המוזיאון הבריטי – אוסף מדהים שלא נגמר

המוזיאון הבריטי בלונדון

במוזיאון הבריטי בלונדון אפשר בקלות לבלות את כל היום ועדיין להבין שנותרו אלפי חפצים לחקור. המוזיאון הבריטי, שנוסד בשנת 1753, הוא אחד המוזיאונים הפופולריים ביותר בלונדון. בעל אדריכלות מהממת, תערוכות מעוררות השראה ואוסף מדהים של למעלה מ- 8 מיליון חפצים המשתרעים על פני 2 מיליון שנות היסטוריה אנושית. 

המוזיאון מתגאה בכמה מהאובייקטים ההיסטוריים המפורסמים ביותר בעולם. מרוב הכמות, זה עלול לגרום לאיבוד חוש הכיוון והזמן – אבל אל דאגה, אנחנו כאן בשביל זה, הנה רשימת הדברים הטובים ביותר לראות במוזיאון הבריטי, קצת היסטוריה של המקום, כמה זמן צריך כדי להישאר, עובדות וטיפים חשובים. למוזיאון שחייבים להכיר בלונדון הכנסו>>

על המקום - מה רואים?

המוזיאון הבריטי הוא כנראה אחד האטרקציות המבוקשות בלונדון. יש בו אוסף מדהים של חפצים, המתוארכים על פני ההיסטוריה מכל רחבי העולם. לא רק שזה אחד המוזיאונים הותיקים בעולם, הוא גם אחד המוזיאונים הגדולים באנגליה, ומושך מיליוני מבקרים מדי שנה. המוזיאון נפתח רשמית לקהל ב -15 בינואר 1759. המוזיאון הוקם בזכות האוספים האישיים של סר הנס סלואן, (רופא מפורסם, חוקר טבע ואספן), שאסף יותר מ- 71 אלף חפצים שונים במהלך חייו.

במקור אוסף המוזיאון הבריטי כלל כתבי יד, ספרים, חומר אתנוגרפי, דגימות ועתיקות טבעיות שונות (כמו מטבעות, מדליות, הדפסים ורישומים). עם הזמן המוזיאון התרחב וכיום הוא מכיל יותר מ- 8 מיליון חפצים המכסים למעלה משני מיליון שנות היסטוריה ותרבות.

הספרייה המחלקתית שלה קיימת מאז 1860 והיא מורכבת מ -24,000 פריטים שונים (כשהפריט העתיק ביותר משנת 1636) ואוספיו האשוריים אף סייעו לחוקרים לפענח את כתב הקוניפורם (כתב עתיק מהמזרח התיכון).

המוזיאון הבריטי – את מה כדאי לראות ולא לפספס

יציאה לסיור בתולדות העולם. המוזיאון מופרד לגלריות שונות המאורגנות על ידי פרקי זמן בהיסטוריה, במיקומים או במדינות ספציפיות בעולם (כגון בריטניה הרומית, איראן העתיקה, יוון ועוד… ). אה ורק כ -1% מאוסף המוזיאון (80,000 חפצים) מוצג לקהל!

כמה נקודות שכדאי לראות ולא לפספס במוזיאון הבריטי:

האולם הגדול

האולם הגדול של המוזיאון – הושלם בשנת 2000, זהו הכיכר המקורה הגדולה ביותר באירופה והיא מרכז המוזיאון. גג זכוכית ופלדה מכסה את חדר הקריאה המרכזי ואת הבניין. להסתובב באולם הגדול ולראות פסל רכיבה על סוסים רומים מהמאה ה -1, אי הפסחא מואי ועמוד הטוטם של קייונג בגודל 12 מטר, שנעשו על ידי אנשי היידה בקולומביה הבריטית, קנדה. זהו ללא ספק פלא אדריכלי,האולם הגדול הוא בין נקודות השיא המובילות במוזיאון הבריטי.

אבן הרוזטה (ROSETTA STONE):

אבן הרוזטה צריכה להיות התחנה הראשונה בעת ביקור במוזיאון. עם פענוח ההירוגליפים בשנת 1822 נחשפה התרבות, ההיסטוריה והאמונות של מצרים העתיקה. לפני גילויו, השפה המצרית העתיקה לא תורגמה מאז האימפריה הרומית. אבן הרוזטה היא התערוכה הפופולרית ביותר של המוזיאון, אז כדאי לא לעזוב לפני שרואים אותה. אבן הרוזטה עשויה גרניט ומשקלה כ- 760 קילוגרמים.
 

