טעויות עולות בזמן וכסף – כדי להימנע מהן, הכנו רשימת טיפים שיעזרו לכם להתארגן בצורה המושלמת לטיול החלומי.
1. לטייל לבד לפחות פעם אחת
טיול "סולו" מלמד הרבה על האישיות, עצמאות ויכולת ההתמודדות עם מצבים חדשים. טיול עצמאי כנראה יסייע ללמוד ולהכיר את הגבולות, מבינים מהר מאוד למה מסוגלים ולמה פחות ובעיקר, ניתן לעשות כל מה שרוצים מבלי לחשבן לאף אחד!
2. "קח מקל, קח תרמיל.."
לוקחים רק מה שחשוב באמת! (בשביל זה אנחנו כאן ). תיק או מזוודה קטנה בגודל 35/40 ליטר יעשו את העבודה וכך נמנעים מלהיסחב עם חפצים פחות שימושיים. התיק או המזוודה בגודל הזה קליל לנסיעות, מעברים בין יעדים ואפילו לטיסות.
3. זוג גרביים נוספות
כל המרבה הרי זה משובח. חשוב להישאר יבשים במהלך היום. הגרביים לא תופסות הרבה מקום, ולכן מוסיפים עוד כמה למספר הזוגות שמתכננים לקחת.
4. כרטיס בנקאי ואשראי נוסף
שיבוש בתוכניות, תמיד עלולות לקרות – לכן, חשוב שיהיה גיבוי למקרה חירום. אף אחד לא רוצה לדעת מה התחושה שנתקעים במקום זר ללא יכולת גישה לכסף או יכולת כלכלית להתמודדות במצבים לא נעימים.
5. תמיד להצטייד במגבת
אי אפשר לדעת מתי צריך אותה, בים, בפארק מים או סתם להתייבש. כדאי לא לשכוח שבבתי אירוח ומלונות מציעים מגבות ולא תמיד עם הריח האהוב ;]
מה שבטוח, מגבת קטנה לא תשפיע על משקל התיק.
6. להשתמש במפה
אפשר להרגיש חופשיים וללכת "לאיבוד", זה יגרום פשוט ליהנות מהסביבה החדשה, להכיר, לחקור ולגלות – יש בזה משהו כייפי ושונה בהחלט. השילוב המושלם הוא עם מפה, שיכולה תמיד לאמת לנו את המיקום שבו אנחנו נמצאים בכל רגע נתון. במקביל, כדאי לא להתבייש לבקש עזרה והכוונה מהמקומיים. היום קיימים 2 סוגים של מפות, האחת בשיטה המסורתית והידועה מפת דרך, או החדישה יותר, עם מכשירי הסמארטפון – גוגל מפות ואפליקציית הבית Waze. כל השיטות מעולות!
7. בכל יציאה מחשבים את הסכום שצריך
מחשבים את סכום המזומנים שנדרש לאותו היום וקצת יותר (למקרה חירום) והאם רלוונטי יציאה עם כרטיס האשראי. כך שאם נתקלתם בסיטואציה לא נעימה של איבוד הארנק או גניבה, לא חיים "על הקצה". סכום המזומן הממוצע בדרך כלל ליום הוא כ- 50 דולר.
8. ידע זה כח
צוותי המלון ובתי האירוח רגילים לשיח יום יומי עם המטיילים, כך שמניסיונם ניתן יהיה לקבל המלצות מהנות במיוחד החל מאטרקציות ועד למסעדות מקומיות טובות. הטיפים שהם יתנו, יתכן ויחסכו הרבה זמן וכסף. הם גם מכירים את העיר היטב, שווה לנצל את זה. שואלים אותם שאלות ושואבים כמה שיותר מידע.
9. עותקים ומסמכים
מרכזים באמצעות מייל אחד, הכולל את צילום הדרכון, כרטיסי הטיסה, אנשי הקשר הרלוונטים לאותה המדינה במידה ויש העברות משדות התעופה השונים לבתי הארחה. בנוסף, קיימים מגוון אפליקציות לסריקת מסמכים, כדאי לגבות גם שם. במידה והדרכון אבד, זו תהיה דרך קלה בהרבה יותר לשחזר את המסמכים הרלוונטיים.
