מוזיאון איתיחאד – העבר, ההווה והעתיד של איחוד האמירויות


אם בא לכם קצת לגלות על ההיסטוריה של איחוד האמירויות הערביות, אתם חייבים לבקר במוזיאון איתיחאד (Etihad Museum) המהפנט!

הכל על דובאי! איך הפכה במהירות לאחת המדינות העשירות בעולם ואת הסיבות שהובילו להקמת איחוד האמירויות כפי שמכירים היום >>

מויזאון איתיחאד - מה רואים?

מוזיאון איתחד מציע לאורחיו מסע ייחודי אל העבר והתמקדות במספר רב של אירועים בולטים שבסופו של דבר הובילו לאיחוד האמירויות בשנת 1971. 

בסך הכל יש 10 תערוכות במוזיאון איתיחאד שמחולקות לפי אזורים. הנה סקירה קצרה על כל אחד מהתצוגות והתערוכות של מוזיאון איתיחאד >>

1 – האבות המייסדים

כשנכנסים אל המוזיאון – תקבל את פני האורחים תערוכת  גלריית התמונות המלכותית עם האבות המייסדים של איחוד האמירויות הערביות שמחולקת ל- 7 קטגוריות.

כל קטגוריה מלווה במסך (תמונה) אינטראקטיבי הממחיש את הביוגרפיה האישית של כל אחד כולל אילן היוחסין וכמה מחפציהם האישיים של האבות המייסדים. זו נחשבת לתערוכה מיוחדת מאחר והמבקרים יכולים לקבל מבט אישי ומידע ממקור ראשון על חייהם דרך תמונות וסרטוני וידאו של השליטים כפי שלא נראו עד כה.

2 – החלומות לאחדות

חלקו השני של המוזיאון מציג למבקרים תצוגת אפקטים מיוחדים שתהפנט בקלות כל אחד. תערוכה זו מתארת את סיפור האיחוד ואירועים מרכזיים אחרים שהתרחשו במהלך הקמת איחוד האמירויות הערביות – וכל זאת באמצעות המחשה של מוזיקה ותמונות.

3 – מפה אינטראקטיבית

התערוכה הבאה מדגישה את התקופה שלפני האיחוד שבין 7 האמירויות. באמצעות מפה אינטראקטיבית פנורמית, יוכלו האורחים לגלות את האזור בעבר לפני האיחוד הגדול. 

4 – השנים המוקדמות

זו אחת התערוכות הקטנות יותר שמוצגות, אך מאוד אינפורמטיבית. זהו מסך אינטראקטיבי עם קטעי וידאו ושמע המציג את המשא ומתן הרב שהתקיים עם מדינות ערב השכנות ועם המדינות הזרות.

5 – דרך לאיחוד

כאן המבקרים יכולים לראות את כל הצעדים העיקריים שהתרחשו ואת האירועים שהובילו לאיחוד במסגרת האירועים הלאומיים והבינלאומיים בו זמנית. הוא מפרט את כל מערך האירועים באמצעות המחשה של תעלות השקיה. תעלת השקיה זו מחולקת ל- 3 חלקים:

  • תעלה ראשונה: מהמועצה המשמעותית ועד 1971.
  • תעלה שנייה: משנת 1972 ועד ראס אל-חיימה שהצטרף לפדרציה.
  • תעלה שלישית: מרגע שהצטרף ראס אל-חיימה לפדרציה ועד לסביבות 1981.

6 – זרעים של אחדות

בתערוכה זו יקבלו המבקרים הזדמנות ליהנות ממופע חזותי מרשים המציג את ההתקדמות הטכנולוגית האחרונה (מסך הולוגרמה תלת מימד) בכדי לקחת אותם למסע אחורה בזמן.

כאן, מוצג כיצד השיח זייד בן סולטאן אל נהיאן פוגש את בן ארצו ומנהיגו השייח רשיד בן סעיד אל מקטום בסייח אל-סאדירה. הטכנולוגיה המשמשת כאן גורמת לכך ש- 2 השליטים אכן נמצאים בחדר!