מיקום: חדר 4 בקומת קרקע.

שיש פרתנון (PARTHENON MARBLES):

פסלים יוונים קדומים אלה, הובאו לבריטניה בשנת 1801 והם חלק ממצאים ארכיאולוגיים חשובים הנותנים התבוננות על החיים ביוון העתיקה. גולפו לפני כ- 2,500 שנה וקישטו את הפרתנון, מקדש שהוקדש לאלה היוונית אתנה והכיל פעם פסל ענק מזהב של האלה, ביוון. האוסף, באורך 75 מטר מציג קרבות בין הלפיטים לקנטאורים.
 

מיקום: חדר 18 קומת קרקע.

מסכת סוטון הו (SUTTON HOO MASK):

ממצא שהתגלה בשנת 1939, אולי התגלית הארכיאולוגית החשובה ביותר שהתגלה אי פעם בבריטניה מהתקופה האנגלו-סכסונית. אוסף סאטון הו כולל את המסכה המעוטרת המדהימה והאייקונית הזו שדרשה שנים של שחזור ועבודה קשה, כמו גם מאות פריטים אחרים שנמצאו שמורים היטב במשך 1,500 שנה.
 

מיקום: חדר 41 קומה עליונה.

עץ החיים (Tree of Life):

פסל זה נעשה על ידי אמנים העובדים עם כלי נשק במוזמביק. הוא חלק מסדרת עבודות של אמנים בפרויקט "הפיכת נשק לכלי עבודה". כחלק ממאמץ רחב יותר של בנייה מחדש בשנים שלאחר מלחמת האזרחים במדינה. הוא נוצר במיוחד עבור המוזיאון הבריטי בשנת 2004.
 

מיקום: חדר 25 קומת כניסה.

נחש אזטקי (Aztec serpent):

נוצר באזור הידוע במקסיקו כיום במאה ה- 15 או ה- 16, פסל נחש כפול ראשים יוצא דופן זה עשוי בעיקר מצבע טורקיז על בסיס עץ, כנראה היה לו משמעות פולחנית.
 

מיקום: חדר 27 קומת כניסה.

הוה הקננאיא (Hoa Hakananai'a):

פסל זה, מגיע מהמרכז הטקסי של אורונגו על ראפה נוי (אי הפסחא). מגולף מבזלת, יש לו גילופים על הגב הקשורים לפולחן הציפורים של תושבי האי. יש לכך חשיבות רבה לתושבי ראפה נוי בימינו. פירוש המילה בהוואית הוא החברים של הקננאיא.
 

מיקום: חדר 24 קומת כניסה

מומיות מצריות (EGYPTIAN MUMMIES):

כמה מהגלריות הפופולריות ביותר במוזיאון הבריטי מוקדשות למצרים העתיקה. במוזיאון אוסף של מעל 140 מומיות וארונות קבורה שרק מספר קטן מהם מוצג בשל מגבלות שטח ושימור. אחד הפייבוריטים הוא ארון העץ בן ה- 3,500 שנה של פרעה נובהפרר אינטף ששלט בשושלת ה -17 של מצרים, 1600 לפני הספירה.

מיקום: חדר 62,63 קומה עליונה.

גלריית התרבות (ENLIGHTENMENT GALLERY):

מוקדש לעידן הנאורות של המאה ה- 18, גלריה יפה זו נודעה בעבר כספריית המלך. נבנתה בין השנים 1823 עד 1827 כדי לאכלס למעלה מ- 60,000 ספרים שנאספו על ידי המלך ג'ורג' ה- 3. כיום עדיין אפשר לראות רבים מהספרים, אם כי רובם שוכנים כעת בספרייה הבריטית. הגלריה מספקת כעת מבוא שימושי למוזיאון. ניתן לראות כמה חפצים מסקרנים ויוצאי דופן, כולל מאובן של אחד הדינוזאורים הראשונים שנמצאו אי פעם – איכתיוזאור – שנאסף על ידי מייסד המוזיאון סר הנס סלואן.

