ברצלונה היא ביתו של מוזיאון פיקאסו, בו נמצא אחד האוספים הנרחבים ביותר של יצירתו של פיקאסו. בעוד שרוב האנשים מכירים את פאבלו פיקאסו על דיוקנאותיו המעוותים, האתר מציג את כלל עבודותיו ומאפשר לעקוב אחר התקדמותו מהיצירות המבוקרות יותר בשנותיו הראשונות לציורים ופסלים גחמניים מאוד בסוף הקריירה שלו.
המוזיאון עצמו מחזיק כמה אלפי יצירות, כולל עבודות מפורסמת של האמן. המוזיאון בוחן גם את יחסיו של פבלו לאורך חייו עם ברצלונה, ומסביר מדוע בחר בעיר עבור המוזיאון שלו לפני מותו. גלו עוד על המוזיאון ועל האומן >>
מוזיאון פיקאסו - מה רואים? נקודות עיקריות
המוזיאון מתמחה בעבודותיו המוקדמות של פיקאסו ויצירותיו המאוחרות, שאינן מפורסמות במיוחד. עם זאת, זוהי דרך נהדרת לתת רקע על חלק מרתק בחייו וזה יעזור להבין הרבה יותר טוב מי היה מאחורי כל היצירות המעולות הללו.
5 אחוזות צמודות מימי הביניים הופכת את מוזיאון פיקאסו לייחודי – הבניין לבדו שווה את מחיר הכניסה. פיקאסו עצמו היה זה שהציע ותרם את יצירותיו עבור הקמת המוזיאון בשנת 1960 לחברו חיימה סברטיס, מייסד המוזיאון, יליד ברצלונה.
להלן הנקודות העיקריות של המוזיאון >>
שנותיו הראשונות של פיקאסו
הסיור מתחיל בחתך מרתק משנותיו הראשונות של פיקאסו בלימודים, בו כמה מיצירותיו האפלות ביותר שנוצרו במהלך החורף באקדמיה במדריד.
ניתן גם לראות עבודה עליזה יותר שנוצרה במהלך חופשותיו לכפר הורטה דה סן ג'ואן. ביצירותיו קיימת הפגנה אקדמית מרשימה מאוד של אור וצל שקשה להאמין שהוא יצר עוד כילד. את גיל ההתבגרות ניתן לראות בהמשך, בציורים משמחים אחרים מעיר הולדתו מלאגה.
התקופה הכחולה
הקשיים הכלכליים שחווה פיקאסו בעידן זה גרמו לכך שהוא אפילו לא יכול להרשות לעצמו לקנות צבעים. הפיתרון שלו? לא להשתמש בהם! כאן מבחינים בגישה החסכונית לפרסקאות שלו באותה תקופה – וברור שבמצב רוחו גם ניתן להבחין שהוא לא יצר יצירות עליזות ושמחות.
התקופה שיקפה את מצב רוחו הירוד בעיקר בעקבות חבר ילדות שהתאבד, קרלס קזגמאס. קזגמאס ירה בעצמו בגלל אהבה בלתי חוזרת מצדה של ג'רמיין פיצ'ו – לימים אחד מחמשת הנושאים של הנשים הצעירות מאביניון של פיקאסו.
הקשר של ברצלונה? כל הנשים היו כולן זונות בקארר ד'אביניו המפורסם בעיר.
ולסקז
בהמשך הסיור רואים עותקים רבים אחרים של המאסטרים הוותיקים שהשפיעו על פיקאסו – במיוחד של ולסקז. אפשר לראות את הקרבה האמנותית בין יצירתו של פיקאסו לבין זו של ולסקז.
שנות האמן בברצלונה
במהלך שהותו בברצלונה הציורים של פיקאסו היו סופגים את המגמות האחרונות של עיר מודרנית. אפילו מוצאים קצת הומור, כמו קטעי העיתון המזויפים המתארים את חברו סברטס במעללים אירוטיים עם כמה נשים.
תקופת הוורדים
כאן פיקאסו השתמש באדומים עליזים, תפוזים וורודים כדי לתאר ליצנים, הרלקינים ומבצעי קרקס. צמיחה ובגרות מקצועית סימנו את המעבר שלו לפריז, שם הוא הבין שהוא צריך להשתמש בשם במה והחתימה שלו (שכללה בדרך כלל שני שמות פרטיים) וחתימתו הפגה לפיקאסו. זו התקופה הוורודה של פיקאסו.
מסיימים את הסיור העובר בחדר היונים (שככל הנראה צייר פיקאסו בגלל שהטרסה שלו בקליפורניה הייתה שורצת) לחדר מנינאס, שם רואים מגוון אקסטרווגנטי של יצירות מוולקסקז.
כמה זמן להקדיש לסיור במוזיאון פיקאסו?