7 – שינוי ואיחוד

בתערוכה זו האורחים משחקים משחק. כל שנדרש לעשות הוא לחשוף את ההודעות המוצפנות על ידי יישור של שבע קוביות בסך הכל על המסכים האינטראקטיביים בחדר. כל אחת מהקוביות הללו מייצגת נושא ייחודי וחושפת מידע ותמונות המתייחסות לאותו נושא. 7 הנושאים של הקוביות הם:

  • זההות
  • דת
  • ביטחון
  • עצמאות
  • הגנה
  • ריבונות טריטוריאלית
  • תרבות

8 – איחוד האמירויות

למבקרים תהיה אפשרות לראות את האתגרים הניצבים בפני האיחוד, לפני איחודם בשנת 1971, דרך מסלול מפותל בתוך דיוקן השליטים המאפשר להם לחזות ברגעים מרכזיים המובילים לתקופה זו. 

באמצעות סדרת צילומים והודעות שמע, חובבי המוזיאונים זוכים לראות את כל המפגשים הרשמיים והבלתי פורמליים שהתקיימו בכדי לבסס את אחדות האומה.

9 – החוקה

אחת התערוכות המדהימות במוזיאון אתיהאד ואי אפשר שלא ליפול על יופיו של פרסקו הזהוב המעוטר באלגנטיות במשפטים מהחוקה בתערובת של צבע כסף.

תצוגת חוקת איחוד האמירויות, חתומה על ידי המושלים המייסדים. הן עותקים בערבית והן באנגלית של חוקת איחוד האמירויות הערביות זמינים לצפייה במויזאון איתיחאד. חוזה הידידות בין איחוד האמירויות הערביות ובריטניה שנחתם על ידי שייח זייד נמצא גם כאן.

10 – לאום אחד, עתיד אחד

החלק האחרון הוא אולם תצוגה פתוח ובו מסכים אינטראקטיביים עם חומר חינוכי אשר המבקרים יכולים לחקור כדי לקבל תובנות מעניינות כמו פיתוח דרכונים מאוחדים של איחוד האמירויות הערביות. זה גם נותן סיכום של האיחוד – עבר, הווה ועתיד.

מויזאון איתיחאד - מה עושים?

המוזיאון המודרני המדהים הזה, שנפתח בשנת 2017, מתאר באופן מרתק את לידת איחוד האמירויות הערביות בשנת 1971, וזאת עקב גילוי הנפט בשנות החמישים ונסיגת הבריטים בשנת 1968. מלבד היסטוריה, ניתן לעשות עוד כמה דברים. הינה מה שניתן לעשות באיתיחאד >>

ליהנות מסיור במוזיאון

המוזיאון מספק מדריך טיולים המיועד בעיקר עבור המבקרים הראשונים. המדריך ייקח אותם ברחבי המוזיאון ויתאר את העובדות ההיסטוריות של איחוד האמירויות הערביות.

ציורי עדות וחפצי אמנות

המוזיאון מציע מגוון עצום של ציורים וחפצי אמנות שהתגלו מהחפירות בסביבה של איחוד האמירויות הערביות. אפשר לחקור את הממצאים המעניינים ולהכיר את התרבות והנוהגים המסורתיים של דובאי ואיחוד האמירויות הערביות.

דגל בית האיחוד

הדגל השני בגודלו באיחוד האמירויות הערביות, מוט זה בגובה 110 מטר ממוקם ממש ליד המוזיאון ונראה בקלות לאנשים שנכנסים או יוצאים מהמוזיאון. זהו אחד המקומות המצולמים המובילים במוזיאון.