מיקום: חדר 1 קומת קרקע.

הסטנדרט של אור ואמנות ממסופוטמיה (THE STANDARD OF UR AND ARTEFACTS FROM MESOPOTAMIA):

לפני 8,000 עד 3,500 שנה התפתחו התרבויות המסופוטמיות הגדולות באזור המוכר כיום כדרום עירק. במהלך תקופה זו בני אדם התפתחו ויצרו כמה מהערים הראשונות, נוצרה אמנות מפוארת הכוללת את תקן אור. חפץ כמו תיבה זו הונח עם פגזים חרוטים ולפיס לזולי ומתאר קרב, משתה וניצחון חגיגי.

מיקום: חדר 55, 56 קומה עליונה.

ממצאים ממאוזוליאום בהליקרנסוס או בקבר מאוסולוס (MAUSOLEUM AT HALICARNASSUS OR TOMB OF MAUSOLUS):

המאוזוליאום, שנבנה בשנת 350 לפני הספירה, היה אחד משבעת פלאי העולם העתיק שנבנה עבור מלך מוסולוס מקריה (כיום מוכר כ- בודרום,טורקיה). לפני שנהרס בידי רעידות אדמה, המבנה התנשא לגובה 40 מטר ועוטר בפסלים מרשימים. 

מיקום: חדר 21 קומת קרקע.

יוונים ורומאים (GREEKS AND ROMANS):

עצמים קטנים ומסובכים יותר מתקופת יוון, רומא ואטרוסקיה. אפשר להסתכל על כמה מהפסיפסים הללו במשך שעות. מציג סצנת חיי ים עשויה אריחים זעירים, אחד הדברים האהובים לראות במוזיאון הבריטי וגם ללמוד מדוע רבים מהפסלים אפם חסר!

מיקום: חדר 69, 70 קומה עליונה.

תקופת הרנסנס וימי הביניים (RENAISSANCE AND MEDIEVAL OBJECTS):

אוסף של למעלה מ- 300 פריטים מעוטרים מתקופת הרנסנס ומימי הביניים שהושארו למוזיאון על ידי הברון פרדיננד רוטשילד. רבים מפריטי התכשיטים הללו היו שייכים לבתי המלוכה באירופה.

מיקום: חדר 2A קומת קרקע.

כמה זמן להקדיש למוזיאון הבריטי?

מבוגרים:
כדאי להקדיש עבור הביקור לפחות 3 עד 4 שעות בכדי להספיק ולראות את היצירות היפות והמעניינות (ועדיין כנראה שלא הכל…), עבור מי שמעוניין להצטרף לכמה מהשיחות והסיורים הרבים במוזיאון, עליו להיות מוכן לבלות את כל היום במוזיאון. עבור אלו שזמנם מוגבל, אפשר לקחת מדריך שמע מדלפק המדריכים בבית הדין הגדול, ולצאת לסיור מודרך עצמי שאורך כשעתיים.

משפחות:
מבקרים עם ילדים, יכולים לקחת חלק בתערוכה מדליקה "שבילי משפחה עתידיים פתוחים בחינם", המובילה את המשפחות ל "מסע גילוי" כדי למצוא כמה מהאוצרות הרבים הפזורים ברחבי המוזיאון. (משך הפעילות אורכת בין 30-40 דקות).

סיורים מודרכים:
ישנם מגוון של סיורים בני 30 עד 40 דקות המתקיימים לאורך כל היום ומתקיימים בגלריה הרלוונטית. הסיורים נעים בין יוון העתיקה, דרום אסיה ואמנות המזרח התיכון, ומתקיימים בדרך כלל בין השעות 11:00 בבוקר ועד השעה 16:00 אחה"צ  (למידע נוסף כדאי לבדוק באתר הרשמי של המוזיאון הבריטי לפני שמבקרים, התאריכים, הנושאים והשעות משתנים לאורך השנה).

אוכל במוזיאון

ישנם כמה בתי קפה ומסעדות בתוך המוזיאון ומחוצה לו בחצר. מקובל גם להביא אוכל קל מראש.

