מרכז MBK (שמו המלא של הקניון, מאה בון קרונג. על שמם של הוריו של המפתח הראשי, מאה ובון קרונג) הוא ככל הנראה הקניון המפורסם ביותר בבנגקוק, פופולרי מאוד עבור המקומיים והתיירים כאחד, ועמוס בכל יום בקונים. 8 קומות המכילות כ- 2000 חנויות ודוכנים שמוכרות כמעט כל דבר אפשרי, החל מבגדים, נעליים, שעונים, תיקים, הלבשה תחתונה, מזוודות ועד רהיטים, סמארטפונים, מוצרי חשמל, מצלמות לצד אוכל בידור ופנאי.
הקניון שפעיל במיוחד בסופי שבוע, מציע הרבה מציאות ובעל אופי של קניון לא כל כך יוקרתי או מסוגנן כמו סיאם דיסקברי השכן, סיאם סנטר או סיאם פרגון הנוצץ, אבל הוא בהחלט מציע מגוון סחורות מדהים, המשתרע על פני 89 אלף מ"ר, ולרוב הקונים ימצאו שהוא פחות יקר, אם כי, עלולים להיות בקניון המון זיופים. לעוד מידע אודות הקניות >>
קניון MBK - מה רואים?
בין מבחר הקניונים של בנגקוק, מרכז MBK הוא הקניון המועדף על המקומיים, שם מחירי הבגדים והנעליים מקובלים יותר ועם מבחר עצום וזה גם מקום נהדר להתרועע עם חברים ובני משפחה. הינה הפירוט על הקומות והאטרקציות המרכזיות >>
הקומה ה- 1
בקומה הראשונה נמצאים דוכני הבגדים הזולים, הפונים בעיקר לקהל התיירים, ניתן את מכנסי הפיל והטריקו של בנגקוק הפופולריים כל כך, וטונות של מזכרות לתיירים. בגדי ילדים עם הדמויות האחרונות של הסרט המוביל בכל מקום! והמון זיופים של מותגים שונים באיכויות שונות.
מעבר לביגוד ניתן למצוא ציירים מקומיים מאוד מוכשרים שמציירים העתקים מדויקים להפליא מהתמונות שמביאים להם במחיר מעולה!
ואם כבר רעבים בהתחלה של מסע הקניות המפרך, אז ניתן למצוא את הרשתות הגדולות כמו מקדונלד'ס, האצ'יבאן ראמן, מועדון הקפה, בורגר קינג, קיי.אף.סי וכו'.
הקומה ה- 2 וה- 3
הקומה השנייה מחולקת בעיקר בין חנויות תכשיטים וזהב, מזוודות ואביזרי אופנה, לצד מותגים.
הקומה השלישית מאוד דומה קצת לקומה השנייה, רק עם יותר חנויות זהב, שעונים, חייטים ומותגי ספורט. האזור המרכזי הוא תצוגה עצומה של מוצרי קוסמטיקה בעלות נמוכה, אביזרי איפור ואלפי תוספי ויטמינים.
ניתן לראות הרבה בגדי קז'ואל, שלכולם אותם גזרות וחומר בדיוק, רק עם צבע אחר ולוגו אחר מודפס עליו. מאוד מזכיר באזרים של השוק. אזור די גדול שיכול לקחת זמן לחקור אותו, לבסוף די מבינים שמדובר כמעט באותו הדבר.
הקומה ה- 4
הקומה הרביעית היא "שגעת" של סמארטפונים, גן עדן לאלקטרוניקה וטלפונים ניידים. אפשר למצוא הרבה טלפונים יד שנייה וראשונה במחיר נוח, לצד עשרות אלפי אביזרים משחקי מחשב וקונסולות משחק.
זה גם המקום בו תוכלו למצוא כמות עצומה של ציוד צילום ואביזרים, מהגאדג'ט הפשוט ביותר ועד לציוד מקצועי כלשהו. הקומה בה מבקרים רוב הצלמים המקומיים בחיפוש אחר ציוד מסוים.
