ואט פהו – מקדש הבודהא השוכב בבנקוק (Wat Pho)


אחד ממתחמי המקדש הוותיקים, הגדולים והנערצים ביותר בבנגקוק, מקדש הבודהה השוכב (וואט פו) הוא אתר מבוקש עבור מבקרים בבירת תאילנד. האטרקציה המרכזית של מתחם המקדש היא פסל על שמו, הבודהה השוכב בעל עלה הזהב, אך אל תתנו לו להסיח את דעתכם מאוצרות האתר האחרים, כולל 95 הפגודות שלו, לוחות הסיפור המגולפים והמזבח הראשי השופע. גלו עוד על מתחם ואט פהו >>

ואט פהו - מה רואים? הנקודות העיקריות

ידוע גם כמקדש הבודהה השוכב, מקדש זה הוא אחד משש במדינה בה שוכן אפרה של משפחת המלוכה. בתוך המקדש ניתן למצוא למעלה מאלף פסלים, ציורי קיר ותמונות – יותר מאשר בכל מקדש אחר במדינה. הינה האטרקציות והנקודות המובילות בואט פהו >>

הבודהה השוכב

האטרקציה העיקרית בואט פהו היא, ללא ספק, הפסל המצופה בזהב של הבודהה השוכב. ידוע מקומית בשם פרה פוטטה סאיאת, פסל ענק שאורכו כ- 45 מטר וגובהו 15 מטר. באופן לא ייאמן, פסל זה סגור בתוך בניין. נבנה בשנת 1832 בתקופת שלטונו של המלך ראמה ה- 3, הפסל מייצג את מעבר בודהה לנירוונה האחרונה שלו.

רגליו של הבודהה השוכב מעוטרות ב- 108 סמלי סנסקריט בודהיסטי, המייצגים 108 פעולות שעזרו לבודהה למצוא את דרכו להארה. אורך הרגליים כ- 5 מטר והסוליות גובהן כ- 3 מטר.

מקום הולדתו של העיסוי התאילנדי

וואט פהו נחשב כמקום הולדתו של העיסוי התאילנדי. במקדש זה שימש בית הספר הראשון לרפואה ועיסוי תאילנדי, שהחל בשנת 1955. בעוד שבית הספר בפועל הועבר לבניין מחוץ למתחם, עדיין ניתן ליהנות מעיסוי שם, שעשוי להיות מדהים אחרי שמסתובבים בחום.

ווט פו הייתה האוניברסיטה הציבורית הראשונה בתאילנד, שהתמחה בדת, מדע וספרות. כיום הוא ידוע יותר כמרכז לעיסוי ולרפואה מסורתיים. אחרי טיול סביב המקדש, אין כמו עיסוי רגלי או ראש וכתפיים מרגיעים. למי שמעולם לא ניסה עיסוי תאילנדי מסורתי, וואט פו הוא מקום טוב לחוות אותו.

4 קפלות וחצר

לאחר שעוברים את הבודהה השוכב היפהפה, 4 הקפלות צריכות להיות בהמשך המסלול. ב- 4 התפילות ובסביבתה ניתן למצוא עד 394 פסלים מוזהבים של הבודהה, כל הפסלים הללו מגיעים ממקומות שונים בתאילנד ומתארים את בודהה באותה עמדת לוטוס.

יש שלל ציורי קיר, מורכבים מאוד בעיצובם, לצד הפסלים. יצירות האמנות לבד שוות הערצה, גם אם לא מבינים את משמעותו של כל ציור קיר.

החצר בוואט פו שווה את הזמן. הוא מתגאה במספר רב של פסלים סיניים יפים. בנוסף קיימים קטעים מעוטרים בפרחי קרמיקה. בחצר, כדאי לבקר בעץ הבודהי, שכביכול גדל מעץ הבודהי המקורי שתחתיו מדיטציה.

ואט פהו – כמה זמן להקדיש עבור הביקור?

כדאי לתכנן מספיק זמן לטיול באזור, כשעה עד שעתיים לביקור לפחות. במתחם נמצא מבנים יפהפיים, ביתנים, בודהות ופסלים. בהחלט ביקור שדורש הרבה כרטיס זיכון למצלמה. לרוב, המקדש הוא חלק מטיולי סיור של חצי יום בבנגקוק.

