – המסעדות של קאצ'יארי הוקמו במטרה להכיר ללקוחותיהם את המסורות הקולינריות של אמיליה רומאניה, אזור איטליה.
  • אוגניסקו (Ognisko) – המסעדה שוכנת בביתו הוויקטוריאני היפהפה ומתמקדת במטבחים במזרח ומרכז אירופה.

 סיור וירטואלי במוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון (איכות 4K):

טיפים שכדאי לדעת לפני:

  • כדאי לנסות ולהימנע מביקור במוזיאון בחופשות הלימודים מכיוון שהוא יכול להיות עמוס להפליא – אחרת, כדאי להיות מוכנים להיות מוקפים בילדים בכל עת!
  • בכניסה הראשית לרוב קיים תור ארוך, וייתכן שצריך להמתין כ- שעה לפני כניסה. אם רוצים להימנע מכך, בכניסה הצדדית נוטים להיות תורים קצרים יותר, במיוחד בימי חול.
  • כדאי לבקר במוזיאון בשעות הערב, שכן הבניין והמסדרונות יפים במיוחד כאשר הם מוארים בלילה.
  • ניתן להוריד את אפליקציית המבקרים של מוזיאון הטבע לפני שמגיעים, כך שאפשר לראות את המפות האינטראקטיביות של המוזיאון, ולגלות מידע נוסף על התערוכות והאירועים הרבים המתרחשים במוזיאון במהלך הביקור.
  • קיים ארון בגדים הממוקם באולם הינטזה (ליד חנות המוזיאונים) שבו ניתן להשאיר את המעילים (תמורת 2 פאונד), המזוודות (בין 2.50 ל -5 פאונד) והמטריות (1 פאונד). עבור חברי מועדון וילדים זה בחינם.
  •  יש מבחר טוב של מסעדות ובתי קפה לאכול ולשתות מתוך המוזיאון במחירים ממוצעים. עם זאת, אם מעוניינים לחסוך כסף יש פינות ישיבה מסביב, שם אפשר לשבת ולאכול את ארוחת הצהריים בכיף עם כל המשפחה.
  • באתר מוזיאון הטבע יש מדור נהדר לילדים בלבד עם משחקים, עובדות והיכרות קטנה עם כוכבי המוזיאון.

מידע כללי על המוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון

שעות פתיחה:

מדי יום, החל משעה 10:00 בבוקר ועד השעה 17:50 אחה"צ.

כתובת:

 Cromwell Rd, South Kensington, SW7 5BD, לונדון, אנגליה, בריטניה.

דרכי הגעה:

רכבת תחתית (Tube) –  ירידה בתחנת דרום קנזינגטון (South Kensington) משם כ- 5 דק' הליכה.
רכבת – ירידה בתחנת ווסט ברומפטון (West Brompton).
אוטובוס – קו 14, 49, 70, 74, 345, 360, 414, 430 ו- C1.
רכב פרטי או מונית – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין המוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון. 

עלויות:

חינם, ללא עלות.

האתר הרשמי:

https://www.nhm.ac.uk/

מתי כדאי לבקר?

הזמן הטוב ביותר לבקר על פי רוב האנשים, הוא ללא ספק בשעות הערב לאחר שהקהל מתפזר בסוף היום. ביקורים אלו יחודיים ובעלי גוון שונה – במיוחד כאשר האור של האולמות נותן אווירה מדהימה למיצגים.

עוד נקודה למחשבה – הזמן הטוב ביותר להגיע בימי חול הוא אחרי השעה 14:00 כאשר קבוצות בתי הספר עוזבות; בסופי שבוע עדיף להגיע ברגע שהוא נפתח.

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה.

עוד אטרקציות בלונדון


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן