שער הניצחון בפריז – סמל אייקוני בצרפת (arc de triomphe)


בקצה הרחוק של שאנז אליזה, אי אפשר שלא להבחין בקשת המתנשאת מעל תנועת הרכבים וההמון בכיכר שארל דה גול. שער הניצחון (בצרפתית Arc de Triomphe), השולט באופק, הוזמן על ידי נפולי כמחווה לצבא צרפת לזכרם של מעל 660 שמות של גנרלים ואנשי צבא החקוקים על קירות הקשת. 

הביקור במבנה ההיסטורי הזה מסמל את הפאר הפריזאית וניצחונה הצבאי שחייב בהחלט להיות חלק מהטיול בעיר האורות. אבל, לפני שבכלל חושבים ללכת, הנה כל מה שאתה צריך לדעת על שער הניצחון; ההיסטוריה שלה, האדריכלות, הנוף, המוזיאון וכמה עובדות מעניינות ומהירות ועוד!

על שער הניצחון בפריז

אם משהו מתחרה במגדל אייפל כסמל של פריז, זהו האנדרטה המרהיבה הזו של ניצחון נפוליאון. שער הניצחון בפריז, נחשבת לאנדרטה הפופולרית ביותר צרפת. היא הוקמה בשנת 1806, הרבה לפני מגדל אייפל על ידי המעצב ז'אן קלגרין.

ממוקמת במרכז ליבה של כיכר ל'אטואל שבשארל דה גול ובנקודה המערבית ביותר של שדרת שאנז אליזה המפורסמת, במקור אנדרטה היסטורית זו הוקמה כדי להנציח את ניצחונם של הפריזאים באוסטרליץ ולכבוד כל אותם חיילים אמיצים שהקריבו את חייהם למען צרפת במהלך מלחמות נפוליאון והמהפכה הצרפתית.

קשת זו מכילה את שמות כל הגנרלים הצרפתיים והניצחונות הצרפתיים יחד עם הציטוטים וההודעות הפטריוטיות המעוררות השראה בצד הפנימי והחיצוני שלה, ואילו מתחתיה נמצא קבר החייל האלמוני ממלחמת העולם הראשונה.

העיצוב והמבנה של קשת הניצחון מושפע מקשת טיטוס ברומא, איטליה. שער הניצחון, פריז, מתנשא לגובה 50 מטר, עומק 22 מטר ורוחב 45 מטר, מה שהופך אותו למבנה בולט להפליא ולבין קשתות הגבוהות ביותר בעולם.

נוף משער הניצחון

שער הניצחון ממוקם באחת הכיכרות העמוסות ביותר של פריז, ומעניק נוף פנורמי מרהיב של הנוף העירוני שמסביב. מרפסת התצפית הממוקמת על גבי הקשת ומספקת לתיירים במה לצילום אינסטגרם מושלם! וגם להתפעל מהנוף. 

בעוד שדוקרני מתכת שומרים על סיפון המצפה, עדיין ניתן להצליח לתפוס תמונה של הנוף הבלתי יאומן. בכל קצה יש מפה המציינת מונומנטים שונים בכיוון זה. החלק העליון של שער הניצחון מתגאה באחד הנופים הטובים ביותר של מגדל אייפל בפריז.

מוזיאון שער הניצחון

רוב האנשים לא יודעים זאת, אך שער הניצחון מסתיר בתוכו אוצר קטן בדמות מוזיאון שחובבי ההיסטוריה לא ירצו לפספס את זה!

באמצעות מסמכים ותצלומים מקוריים שונים, כמו גם יצירות אמנותיות אחרות, מוזיאון זה מלמד על ההיסטוריה של הקשת והשער עצמו. שם מגלים כל מיני תחריטים, ציורים ורישומים, מודלים של הקשת… כל אלה מעידים על אירועי העבר שהובילו את שער הניצחון להפוך לסמל שהוא היום.

כמה זמן צריך כדי לבקר בשער הניצחון פריז?

לשער הניצחון זקוקים לכ- 45 דקות עד שעה וחצי כדי לבקר בכל האנדרטה, המוזיאון ולצלם כמה תמונות לאינסטגרם.

אוכל, מסעדות ופינות ישיבה בשער הניצחון של פריז

הקשת ממוקמת באחד האזורים היקרים ביותר בפריז, אולם עדיין ניתן למצוא מסעדות טובות במחיר שפוי. הנה 3 מקומות ישיבה שכדאי לשמעו עליהן:

  • פאפי הנרי (Papi Henri) – מטבח צרפתי אותנטי, מושלם לארוחת צהריים משפחתית. המסעדה מציעה מבחר גדול של מנות מסורתיות, עם טעימה של אוכל ביתי צרפתי. ממוצע לאדם כ- 20 אירו. יושב ברחוב רחוב ברונל 2 (2 rue Brunel).
  • לה גאזט (La Gazette) – מנות חדשניות, תוך הערכת עיצוב פנים חם ומפורט היטב. המסעדה מציעה מגוון רחב של מאכלים. ממוצע לאדם כ- 22 אירו. יושב ברחוב Rue de Duret 28.
  • צ'ז גבריאל (Chez Gabrielle) – מסעדה משפחתית מהמטבח הצרפתי המסורתי. התפריט משתנה באופן קבוע. ממוצע לאדם כ- 42 אירו. יושב ברחוב rue de l'Etoile.

