מוזיאון לונדון – ההיסטוריה של העיר (Museum of London)


מוזיאון לונדון ממוקם באזור מושלם! אזור החומה הרומית, שנשאר אחד החלקים העתיקים ביותר שנותרו בעיר.

המוזיאון של לונדון מושך אליו יותר ממיליון מבקרים מדי שנה וחושף תיירים ומקומיים להיסטוריה של לונדון עוד מתקופה הפרהיסטוריות ועד לאולימפיאדת 2012.
לכל הפרטים הכי שווים במוזיאון לונדון כנסו עכשיו >>

מוזיאון לונדון - מה רואים? גלריות קבועות

גלריות אינטראקטיביות, חפצים ייחודיים והיסטוריים, פעילויות ילדי ואפילו סרטים קצרים. הביקור במוזיאון לונדון הוא לגמרי חוויה שמהפנטת את כל החושים.

אף על פי שיש מגוון תערוכות זמניות המתקיימות לאורך כל השנה (הנעות בין צילום בריטי עכשווי, שרלוק הולמס, המרחצאות הרומאים והיסטוריה של הקולנוע בלונדון), הקהל מגיע בזכות כמה מגלריות הקבע הרבות שניתן לראות במוזיאון לונדון שכוללות:

לונדון לפני לונדון (עד שנת 50 לפני הספירה)

הסיפור של לונדון מתחיל עוד הרבה לפני שחשבו על השם ועל העיר! גלריה זו משקיפה על עמק התמזה התחתון מסביבות 450,000 לפני הספירה ועד הגעתם של הרומאים בסביבות ה- 50 לספירה והקמתה של העיר הרומית לונדיניום.

בגלריה מוצגים שרידים של בעלי חיים שהסתובבו באזור, כמו עצם הלסת של ממותה צמרית, כלי צור פרהיסטוריים וכלי חרס ששימשו את תושבי האזור.

לונדון הרומאית (עד שנת 410)

גלריה זו מתמקדת בלונדיניום, העיר שהוקמה על ידי הרומאים בסביבות 50 לספירה במעבר נהר התמזה, עד ליציאת הרומאים מבריטניה בסביבות 410 לספירה.

בתערוכה זו לומדים המון על אותה התקופה וצופים במגוון עצום של פריטים; כולל שרידים של שלדים, גרפיטי על לבנים רומיות, תכשיטים יוצאי דופן מהמאה ה- 3, מטבעות זהב רומאיים ועוד כל כך הרבה מידע אודות חיי היום יום עבור אזרחי לונדיניום.

הפסיפס הרומי (נמצא בשנות השמונים של המאה העשרים ליד רחוב המלכה ויקטוריה):

לונדון של ימי הביניים (עד שנת 1558)

גלריה זו מכסה את ההיסטוריה של לונדון מעזיבת הרומאים בתחילת המאה ה- 5 ועד לכניסתה של אליזבת הראשונה לכס המלוכה באמצע המאה ה -16.

איך נראו החיים בלונדון בימי הביניים? לונדון של ימי הביניים נהרסה על ידי פולשים, עלתה באש, נתקפה ברעב, מחלות איומות ונקרעה על ידי מחלוקת דתית ופוליטית. עם זאת, ההיא עדיין הפכה לאחת הערים החשובות באירופה, כיצד? לגלות את סיפורה של העיר דרך אוספים ומיצגים בגלריה המרשימה.

מלחמה ואש (עד שנת 1666)

גלריה קבועה זו מתמקדת באחת מהמאות הסוערות שחוותה העיר. לונדון הפכה לעיר מפוצלת, בין דת, פוליטיקה, מגפה ומלחמת אזרחים. לגלות לבסוף התגברו על המכשולים ויצאו מחוזקים.

התרחבות העיר (עד שנת 1850)

גלריה זו בוחנת כיצד לונדון נבנתה מחדש מאפר השריפה הגדולה והפכה למרכז הייצור הגדול בבריטינה ולעיר הגדולה בעולם. צמיחה זו הייתה בעוכריה; העוני היה קיצוני ושיעורי התמותה בילדים עמד על זה שכל 1 מתוך 2 ילדים מעולם לא הגיע לגיל 10. חלק מהעניים בלונדון הגיעו לכלא חייבים, ובמוזיאון מוצג תא עץ משנת 1750 שמציג את כלא כיכר וולקלוז, עם כתובות אסירים.

אחד המוצגים המעניינים ביותר היא חרב הכבוד התכשיטית שהעניק תאגיד עיריית לונדון לאדמירל נלסון בשנת 1800:

גלריה של עירוניים (עד שנת 1940)

בעוד שרבים שגשגו בעיר האימפריאלית המשגשגת, אחרים סבלו מפשע ועוני רב. כל תושבי לונדון חלקו את ההשפעה של גידול אוכלוסין מסיבי וחוויה של שתי מלחמות עולם.

לראות כיצד נראתה לונדון המשגשגת עם כניסת הרכב. לדוגמה, מוצגת מונית משוחזרת משנת 1908. ומנגד, יש תערוכה המכסה את ימיו החשוכים של הבליץ, תצוגה אינטראקטיבית ושחווה את המראות והצלילים של עיר במלחמה.

 

עיר עולמית (עד היום)

גלריה זו מעלה את המוזיאון עד ימינו, ומכסה את הדור שלאחר המלחמה ואת המהפכות החברתיות של שנות השישים, תנועת הפאנק בשנות ה- 70, את השינוי שחל בלונדון בשנות ה- 80 על ענפים מסורתיים שנסגרים וכיצד טכנולוגיות חדשניות נכנסות ומשפיעות על החיים היומיומיים בלונדון של המאה ה- 21.