הקומה ה- 5 וה- 6
הקומה החמישית יחסית ריקה מאוד, עם רהיטים, מערכות סאונד ואביזרים, המון חנויות צילום ובנקים.
בקומה השישית מוכרים אוכל תאילנדי שמבקרים ציינו שהוא די מפתיע וטעים מאוד יחד עם מגוון עצום של קינוחים וממתקים תאילנדיים. כמובן שרואים עוד תיקים, אביזרי נוער ותלבושות מזדמנות, אבל אזור המלאכה בקצה הדרומי הוא מקום נחמד למדי לקנות עבודות יד ובדים תאילנדיים.
הקומה ה- 5 וה- 6
הקומה החמישית יחסית ריקה מאוד, עם רהיטים, מערכות סאונד ואביזרים, המון חנויות צילום, מחשבים ובנקים. עיקר הקומה מוקדש לאוכל בינלואמי.
בקומה השישית מוכרים אוכל תאילנדי שמבקרים ציינו שהוא די מפתיע וטעים מאוד יחד עם מגוון עצום של קינוחים וממתקים תאילנדיים. כמובן שרואים עוד תיקים, אביזרי נוער ותלבושות מזדמנות, אבל אזור המלאכה בקצה הדרומי הוא מקום נחמד למדי לקנות עבודות יד, מזכרות ובדים תאילנדיים.
הקומה ה- 7 וה- 8
הקומה השביעית מיועדת לבידור ואוכל: באולינג, קריוקי משחקיות ויותר מ -20 מסעדות. האולם קולנוע מתחיל בקומה השביעית ונגמר בקומה השמינית.
הארקייד או אולם הבאולינג מלא בני נוער מקומיים שמתחרים במשחקי הריקודים. מי שיודע לרקוד ואמיץ מספיק יכול לבקש להצטרף. זוגות בדייטים מחוץ לקולנוע, והרבה סטודנטים "מתכנסים" עם משקאות תה ביד. בית הקולנוע מציג סרטים (באנגלית)) בעלות של 5 דולר עבור מקומות ישיבות פרימיום.
Tokyu
חנות כלבו יפנית המחוברת ל- מרכז MBK המשתרעת על פני 4 קומות. מאוד מזכיר את אופי הקניון, לא יוקרתי ואין כל כך מה להשוות לחנויות הכלבו Tokyu ביפן.
נראה שרוב הפריטים הם עודפים מסחורה שלא נמכרה ומנסים לחסל אותה, זה הגיוני אם הם רוצים להגיע לקונים שמעוניינים במחירים זולים. עם זאת המגוון רחב ובעל סחורה איכותית כמו ביגוד, הלבשה, קוסמטיקה ומוצרי בית במחירים נוחים.
טיפ: ניסיון לנהל משא ומתן על מחירים בטוקיו לא יעבוד.
כמה זמן נדרש לביקור באמ בי קיי?
עבור חובבי הקניות זה בהחלט יול להיות גן עדן, בטח אם חובבים קניות של בגדים, סלולר ומציאות. כדאי לוודא שיש מספיק זמן פנוי כי הקניון עשוי לשאוב את הזמן. הזמן הממוצע הוא כ- שעתיים עד 3 שעות, אך בהחלט אפשר "לשרוף" במרכז MBK יום שלם.
סיור וירטואלי בקניון אמ.בי.קיי:
מרכז MBK – טיפים שכדאי לדעת לפני:
- הפסלים שרואים בקומת הקרקע ליד המרכז הם של מאה ובון קרונג.
- מי שמכיר את תאילנד יודע שלא צריך לפחד להתמקח כאן, מכיוון שחלק מהספקים מוכנים לרדת במחירים שלהם. אפילו באופן משמעותי.