 סיור וירטואלי בואט פהו (איכות 4K):

ואט פהו – טיפים שכדאי לדעת לפני:

  • האתר לא קל עבור כיסאות גלגלים.
  • זה הוא מקום פולחן חשוב לעם התאילנדי, לכן יש להקפיד להתלבש כראוי בביקור. לבוש צנוע (כתפיים מכוסות ומכנסיים ארוכים או חצאית) הוא חובה. ניתן לשכור כיסויים ליד הכניסה למקדש.
  • כדאי לזכור להביא קרם הגנה, משקפיים וכובע מפני השמש.
  • המקדש דורש הליכה וטיפוסי מדרגות, רצוי להגיע עם נעליים נוחות ולא להתפתות לכפכפים.
  • חלק מהמקדש דורש לחלוץ נעליים.
  •  בכניסה לבניין עם הבודהה השוכב ניתן לרכוש קערת מטבעות; העם התאי (תאילנדי) מאמינים שזהו מזל טוב להפיל את המטבעות לתוך 108 קערות הארד שהוצבו במסדרון. כסף זה גם מסייע לנזירים לתחזק ולשפר את מקדש ואט פהו.
  • המקום נסגר לארוחת צהריים בין השעות 12:00 בצהריים ל- 13:00 בצהריים.
  • אמנם לא מותר לצלם במקדשים רבים בתאילנד, אך הם מותרים בוואט פו.
  • במידה ולוקחים מונית, כל הנהגים יודעים את הדרך למקדש – אך כדאי לודא שהמונה פועל לפני שמתחילים בנסיעה.
  • מחוץ למקדש יש מקומיים שעשויים להתקרב ולומר שהמקדש סגור או להציע סיור טוקטוק זול, כדאי לומר תודה בנימוס ולהמשיך למקדש.
 

היסטוריה על ואט פהו

לוואט פו יש בסך הכל 3 שמות: ואט פהו (חלק גם רושמים וואט פו או פהו), וואט פרה צ'טון, ומקדש הבודהה השוכב. הוא שוכן דרומית לארמון הגדול, שנבנה בשנת 1782. האתר הנוכחי של המקדש שימש בעבר כמקדש וואט פודהארם. תושבים מקומיים הגיעו לכאן כדי ללמוד ולעסוק ברפואה מסורתית, כמו גם בעיסוי תאילנדי מסורתי, שכן זו הייתה אחת האוניברסיטאות הציבוריות הראשונות בתאילנד.

המקדש נבנה בתקופת שלטונו של ראמה ה- 1 . ואט פהו עבר שיפוצים בשנת 1788 כשהמלך החליט שהוא רוצה להגדיל אותו. האפר של המלך ראמה ה- 1 נמצא למעשה באולם ההסמכה, או הבוהט, של וואט פו. הבוהט נבנה כשהמלך ראמה ה- 3 היה בשלטון.

חלק ניכר מהארכיטקטורה של המקדש היא בסגנון איוטאיה. מבנים רבים אחרים בשטח המקדש הובאו מהשרידים המחולצים של עיירת המקדש איוטאיה, אך לא כולם. הפסלים הסיניים הגדולים סביב 16 הכניסות, למשל, שימשו בעבר כנטל על סירות הזבל הסיניות. פסלים דומים ניתן למצוא גם בוואט סותאט, הנודע בזכות הנדנדה האדומה הגדולה מחוץ לכניסה.

אחד הממצאים הבולטים בשטח המקדש הוא בודהה השוכב, שנבנה בשנת 1848. הוא היה, ועדיין, הבודהה הגדול ביותר בתאילנד. בנוסף למבני הזהב, חללי הפנים ותמונות הבודהה, המקדש הוא ביתו של עץ בודהי, מאמינים כי הוא גדל כחלק מהעץ שתחתיו הפך בודהא לנאור.

מידע כללי על ואט פהו

שעות פתיחה:

  • מדי יום, החל מהשעה 8:00 בבוקר ועד השעה 18:30 בערב.

יצירת קשר:

  • טלפון +66 (0)2 226 0335

כתובת:

2 Sanam Chai Rd, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, 10200, בנגקוק, תאילנד.

דרכי הגעה:

סירה – הדרך הטובה ביותר להגיע לכאן היא באמצעות סירת האקספרס צ'או פראיה, שכן היא עוצרת ממש מול המקדש.
מונית או רכב פרטי – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין ואט פהו בנגקוק.
רכבת עילית – 
התחנה הקרובה ביותר היא הואה למפונג, שנמצאת כ -3 ק"מ דרום-מזרחית לאטרקציה.

עלויות:

100 באט.

האתר הרשמי:

http://www.watpho.com/

מתי כדאי לבקר?

בניגוד לאטרקציות תיירותיות אחרות כמו הארמון הגדול, וואט פהו לא נהיה צפוף מדי. כדאי לבקר כמה שיותר מוקדם בבוקר, לפני שנהיה חם מדי, או רגע לפני השקיעה.

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה.

עוד מדריכים