ארמון מלך תאילנד • קומפלקס של מבנים מלכותיים בלב בנגקוק


הארמון הגדול הנוצץ של בנגקוק הוא אחת האטרקציות הפופולריות ביותר בבירת תאילנד. נבנה בשנת 1782, המתחם המשתרע הזה, ששטחו 21 דונם (54 דונם), שימש כחצר המלוכה וכמושב המינהלי של תאילנד במשך 150 שנה. כיום, בעודו ממשיך לארח פונקציות תאילנדיות מלכותיות, הארמון מרשים גם את חלקי המבקרים בארכיטקטורה המורכבת שלו עם ספיר הזהב וההיסטוריה התרבותית.

ארמון מלך תאילנד - מה רואים? נקודות עיקריות

ארמון מלך תאילנד בעל שטח רחב שממוקם ממש ליד נהר צ'או פראיה, הארמון כולל כמה מבנים וחצרות שניתן לבקר בהם וכדאי מאוד לראות. הינה רשימת האטרקציות התיירותיות המובילות ביותר בתוך הארמון הגדול >>

וואט פרא קאו

ניתן לזהות את האתר הקדוש הזה בקלות על ידי 2 דמויות השדים המרשימות ששומרות על הכניסה. הפסלים, מתנות של סוחרים סינים, עומדים ליד השער למקדש המדהים. האמיצים מספיק כדי לעבור על פני השדים זוכים לחזות בציורי קיר המתארים את שירו האפי של ראמקיין, המספר את עבודת האלים ואת יחסיהם עם האנושות.

וואט פרה קאו או מקדש בודהה האזמרגד (הידוע רשמית בשם וואט פרה סרי ראטנה סאטאראם) נחשב למקדש הבודהיסטי החשוב ביותר בתאילנד.

פרא מונדופ

מאחורי פרה סרי רטנה נמצא פרא מונדופ – מבנה העשוי מפסיפסי זכוכית ירוקים וזהובים זעירים, צריח מוזהב ורצפות כסף טהור – המשמש כספריית הארמון. מבנה זהוב זה מחזיק את קנון הבודהא – כתבי קודש כתובים על עלה דקל – וכן מספר פרסומים בודהיסטים וספרות עתיקה.

בעוד שהבניין נותר סגור לציבור, ולא תוכלו לקבל אפילו הצצה לטקסטים המקודשים, המראה החיצוני של דלתות האם הפנינה היפות, תמונות הדרקון ואדריכלות בסגנון איוטאיה הם יותר מ שווה לעצור.

הו פרא פריט (היו שמורים)

בתרגום מהשפה ההינדית, הפירוש הוא היו שמורים. במקור, האולם הייחודי הזה נוצר במיוחד לשימוש הנזירים שהתכנסו באולם מדי יום כדי ליצור מים קדושים ואז פיזרו אותם ברחבי הארמון. בתקופות מלחמה שימשו המים גם כדי "להעצים" את כוח הנשק באמצעות טקס מיוחד שהתקיים כאן. בעוד שהפרקטיקה של יצירת מים קדושים הופסקה בשנות ה- 20 של המאה ה- 20, הטקס עדיין נערך בימי קודש בודהיסטים.

הו פרא פריט מחולק לשני חדרים, כאשר הגדול ביותר משמש לתפילות וטקסים, והקטן משמש כמקום אחסון לחפצים דתיים.

פרשת פרא דבידורן

מבנה פרשת פרא דבידורן (Prasat Phra Debidorn), ידוע גם בשם הפנתיאון המלכותי, מכיל פסלים בגודל טבעי של מלכי שושלת צ'אקרי. הבניין תוכנן במקור כדי לאכלס את בודהה האזמרגד, אך כאשר הבנייה שהתקבלה נחשבה קטנה מדי, התוכניות בוטלו.