לונדון 2012 קולדרון

אחת התערוכות החדשות ביותר במוזיאון היא גם אחת הפופולריות ביותר. פסל נחושת של תומאס הת'רוויק קולדרון שנוצר לקראת אולימפיאדת לונדון בשנת 2012 והוא הכוכב של הגלריה הזו.

כמה זמן צריך כדי לבקר במוזיאון של לונדון?

עבור מרבית האנשים, הזמן הממוצע עומד כל כ- שעה עד שעתיים. אם כי חובבי המוזיאונים ולונדון בפרט עשויים למצוא את עצמם מקדישים גם 4 שעות ויותר.

מוזיאון לונדון מעניק תובנה טובה להיסטוריה של העיר בעזרת דוגמאות, חפצים מקוריים, תחנות אינטראקטיביות וכמה הקרנות סרטים. בשל המצגת החיה הביקור יהיה מעניין ומשעשע גם למבוגרים וגם לילדים והוא בהחלט מומלץ לכל התיירים הלונדוניים שרוצים ללמוד עוד על העיר וההיסטוריה.

אוכל, מסעדות ופינות ישיבה במוזיאון לונדון אנגליה

במוזיאון לונדון ניתן למצוא מספר מקומות ישיבה להנעים את הזמן והבטן בין גלריה לגלריה. לחלופין, אם רוצים להתפנק יותר ניתן למצוא מספר חלופות מעולות שממוקמות בסמוך למוזיאון. הינה הפירוט על מה שניתן לאכול בפנים ובחוץ:

  • בית הקפה בנוגו (Benugo entrance hall café) – בית הקפה של המוזיאון הממוקם במבואת הכניסה והוא פתוח לחטיפים, שתייה וארוחות קלות (לתפריט – לחיצה כאן).
  • מסעדת רוקולטה (Rucoletta) – מסעדה איטלקית אופנתית בלב העיר לונדון, נמצאת רגעים מקתדרלת סנט פול האיקונית ומגישה פינוקים איטלקיים קלאסיים ומודרניים.
  • גאוצ'ו – סמית'פילד (Gaucho – Smithfield) – מסעדה שמתמחה בסטייקים ארגנטינאים פרימיום בעלת אווירה מגניבה בסגנון ניו יורקית.
  • גילדהול של הוקסמור (Hawksmoor Guildhall) – עוד מסעדה בעלת מוניטין של סיטטים מעולים בלונדון.
  • שדרת הבונים החופשיים אל וינו (El Vino Masons Avenue) – בר יין מדהים המשתרע על פני שתי קומות.
  • מספר 3 בסמית'ס מסמית'פילד (No.3 at Smiths of Smithfield) – ביתם של כמה מהמנות הטובות בלונדון.
  • הגלובוס (The Globe) – בר מעולה ונחשב מאוד שבולט בצומת חומת לונדון ומורגייט.

 סיור וירטואלי במוזיאון לונדון (איכות 4K):

טיפים שכדאי לדעת לפני:

  • בית הקפה של המוזיאון ממוקם במבואת הכניסה, כדאי לדעת שהוא עשוי להיות מעט יקר מהרגיל ורצוי להגיע על בטן מלאה עבור אלו שמחפשים לחסוך.
  • קיים מתקני שירותים והחלפת חיתולים נגישים לאורחים.
  • אסור להשתמש בצילומי פלאש בגלריות השונות.
  • קיים WiFi (רשת אלחוטית) בחינם לנוחיות המבקרים.
  • המוזיאון נגיש באופן מלא למשתמשי כסאות גלגלים.
  • ישנם לוקרים במוזיאון שעולים 1 ליש"ט לשימוש. 
  • על מנת להשתמש בארונות הבגדים, צריך לרכוש אסימון בדלפק הקבלה.
  • ניתן באמצעות הסמארטפון או הטאבלט, להוריד קבצי PDF של תוכנית הקומה של המוזיאון מהאתר הרשמי ולהשתמש בו כמדריך במהלך הביקור.
  •  

מידע כללי על מוזיאון לונדון

שעות פתיחה:

פתוח מדי יום, החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00 בערב (כניסה אחרונה ב- 17:30 אחה"צ).

יצירת קשר:

כתובת:

 150 London Wall, Barbican, EC2Y 5HN, לונדון, אנגליה, בריטניה.

דרכי הגעה:

רכבת תחתית (Tube) –  ירידה בתחנת ברביקן (Barbican) או סנט פול (St Paul's) משם כ- 5 דק' הליכה.
רכבת – ירידה בתחנת ליברפול, פרידדון (Farringdon) או קנון סטריט (Cannon Street).
אוטובוס – קו 4, 8, 25, 56, 100, 172, 242, 388, 521.
רכב פרטי או מונית – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין מוזיאון לונדון. קיים חניון עיריית לונדון מתחת למוזיאון או חניון NCP ברחוב אלדרסגייט.
אופנים – קיים מתלי אופניים בצומת הרחובות נובל וחומת לונדון. ישנה תחנת עגינה של סנטנדר מתחת למוזיאון על הכיכר על חומת לונדון.
עלויות:

חינם, ללא עלות.

האתר הרשמי:

museumoflondon.org.uk

מתי כדאי לבקר?

הזמן הנוח ביותר הוא כאשר יורד גשם באמצע השבוע, ככה ניתן ליהנות מ- 2 ציפורים במכה אחת – גם מקום מקורה וגם לא מפסידים שמש בעיר האפורה.

אם מגיעים במהלך הסופ"ש כדאי להגיע בזמני הפתיחה כדי לנצל את הזמן לפני שהקהל הרב מגיע לקראת הצהריים.

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה.

עוד אטרקציות בלונדון