סיור וירטואלי במוזיאון הבריטי (איכות 4K):

טיפים שכדאי לדעת לפני:

  • עבור הטבות בלעדיות במוזיאון, אפשר להיות חבר במוזיאון הבריטי תמורת 60 פאונד (או 42 פאונד למי שמתחת לגיל 26) ולקבל כניסה לאירועים מיוחדים וכניסה חופשית ללא הגבלה לתערוכות.
  • כדי לצלם תמונה של גרם המדרגות המפואר, כדאי לעלות אל המפלס השני של החלק האירופאי לזווית הטובה ביותר.
  • המדריך אודיו (לא כולל עברית) תומך ב- 10 שפות: אנגלית, צרפתית, גרמנית, איטלקית, ספרדית, ערבית, רוסית, קוריאנית, יפנית וסינית.
  • עבור הילדים קיימות תערוכות מיוחדות בחינם!
  • ימי שבת עמוסים בהרבה מימי ראשון.

9 עובדות מעניינות על המוזיאון:

  1. האובייקט העתיק ביותר באוסף הוא כלי חיתוך אבן שנחשב לבן כמעט 2 מיליון שנה.
  2. המוזיאון מאחסן מידע ותמונות על שני מיליון חפצים באוסף המקוון שלו בשותפות עם גוגל.
  3. המוזיאון הבריטי הוא הגדול ביותר בעולם המשתרע על פני 92,000 מ"ר.
  4. במהלך מלחמת העולם ה- 2 פריטי מפתח כגון אבן הרוזטה הועברו למקומות סודיים, כולל תחנת רכבת תת קרקעית לשימור.
  5. המוזיאון הבריטי הוא המוזיאון העתיק ביותר בעולם – נפתח בשנת 1759, עשרים שנה לפני שנפתח מוזיאון הלובר היוקרתי בצרפת.
  6. המוזיאון היה אחד הבניינים הראשונים שהשתמשו בתאורה חשמלית.
  7. המוזיאון עדיין רוכש יצירות מרחבי העולם.
  8. המוזיאון הבריטי הוא האטרקציה הפופולרית ביותר בבריטניה.
  9. מוצרט ביקר במוזיאון בשנות ה -60 של המאה ה- 18.

מידע כללי על המקום

שעות פתיחה:

  • שבת עד חמישי – החל מ- 10:00 בבוקר ועד 17:30 בערב.
  • ימי שישי – החל מ- 10 בבוקר ועד 20:30 בערב.

* המוזיאון סגור ב 24, 25, 26 בדצמבר וב- 1 בינואר.

יצירת קשר:

טלפון: +44 (0)20 7323 8000
עמוד הפייסבוק הרשמי

כתובת:

Great Russell St, Bloomsbury, WC1B 3DG, לונדון, בריטניה.

דרכי הגעה:

רכבת – ירידה בתחנה יוסטון, במרחק של כ- 15 דק' הליכה.
אוטובוס – קו1, 8, 19, 25, 38, 55, 98, 242, 10, 14, 24, 29, 73, 134, 390, 59, 68, X68, 91, 168, ו- 188.
רכב פרטי – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין המוזיאון הבריטי.
רכבת תחתית – ירידה בתחנות טוטנהאם קורט רואד (כ- 6 דק' הליכה) והולבורן (כ- 7 דק' הליכה).

עלויות:

  • חופשית  – ללא עלות.
  • סיור שמע מודרך – מבוגר: 7 פאונד, ילד – 6 פאונד.

האתר הרשמי:

https://www.britishmuseum.org/

מתי כדאי לבקר?

יום שלישי הוא היום הטוב ביותר לביקור, עם מספר קטן יותר של מבקרים משאר השבוע. שני ורביעי הם גם אפשרויות טובות שיש לקחת בחשבון, כמו גם שישי בערב, כאשר המוזיאון הרחיב את שעות הפתיחה. תמיד יש פחות אנשים בפנים ביום שמש בהשוואה ליום גשום.

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה.

עוד אטרקציות ומדריכים בלונדון, אנגליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בעל עסק בתחום הטיולים והאטרקציות? רוצה ליהנות מחשיפה?

השאר פרטים כאן 👇

דילוג לתוכן