10. מנעול פשוט
יעיל ונוח מאוד, בעיקר אם משאירים את החפצים במלון או בחדר שמירת חפצים וחייבים לנעול את הדברים. יש מגוון רחב של מנעולים, החל ממפתחות ועד לקודים.. אם בוחרים במפתחות, כדאי שיהיו 2 או 3 העתקים. טיפ: כדאי להחביא אותם במספר מקומות בין החפצים, כך שאם מפתח אחד נאבד, קיימת דרך להינצלללל.
11. רוצים לדעת מיניין האנגלית שלי?
מספר מילים באנגלית זה מעולה וכנראה שגם ייתן הרגשה נוחה וללא ספק שזה טוב לשימוש ברוב היעדים. אך יחד עם זאת, מומלץ להכיר מספר מילים בשפה המקומית, זה גם מכניס עיניין של פאן ואתגר וגם זה בהחלט יכול לסייע בטיול המקומי. המקומיים יעריכו את זה וזה יקל על האינטראקציות. לא צריכים לשלוט בשפה, מספיק ללמוד כמה ביטויים, כמו "שלום", "להתראות", "תודה!", "איפה השירותים?" הם יעופו על זה ;]
12. היסטוריה זה לא היסטריה
משקיעים כמה דקות של קריאה לפני שמגיעים ליעד מסוים. אם זו עיירה, מוזיאון ואפילו בית קפה. מגיעים עם קצת רקע ומושג, מפעילים את הדמיון ומגיעים עם הבנה הרבה יותר עמוקה על המקום.
13. מי אמר סטארבקס ולא קיבל?
טיול בחו"ל דורש סיבוב דאווין בסטארבקס, סאבווי, KFC וסבארו (כייייטעיםםם), תמצאו שם גישה ל- WIFI (רשת אלחוטית) חופשי, שמה לעשות.. בלי לעלות עוד כמה תמונות לפייסבוק ולאינסטגרם, חו"ל לא יהיה אותו הדבר.
14. לא טסים לפני שמשווים בין אתרי טיסות
כשאתם מזמינים טיסות, תבדקו במספר אתרים וחברות. חשוב לבדוק גם בחברות מקומיות, לעיתים מה שוזיל את העלות. אתרים פופולריים למציאת טיסות זולות הם:
skyscanner – אתר נהדר זה מחפש המון חברות תעופה שונות, כולל רבים מנשאי התקציב שאתרים גדולים יותר מפספסים.
Google Flights – אחד ממנועי החיפוש הטובים ביותר לחיפוש טיסות בחוץ, מאפשר לראות היכן היעד הזול ביותר נמצא.
kiwi – מנוע חיפוש נסיעות נהדר למציאת מסלולים פחות ידועים.
travelist – משווה בין מחירי טיסות, חבילות נופש ומאפשר לטוס באמצעות מספר חברות תעופה.
בונוס:
- לקבלת המבצעים הטובים ביותר, מזמינים את הטיסה כחודשיים-שלושה מראש.
- כדאי להיכנס מדפדפן במצב מוסתר.
- למבינים ממש, כדאי להחליף את קידומת ה- IP למיקום אחר בעולם (רצוי אפילו ליעד הטיסה עצמו).
15. התור הכי מהיר שתכירו
אם זה בתור לרכבת או לטיסה, איך שהוא כעומדים מאוחרי אנשי העסקים בחליפות, הם מצליחים לעבור את הבידוקים השונים יותר מהר מהאחרים.
16. בצ'ק אין במלון - מבקשים שדרוג של החדר
בכל הקשור להקצאות חדרים ושדרוגים במעמד הצ'ק-אין קיימת גמישות מסוימת לבתי המלון והאירוח. לבקש לא עולה כסף ולכן שווה את המאמץ. פשוט שווה להיות סופר נחמדים, אה ולא להתבייש כמובן – מקסימום תמיד יש את החדר שהוזמן מראש.