מוזיאון פיקאסו בעל מספר נקודות עיקריות שכדאי לא להחמיץ, כדאי להקדיש עבור הביקור כ- שעה עד שעתיים בכדי להספיק ולראות את הנקודות העיקריות, היפות והמעניינות (ועדיין כנראה שלא הכל…), לכל מי שסקרן או מוקסם מאמנות, היסטוריה, ארכיאולוגיה ודברים כאלה ובעיקר חובבי המוזיאונים יכולים למצוא את עצמם גם מגיעים לבילוי של יום שלם ויותר ואפשר לומר שדי בקלות.
סיור וירטואלי במוזיאון פיקאסו:
מוזיאון פיקאסו – טיפים שכדאי לדעת לפני:
- בימי חמישי מהשעה 16:00 ועד השעה 19:00 – הכניסה בחינם!
- כדאי לקנות כרטיסים למוזיאון פיקאסו מראש כדי להימנע מהתור הארוך.
- לא ניתן לצלם בתוך המוזיאון.
- רוב המוזיאונים נוטים לקבל זרם גבוה יותר של מבקרים בזמן שגשום.
- ניתן לשכור לוקרים באתר תמורת 1 אירו.
- אסור להכניס ואוכל ומשקאות.
- ישנן חנויות ליד המוזיאון שמוכרות מזכרות דומות בהרבה יותר זול.
סיפור חייו של פיקאסו
כדי להעריך את המוזיאון באופן מלא, מומלץ לדעת מעט על חייו של פיקאסו. פיקאסו נולד במלאגה אך התגורר בברצלונה מגיל 14 עד 23 ואז עבר לפריז שבצרפת. בהיותו בפריז התאבד חברו הטוב ביותר, קרלוס קסגמאס, אמן נוסף. זה סימן את תחילתה של התקופה הכחולה, שם הצבע הדומיננטי בציוריו שיקף את מצב רוחו.
לאחר 4 שנים הוא מצא חברה יציבה, פרננדה אוליבייר, שעזר לו לראות את העולם מבעד למשקפיים בצבע ורוד וכך החלה תקופת הוורדים. אז בגיל 25 פיתח פיקאסו את סגנון הציור שאנו מכנים כיום קוביזם. בקוביזם, הנושא מוכר במעורפל, כמעט כמו שרואים אותו באמצעות קליידוסקופ.
לאחר שהתחתן עם אשתו הראשונה, אולגה קוקלובה, ונולד לו בן, הוא נכנס לתקופה הקלאסית. במהלך תקופה זו, הוא צייר אנשים מציאותיים יותר. אנשים תמיד היו הנושא החביב על פיקאסו.
הוא בהחלט חי חיים מרתקים וכדאי ללמוד עליו יותר. אפשר לראות כיצד חי ומה שעבר עליו השפיעו על האמנות שלו.
מידע כללי על מוזיאון פיקאסו
שעות פתיחה:
בימי שלישי עד ראשון (סגור בשני), החל מהשעה 9:00 בבוקר ועד השעה 19:00 בערב (כניסה אחרונה ב 18:30 בערב).
יצירת קשר:
- עמוד הפייסבוק הרשמי
- טלפון +34 932 56 30 00
- דוא"ל museupicasso@bcn.cat
כתובת:
Carrer Montcada, 15-23, 08003 ברצלונה, ספרד.
מוזיאון פיקאסו של ברצלונה ממוקם בבניין היסטורי ליד קאלה מונטקאדה ברובע בורן האופנתי וחדריו הרבים מוקדשים כל אחד לבמת נעוריו של פיקאסו.
דרכי הגעה:
רכבת תחתית: קו L4 (צהוב) תחנת ג'יימס הראשון ו- קו L1 (אדום) תחנת Arc de Triomf.
אוטובוס – קו 120 45 V15 V17 תחנת Laietana | קו 39 51 H14 תחנת פסיג פיקאסו | קו H14 45 51 תחנת פלא דה פלאו.
רכב פרטי –באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין מוזיאון פיקאסו ברצלונה. המוזיאון ללא חניון. חניונים הקרובים ביותר: Carrer Princesa, Passeig del Born / Plaça Comercial, Plaça de la Catedral, Avinguda Cambó ו- Via Laietana.
עלויות:
האתר הרשמי:
http://www.museupicasso.bcn.cat/en/
מתי כדאי לבקר?
את המוזיאון ניתן לבקר בכל ימות השנה. העונה העמוסה ביותר היא בקית, כאשר מזג האוויר יכול להיות חם ולח בקיץ, כ- 27 עד 32 מעלות. האביב והסתיו הם החודשים המאוזנים עם פחות אנשים ומזג אוויר נוח וקריר יותר.
מותאם עבור (גילאים):
כל המשפחה.