בקלות אחד מציוני הדרך הבולטים ביותר בבנגקוק, ואט ארון (פירוש בעברית – מקדש השחר) מתנשא מעל נהר צ'או פראיה. צריחיו המעוטרים בצבעוניות הם אחד המאפיינים המובילים של המקדש – גובהו מתנשא לכ- 79 מטר והוא מעוטר בחתיכות זעירות של זכוכיות צבעוניות ופורצלן סיני. גלו עוד על המקדש בבנקוק >>
ואט ארון - מה רואים? נקודות עיקריות
ואט ארון נקרא על שם האל ההינדי ארונה. מקדש בודהיסטי זה נבנה בעידן ממלכת איוטטאיה, עיר סיאמית עתיקה. זהו כיום אחד מציוני הדרך הטובים ביותר בתאילנד, המושך אליו מספר רב של מבקרים שבאים לשוטט במתחם ועבור רבים, זהו מקום לטפס במעלה המדרגות התלולות כדי ליהנות מנופים שאין כדוגמתם על קו הרקיע של בנגקוק ונהר צ'או פראיה המפותל. הינה הנקודות העיקריות של ואט ארון >>
הכניסה לאולם ההסמכה
מקום נהדר במיוחד לצלם תמונות מדהימות של וואט ארון הוא הכניסה לאובוסוט (Ubosot). ה- 2 פסלים הענקיים, יאקשות, מעוטרים להפליא ומעניקים גישה לאולם ההסמכה של הנזירים. עבור מי שמגיע מוקדם, יהיה לרשותו אזור הנוף המדהים לעצמו.
המקדש המרכזי
אזור זה של מתחם המקדש נחשב לחלק הקדוש ביותר במקדש. במיוחד המסדרונות היפים עם פסלי הבודהה גורמים להתאהב במקום המקסים הזה. בנוסף, יש הזדמנויות מדהימות לצילום – לא פלא שהוא נחשב לאחד המקומות האינסטגרמיים בבנגקוק! גולת הכותרת הנוספת של המקדש היא החצר המכוסה בשיש. בפסלי אבן סיניים רבים מוצגים אריות, דרקונים, לוחמים ודמויות מיסטיות אחרות.
פרה פראנג
המקום מפורסם בזכות פרה פראנג היפה שלו, ציון הדרך מסתכם במקדש בגובה 70 מטר, פגודה דמוית סטופה. אפילו מרחוק אפשר לראות את זה מאיר בשמש בצהריים. מקדש לבן זה מעוטר בפסיפסים יפהפיים של חרסינה וקונכיות, המהווים אלפי תבניות פרחים.
ואט ארון – כמה זמן להקדיש עבור הביקור?
כדאי לתכנן מספיק זמן לטיול באזור, כ- 3 – 4 שעות לביקור לפחות. מתחם המקדשים גדול ממה שחושבים או יודעים, ומוצאים בו מבנים יפהפיים, ביתנים, בודהות ופסלים. בהחלט ביקור שדורש הרבה כרטיס זיכון למצלמה.
סיור וירטואלי בואט ארון (איכות 4K):
ואט ארון – טיפים שכדאי לדעת לפני:
- זה הוא מקום פולחן חשוב לעם התאילנדי, לכן יש להקפיד להתלבש כראוי בביקור. לבוש צנוע (כתפיים מכוסות ומכנסיים ארוכים או חצאית) הוא חובה. ניתן לשכור כיסויים ליד הכניסה למקדש.
- כדאי לזכור להביא קרם הגנה, משקפיים וכובע מפני השמש.
- המקדש דורש הליכה וטיפוסי מדרגות, רצוי להגיע עם נעליים נוחות ולא להתפתות לכפכפים.
- הצריח המרכזי (פראנג) אינו מתאים לאלו שמפחדים מגבהים או מבקרים עם מוגבלות בתנועה.
- כדי לראות את מקדש השחר מואר בזוהר הזהב של השקיעה, בוחרים בהפלגת ארוחת ערב; כדי לצפות במקדש מהיבשה, שווה להצטרף לסיור אופניים או טוק-טוק בעיר.
- חלק מהמקדש דורש לחלוץ נעליים.
- כשהשמש שוקעת והמקדש מואר בלילה, ניתן לתפוס את הנוף הטוב ביותר מהצד הנגדי של הגדה.
- מחוץ למקדש יש מקומיים שעשויים להתקרב ולומר שהמקדש סגור או להציע סיור טוקטוק זול, כדאי לומר תודה בנימוס ולהמשיך למקדש.
ההיסטוריה של ואט ארון
ההיסטוריה של וואט ארון התחילה עוד לפני שבנגקוק נוסדה. בשנת 1767, המקדש בו עומד ואט ארון של היום, שהיה ידוע בכינויו וואט מקוק, הוקם לבירת ממלכת תונבורי של המלך טקסין. זה היה לאחר שאיוטהאיה נפלה בידי האויבים. המקדש ננטש במותו של המלך, שסימן גם את נפילת ממלכת תונבורי.
המלך ראמה ה- 2 שיחזר את המקדש בתקופת שלטונו ושינה את שמו לואט ארון רצ'אווארארם רצ'אוואראמהאוויהאן או בקיצור – ואט ארון, מכונה גם בשפה המקומית וואט צ'אנג. הפראנג המרכזי הורחב בימי שלטון ראמה השלישי (בין השנים 1824-1851) וכיום הוא אחד האתרים המתויירים ביותר בתאילנד. הייתה זו גם ראמה ה- 3 שהוסיף את קישוט הצריחים עם חרסינה כך שהם נוצצים באור השמש.
מידע כללי על ואט ארון
שעות פתיחה:
מדי יום, החל מהשעה 8:00 בבוקר ועד השעה 17:30 בערב.
יצירת קשר:
- דוא"ל champu_th@hotmail.com
- טלפון +66 2466 3167
כתובת:
158 Thanon Wang Doem, Wat Arun, Bangkok Yai, 10600, בנקוק, תאילנד.
דרכי הגעה:
מקדש השחר ממוקם על הגדה המערבית של נהר צ'או פראיה, מול הארמון הגדול. הדרך הקלה ביותר להגיע למקדש היא בסירה (מונית ימית) ממזח טה טיין, ליד וואט פו. בדרך ממרכז העיר, בצד המערבי של נהר צ'או פראיה בדרך גשר פרה פין-קלאו, אחר נתיב המים דרומה בדרך ארום אמרין.
עלויות:
האתר הרשמי:
https://www.tourismthailand.org/Home
מתי כדאי לבקר?
אפשר לראות את המקדש עם שחר, אך מתחם הפראנג המרכזי ומתחם המקדש הרחב נפתח החל מהשעה 8 בבוקר. כדאי להגיע בשעות שלפני הפתיחה כדי לחקור את החלק החיצוני ולנצח את הקהל הרב (ואת החום) שממתין לקראת השעה 12:00 בצהריים. אם כי הנוף טוב יותר כשמחשיך בגלל האורות המקיפים את המקדש והנהר.
מותאם עבור (גילאים):
כל המשפחה.