הפנים פתוח רק לקהל הרחב פעם בשנה, ביום צ'אקרי (6 באפריל). למרבה המזל, החלק החיצוני של הפנתיאון מפורסם באותה מידה בזכות שתי הפגודות המוזהבות ושורת השדים הצבעוניים השומרים על הבניין יוצרים רקע לצילום סלפי פופולרי.

ארמון צ'אקרי הגדול

אף על פי שזה כבר לא בית המלוכה (המלך הנוכחי, המלך מהא וג'יראלונגקורן, גר באולם המגורים אמפורן סאתן בתוך ארמון דוסיט בבנגקוק מאז 2016, כאשר ירש את כס המלוכה לאחר מות אביו), ארמון צ'אקרי הגדול עדיין משהו מיוחד לראות.

בית המגורים תוכנן במקור על ידי אדריכל אנגלי בסגנון רנסנס איטלקי, אך המלך ראמה החמישי הורה לקשט אותו בגגות מדרגות סיאמיות ובמונדופ. התכנון אמנם מבליט את הבניין מאלה שסביבו, אך גם גורם לו להיראות מלכותי וחשוב יותר. מלבד היותם בולטים בעושר הפנים שלהם, כל החדרים בארמון הם אוצרות עם ציורים ודיוקנאות יקרי ערך של כל מלך תאילנדי.

ארמון מלך תאילנד – כמה זמן להקדיש עבור הביקור?

כדאי לתכנן מספיק זמן לטיול באזור, כשעתיים עד שלוש לביקור לפחות. במתחם נמצא מבנים יפהפיים, ביתנים, בודהות ופסלים. בהחלט ביקור שדורש הרבה נפח לכרטיס זיכרון במצלמה. לרוב, הארמון הוא חלק מטיולי סיור של חצי יום בבנגקוק.

 סיור וירטואלי במגדל אייפל (איכות 4K): סרטון

ארמון מלך תאילנד – טיפים שכדאי לדעת לפני:

  • קוד לבוש קפדני חל על הכניסה: מכנסיים ארוכים או חצאיות, חולצות עם שרוולים (ללא כתפיים חשופות) וגרביים – אפילו עם סנדלים. אם אתם מגיעים לא מוכנים, דוכן ליד הכניסה עשוי להציע כיסויים נוספים בעלויות.
  • בשטח יש בית קפה ו- 3 שירותים.
  • אם ישנם אירועים מיוחדים (אירועים מלכותיים וממלכתיים עדיין מתרחשים בארמון), בנייני הארמון ייסגרו לציבור.
  • כדאי לבקש מהמלון לדעת אם הארמון פתוח לפני שמבקרים.
  • למרות שהארמון כבר לא משמש בית מגורים מלכותי, החצר הפנימית נותרה סגורה לציבור.
  • סיורי יום מעמיקים עם מדריכים פרטיים מסבירים את האמנות, המסורות והארכיטקטורה של הארמון הגדול.
  • כדאי לזכור להביא קרם הגנה, משקפיים וכובע מפני השמש. 
  • רצוי להגיע עם נעליים נוחות ולא להתפתות לכפכפים, יש הרבה הליכה במקום.
  •  מחוץ למתחם יש מקומיים שעשויים להתקרב ולומר שהמקדש סגור או להציע סיור טוקטוק זול, כדאי לומר תודה בנימוס ולהמשיך למקדש.
  • הונאה נפוצה ביותר היא "הארמון הגדול סגור"! ואז מוצעת הצעה לראות נקודות ציון אחרות בתאילנד. במוקדם או במאוחר הנהג יעביר את הנוסע לחייט או מכון עיסוי. 
  • כדאי להתעקש שהנהג יפעיל מונה במונית, בדרך כלל לבקש מונה זה מספיק בכדי לקבל תגובה (By Meter).
  • כלל טוב שיש לעקוב אחריו יהיה; לא לדבר עם תאילנדים מחוץ לארמון הגדול או בציוני דרך תיירותיים מפורסמים אחרים, כי זה בדרך כלל הונאה. בתרבות התאילנדית זה נדיר מאוד לפנות לאנשים ברחוב בצורה הזאת.
  •  לכבד את כל תמונות הבודהא. הם קדושים. מעשים לא מכבדים נענשים במאסר.
  • אסור לגלות חוסר כבוד כלפי משפחת המלוכה התאילנדית. זה מנוגד לחוק, וזה נאכף בקפדנות.
 