17. רעבים? לא באזורים תיירותיים
ככל שיותר קרובים לאטרקציה תיירותית, כך המחירים יהיו בהתאם. 3 עד 5 רחובות מקבילים משנים משמעותית את התמחור. כדי למצוא מסעדות טעימות ומומלצות – כדאי להשתמש באתרים ואפליקציות:
Yelp – אתר שאנשים מעבירים ביקורות ודירוגים, כך שניתן להבין מה טוב בתפריט או אם בכלל כדאי לבקר במסעדה.
Google מפות – כמעט לכל מי שיש אנדרואיד ימצא את האפליקציה בתוך הסמארטפון כבר מראש, מאוד קל, ידידותי ומסייע לתכנן הליכה, נסיעה תחבורה ציבורית.
Foursquare – עובד כמו Yelp, האפליקציה מותאמת לנייד מאפשרת לחפש מסעדות קרובות.
OpenRice – כמו Yelp ו- Foursquare, אך למזרח הרחוק במדינות כמו – הונג קונג, מלזיה, אינדונזיה, סינגפור, תאילנד והפיליפינים.
בנוסף, עבור אלו שנמנעים מאוכל לתיירים בלבד ומעוניינים באוכל של המקומיים, כדאי לא לאכול במקום שהתפריט מגיע במספר שפות, זה אומר שהמסעדה מיועדת רק לתיירים!
18. ביקורים באתרים היסטוריים בשעות ארוחת הצהריים
רוב התיירים בשעות אלו יוצאים לארוחות צהריים, מה שיהפוך את הטיול באתרים השונים להרבה פחות עמוסים, פחות פקקים בתחבורה ובתורים. קבוצות הטיולים הגדולות בשעות הצהריים באופן קבוע יוצאים להפסקה, מה שמאפשר עוד זמן לטייל בכל לוקיישן.
19. מבשלים באופן עצמאי
כדי לשמור גם על איזון וגם תזונה נכונה במהלך הטיול וכדי לא להרגיש כבדים ועייפים, שווה לנצל כמה ערבים לטובת בישול באופן עצמאי עם מצרכים מקומיים. בנוסף, זה גם יחסוך הרבה כסף, צוברים חוויות ובסוף אין כמו האוכל המוכר והאהוב.
20. מסעדת יוקרה? רק בצהריים!
מסעדות היוקרה השונות, מציעות ארוחות עיסקיות בשעות הצהריים. על אותן מנות, משלמים בערב פי כמה וכמה, ולכן זה לגמרי זמן מעולה לאכול כשיש עיסקיות צהריים בטיול ובמיוחד שמעוניינים להתפנק.
21. פנס טיולים
תמיד מוצאים לו שימוש. אם זה בסיור לילה, או חזרה בשעה מאוחרת ושוטטות באזור פחות מוכר, לקרוא ספרים או סתם לספר צ'יזבטים.
22. ערכת עזרה ראשונה בסיסית
תאונות יכולות לקרות ועדיף להיות ערוכים מאשר להתחיל לחפש מרפאות ועזרה ממקורות זרים.. בערכה רצוי שיהיו לפחות:
- יוד לחיטוי.
- כדורים נגד כאבי ראש או מחלה כרונית.
- פדים לחבישה ופלסטרים.
- פניסטיל ג'ל למקרה של עקיצות.
- משחה נגד כוויות, חתכים ושריטות.
אף פעם אי אפשר לדעת מתי יגיע הרגע שצריכים להיות זקוקים ולא תמיד ניתן להשיג את אותם המוצרים המוכרים מהבית.
23. מזמינים טיסות מספיק זמן מראש
כדי להשיג מחיר טוב לטיסה, העדיפות היא להזמין כ 2-3 חודשים לפני. לא תמיד משתלם להתאמץ יותר מדי, עוד חמש שעות של חיפושים, יחסכו במקרה הטוב אולי עוד 50 ₪ שלא בהכרח שווים את המתח והלחץ.
24. מנסים טעמים חדשים
זורמים, לא שואלים "מה זה?". פשוט טועמים ומנסים טעמים חדשים וככה מגלים אם אוהבים את זה. מי שביקורתי מידי, עלול לפספס את האוכל המקומי.