- כדאי להגיע עם מזומנים, רוב הספקים אינם מקבלים כרטיסי אשראי.
- רצוי להגיע עם נעליים נוחות ולא להתפתות לכפכפים, יש הרבה הליכה במקום.
- כדאי להתעקש שהנהג יפעיל מונה במונית, בדרך כלל לבקש מונה זה מספיק בכדי לקבל תגובה (By Meter).
- אסור לגלות חוסר כבוד כלפי משפחת המלוכה התאילנדית. זה מנוגד לחוק, וזה נאכף בקפדנות.
- האתר נגיש עבור כיסאות גלגלים.
- המשטרה מעניקה לעיתים קרובות למטיילים קנסות במקום בגין עישון במקומות הלא נכונים מחוץ ל- MBK, כדאי להישאר ליד מאפרה בזמן שמעשנים ולא להתחכם.
- לא תמיד המחירים הם הזולים ביותר, כדאי לשים לב ולעשות "סקר" מחירים קטן.
- השכירות יקרה יותר עבור חנויות במפלסים הנמוכים יותר, במיוחד עבור אלה הקרובים יותר לכניסות. ייתכן שאת אותו הפריט יהיה בפחות בקומות הגבוהות. אחת האסטרטגיות היעילות היא להתחיל בקומה השישית ואז לרדת למטה.
- בקניון ישנו לא מעט זיופים, מאייפון ועד לביגוד – צריך לשים לב ולהיזהר.
- להתרחק מסרטים פיראטיים ותוכנות למכירה. במקרה הטוב, רבים לא יעבדו כמו שצריך או שיהיו באיכות נמוכה.
- חנות אפל היחידה שהוסמכה רשמית בתאילנד ממוקמת בתוך ה- IconSIAM המפואר על הנהר.
- מרבית היצרנים לא יכבדו אחריות אם המוצר לא נרכש בישראל.
- במידה וקונים אייפון – כדאי לבדוק שהסריאלי של המוצר אכן מוכר באפל (עדיין זה לא מבטיח, אבל זה כבר מונע זיופים זולים).
- אם הזמן קצר ורציניים למצוא משהו ספציפי, כדאי לבקש עזרה באחד מדלפקי המידע.
מידע כללי על מרכז קניות MBK
שעות פתיחה:
- בימי ראשון עד שבת, החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 22:00 בערב.
יצירת קשר:
- טלפון +66 2 853 900
- עמוד הפייסבוק הרשמי
- דוא"ל – marketing@mbk-center.co.th
כתובת:
444 Phayathai Rd, Wang Mai, Pathum Wan District, 10330, בנגקוק, תאילנד.
הקניון ממוקם בצומת כביש ראמה I (דרך סוחומוויט הופכת לכביש ראמה I) ופאי תאילנדי, קרוב מאוד לכיכר סיאם – הבית של סיאם פרגון ומרכז סיאם. אם הולכים מכיכר סיאם, ישנה דרך להולכי רגל שמאפשרת כניסה ל- MBK בקומה ה- 2.
דרכי הגעה:
רכבת עילית (BTS – סקייטריין) – ירידה בתחנת סיאם, משם הליכה של כ- 5 דק' לקניון.
מונית או רכב פרטי – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין MBK Center.
עלויות כניסה:
האתר הרשמי:
https://www.mbk-center.co.th/en/
מתי כדאי לבקר?
כדאי לבקר בבוקר או בשעות הערב המאוחרות כשיש פחות קהל. אבל בהתחשב בממוצע של 100 אלף איש מבקרים בכל יום, כנראה שלא תהיה ברירה אלא לחלוק מקום עם הרבה מקומיים ותיירים ללא קשר. בשעות אחר הצהריים זה נהיה עמוס מאוד! לפעמים אירועי פופ-אפ ותצוגות אופנה מוסיפים לטירוף, במיוחד בסופי שבוע.
מותאם עבור (גילאים):
כל המשפחה.