ההיסטוריה של ארמון מלך תאילנד

מתחם הארמון הגדול הוקם בשנת 1782 והוא בנוי לא רק עבור כס המלכות, אלא גם עבור משרדי ממשלה ועבור מקדשו הנודע של בודהה האזמרגד. הארמון משתרע על שטח של 218 אלף מ"ר ומוקף בחומות באורך של כ- 1900 מטר. 

ההתחלה של הארמון

רק לאחר שהמלך ראמה ה- 1 עלה לכס המלוכה בשנת 1782, הארמון נבנה. לפני כן, הארמון המלכותי ומרכז הממשל אותרו בתונבורי (עיר בתאילנד), על הגדה המערבית של נהר צ'או פראיה. מסיבות שונות, המלך החדש ראה את בירתה לשעבר של תאילנד כבלתי מתאימה והחליט להקים בירה חדשה בצד השני של הנהר.

הארמון הגדול לא תמיד נראה מרשים כמו היום. כשהמלך ראמה ה- 1 החל לבנות, הוא נאלץ להשתמש בחומרים זולים כמו עץ ובכל מה שהיה בקרבת אזור הארמון. במהלך הבנייה, נחסך זמן יקר על ידי חיקוי די טוב של תכנית הקומה והפריסה המדויקים של הארמון הגדול באיוטאיה. המלך ראמה ה- 1 יכול היה להתגורר בקבע בארמון הגדול החדש רק כעבור חודשיים ב- 10 ביוני 1782.

במהלך השנים החומרים שנבנו בחיפזון הוחלפו בעבודות בנייה שבוצעו לאחר מכן. בודהה האזמרגד, שנחשב למגן תאילנד, שוכן בקפלה המלכותית של המלך (מה שנקרא ואט פרה קאו)עובדה מעניינת – ש- 2 מ- 3 תלבושות הזהב שנעטפו על בודהה האזמרגד נוצרו על ידי המלך ראמה ה- 1 עצמו. לבוש הזהב מוחלף בדרך כלל באופן עונתי על ידי מלך תאילנד.
 

עבור הארמון נחפרו תעלות, והעיקול הטבעי של צ'או פראיה מונף כדי ליצור אי מוגן שיהפוך בעתיד לעיר הבירה החדשה, וכך היה – התוכנית עבדה, מעולם לא היה צורך להחליף את עיר הבירה. מה שמוכר כיום, כעיר בנגקוק שבה מתגוררים מעל 10.5 מיליון איש באזור המטרופולין.

 

מידע כללי על ארמון מלך תאילנד

שעות פתיחה:

מדי יום, החל מהשעה 8:30 בבוקר ועד השעה 15:30 בצהריים.

יצירת קשר:

טלפון +66 (0)2 623 5500

כתובת:

Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, 10200, בנגקוק, תאילנד.

דרכי הגעה:

מונית או רכב פרטי – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין ארמון מלך תאילנד.
רכבת עילית – התחנה הקרובה ביותר היא הואה למפונג, שנמצאת כ -3 ק"מ דרום-מזרחית לאטרקציה.

עלויות:

500 באט.

מתי כדאי לבקר?

הארמון הגדול פתוח מדי יום והמקדשים יכולים להיות צפופים, עם קוד הלבוש הנדרש, החום מתגבר ומקשה על הסיור. כדי לנצח את החום וההמונים, כדאי לבקר בשעות הבוקר המוקדמות בימי חול במהלך חודשי נובמבר עד פברואר בשיא התיירות (אך הקריר והיבש יותר), או בעונת הגשמים (יולי עד אוקטובר).

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה.

עוד אטרקציות ומדריכים בתאילנד