 סיור וירטואלי בשער הניצחון פריז, צרפת:

טיפים שכדאי לדעת לפני:

  • כניסה חופשית בכל יום ראשון בתחילת החודש.
  • הכניסה לשער הניצחון אינה כרוכה בתשלום עבור אזרחים אירופאים מתחת לגיל 25.
  • כרטיס הגג של ארק דה טריומף נשאר בחינם למי שרכש את מעבר פריז.
  • רכישת הכרטיסים שנמצאת באתר נוטה להיות צפופה במהלך היום, עדיף להזמין את הכרטיסים באופן מקוון.
  • אמנם יש מעלית, אך הטיפוס לפסגה ברגל ילמד ויציג חפצים והיסטוריה של הקשת.
  • כדאי להגיע בנעליים נוחות ורצוי סגורות – ישנה הרבה הליכה במקום.
  • כדאי לודא שנמצאים בכושר כדי לטפס על 284 המדרגות למעלה.
  • כדאי להסתובב עם בין הערביים כך שתוכל ליהנות מהנופים עם שקיעת השמש ואז ליהנות מאורות העיר וממגדל אייפל.
  • התשלום במזומן, הם לא לוקחים כרטיסי אשראי.
  • יכול להיות קר למדי בראש המגדל ביום סוער וקר – כדאי להביא צעיף ובגדים חמים.

היסטוריה של שער הניצחון פריז

שער הניצחון האיקוני מציין את ניצחונו הראשון של נפוליאון הראשון בקרב אוסטרליץ בשנת 1805. שאיפתו להפוך את פריז לעיר היפה בעולם הביאה אותו לתכנן את בניית הקשת, שמטרתו אמורה להיות בתחילה להיות מוקדש לתפארת הצבא הגדול. נדרשו שנתיים רק להניח את היסודות, אולם הבנייה הושלמה רק ב- 12 במאי 1836 לאחר כמה עצירות בלתי צפויות בתהליך.

סמלים חדשים ששולבו לאחר מלחמת העולם הראשונה

ככל שחלפו השנים, קיבל שער הניצחון משמעויות היסטוריות יותר, באמצעות פעולות סמליות שונות. בשנת 1921 נוסף קבר החייל האלמוני לאתר הקשת, בו שוכנת גופת חייל צרפתי ממלחמת העולם הראשונה.

שנתיים לאחר מכן, הוצתה להבה נצחית באותה נקודה, כמחווה סמלית להתאבל ולהיזכר בחיילים שמתו בשדה הקרב על קדושת המולדת. להבה זו נדלקת מחדש באמצעות טקס קטן מדי יום בשעה 18:30, על ידי עמותות שונות.

מידע כללי על שער הניצחון

שעות פתיחה:

  • אפריל עד ספטמבר – החל מהשעה 10:00 בוקר ועד השעה 23:00 בלילה.
  • אוקטובר עד מרץ – החל מהשעה 10:00 בוקר ועד השעה 22:30 בלילה.

* הוא נותר סגור ב- 1 בינואר, ב- 1 במאי, בבוקר ה- 8 במאי, בבוקר ה- 14 ביולי, בבוקר ה- 11 בנובמבר וב- 25 בדצמבר.

יצירת קשר:

כתובת:

שארל דה גול (Place Charles de Gaulle) 75008, פריז, צרפת.

דרכי הגעה:

רכבת (מטרו) – קו 1,2 ו- 6. ירידה בתחנת שארל דה גול אטואל. ניתן להגיע אליה גם באמצעות קו RER A אדום.
אוטובוס – קו 1, 2, 22, 30, 31, 73, 92, 144, 178 ו- 360.
רכב פרטי / מונית – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין שער הניצחון בפריז. אין חנייה באזור.

עלויות:

  • עד גיל 17 – חינם, ללא עלות.
  • גיל 18 ומעלה – 8 אירו.

האתר הרשמי:

paris-arc-de-triomphe.fr

מתי כדאי לבקר?

את השער ניתן לבקר בכל ימות השנה. ינואר נחשב לחודש הטוב ביותר לקפוץ לבקר בגלל החגיגיות של תקופת החגים שעדיין קיימת.

ניתן לחזות בתצוגת הזיקוקים המהפנטת מעל הקשת בתקופה זו של השנה. חוץ מזה, שעות הערב לאחר השעה 18:30 נחשבות לטובות ביותר לבקר בקשת כאשר ניתן לראות גם את האורות הנוצצים מעל שאנז אליזה, גם הלהבה מוארת מעל קבר החייל האלמוני, גם לראות את השקיעה מלמעלה! וגם ממרפסת התצפית בראש הקשת נשקפים נופים עוצרי נשימה של מגדל אייפל, סקר קר והלובר.

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה.

עוד אטרקציות ומדריכים בצרפת