25. סיור הליכה ב-חינם!
איזה כייף השקט הזה, הריכוז העצמי תוך הכרת הסביבה והיופי המקומי. כך אפשר להכיר את אזור החופשה מקרוב. זו אחלה דרך לנצל את הזמן המקומי.
26. מצלמים את המזוודות והחפצים
עבור חלק זה נשמע אולי מצחיק, אבל זה לגמרי יכול לסייע לזהות את התיק שלכם במידה והוא הולך לאיבוד ולזרז את החזר כספי הביטוח נסיעות.
27. מזומן לשעת חירום
למקרה שבאזור הטיול לא יהיה כספומט, כדאי לוודא שלא נתקעים ללא יכולת להתנייד בתחבורה ציבורית, או לרכוש מוצרי מזון בסיסיים. כדאי לשמור כ- 200 דולר במזומן, על כל מקרה שמשהו יקרה!
28. מטיילים בנעליים סגורות וטובות
הולכים הרבה שמטיילים. הרגליים עשויות להתעייף. שומרים ודואגים להם ובטוח שהם לא יאכזבו אתכם בטיול. לא מעט הולכים עם כפכפים ולאחר זמן קצר נוצרות שפשפות, צרבות ואי נוחות – כדאי להקפיד על נעליים סגורות ולא כפכפים.
29. דואגים לחיסונים
נשיכה של חיה במדינה זרה איננה אטרקציה ומעבר לכך שמדינות רבות דורשות שתחוסנו כדי לבקר בהן.
30. דואגים לחיסונים
נשיכה של חיה במדינה זרה איננה אטרקציה ומעבר לכך שמדינות רבות דורשות שתחוסנו כדי לבקר בהן.
31. לומדים להתמקח
מי שהיה בתאילנד, יודע שהתמקחות היא דרך כייפית ומשעשעת כחלק מהטיול. זו אמנות המשא ומתן וכזו שתעזור בכל תחומיי החיים ולא רק בשווקים השונים בטיול.
32. חולצה חמה
לעיתים, הבדלי הטמפרטורות בין היום ללילה – ניכרים. לכן מומלץ להצטייד בבגד חם אחד לפחות בכל יציאה החל משעות אחה"צ – ערב.
33. אוכל רחוב
אוכל רחוב יכול להיות מושלם לכל סיטואציה בטיול. לחוששים, מחפשים מקומות שילדים אוכלים בהם. אם זה בטוח עבורם, זה בטוח גם עבור המבוגרים.
34. ביטוח נסיעות לפני שיוצאים מהארץ
ביטוח נסיעות הוא הדבר החשוב ביותר שכסף יכול לרכוש ועם זאת לעולם לא רוצים להשתמש בו. במידה ומשהו משתבש, אף אחד לא רוצה למצוא את עצמו משלם אלפי דולרי. הביטוח בדרך כלל מכסה, טיסות שבוטלו, מחלות ופציעות, או למקרה שחייבים פינוי הביתה. אין ספק שמדובר באחת ההשקעות הטובות ביותר שניתן לקנות עבור הטיול.
35. צריכים להיות סבלניים
בכל קבלת החלטה הקשורה לטיול, שווה לא למהר. בסוף הכל מסתדר וגם נקווה שלטובה.
36. מבשלים באופן עמצאי
כדי לשמור גם על איזון וגם תזונה נכונה במהלך הטיול וכדי לא להרגיש כבדים ועייפים, שווה לנצל כמה ערבים לטובת בישול באופן עצמאי עם מצרכים מקומיים. בנוסף, זה גם יחסוך הרבה כסף, צוברים חוויות ובסוף אין כמו האוכל המוכר והאהוב.
37. מפסיקים לתכנן יותר מדי את הטיול
זורמים, נותנים לטיול להתפתח באופן טבעי. קובעים שניים או שלושה דברים ועם זאת נותנים ליום להתמלא מעצמו. הרבה פחות לחץ, יותר ספונטניות, מה שלגמרי יעזור להיפתח להזדמנויות חדשות.