אולם התערוכות

בניגוד לאטרקציות אחרות במוזיאון, אולם התערוכות הוא יחיד במינו. האורחים יכולים להיכנס ולגלות את ההיסטוריה העכשווית של איחוד האמירויות הערביות ולהיות עדים לתמונות, לסרטים ועוד. מכיוון שקיימים תזמונים נפרדים לאולם התצוגה, התיירים צריכים לתכנן את ביקורם בהתאם.

ספרייה

טיול למוזיאון איתחאד לא יהיה שלם ללא הביקור בספרייה המדהימה הזו. כידוע, במוזיאון יש ספרייה מאורגנת, הכוללת ספרים, מסמכים וקבצים אינפורמטיביים אחרים. לאחר מחקר מעמיק, התיקים והמסמכים הוותיקים מועמדים לרשות הציבור.

ליהנות מאוכל טעים במסעדות השונות

לאחר שעוברים  באין סוף תצוגות ותערוכות, הבטן מקרקרת! כל מה שנדרש לעשות זה לגשת לבית הקפה וליהנות מקפה נחמד או נשנוש. המסעדה ממוקמת בקומה העליונה ומשקיפה על הפסל הענק של הכניסה. הוא מציע מגוון גדול של ארוחות ומנות ללקוחותיו ומעניק להם חוויה קולינרית מענגת.

כמה זמן צריך כדיי לבקר במוזיאון האחדות של האיחוד?

עבור מוזיאון איתיחאד של דובאי צריך לפנות לפחות שעתיים עד שלוש כדיי ליהנות מכל החוויה, המוזיאון בעל מספר נקודות עיקריות שכדאי לא להחמיץ. אבל כל מי שסקרן או מוקסם מאמנות, היסטוריה, ארכיאולוגיה ובעיקר חובב מוזיאונים יכול למצוא את מפנה כחצי יום עד יום שלם.

 סיור וירטואלי במויזאון איתיחאד:

טיפים שכדאי לדעת לפני:

  • לתיירים כדאי לתכנן את הביקור בסופי שבוע, ולא בימי חול, וזה בגלל התלמידים שפוקדים את המוזיאון בימי חול.
  • חובה להגיע בתעודה מזהה או דרכון כדי להיכנס.
  • גם כשאר המקום ממוזג, כדאי תמיד לסחוב בקבוק מים לאורך כל היום.
  • כדאי לשים לב ולא לתת ערבון של דרכון או כרטיס אשראי. דרכון לא נותנים כי יכולים לגנוב אותו.
  • במידה ומזמינים מונית – רצוי לנסוע רק במוניות רשמיות, שהגג שלהן צבעוני ולדרוש הפעלת מונה.
  • במידה וממירים כסף או צריכים מזומן – כדאי לספור את הכסף בדלפק לפני העזיבה את הצ'יינג', או למשוך כסף מכספומט באמצעות בכרטיסי אשראי.
  • אסור להציג גילויי חיבה פומביים (נשיקות וחיבוקים אסורים בהחלט).
  • כדאי להסתובב עם מזומן. יכול להיות שימושי במיוחד עבור רכישות קטנות
  • אל המקום צריך להגיע בלבוש צנוע (גברים ונשים), כלומר להימנע מללבוש בגדים קצרים (מעל הברכיים) או ללא שרוולים. לנשים כדאי לשאת צעיף לכל מקרה.
  • השם, אגב, לא קשור לחברת התעופה: המילה איתחאד היא פשוט הפירוש למילה הערבית "איחוד".
  • המוזיאון נגיש לכיסאות גלגלים.
  • מוזיאון אתיחאד פתוח גם ביום שישי (אחד המקומות הבודדים בדובאי שפתוח ביום שישי).
 

מידע כללי על מויזאון איתיחאד

שעות פתיחה:

פתוח מדי יום, החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 20:00 בערב (כניסה אחרונה בשעה 19:00 בערב).

יצירת קשר:

כתובת:

 1 Jumeirah St ,Al Mina דובאי, איחוד האמירויות הערביות.

המוזיאון ממוקם בדרך ג'ומיירה לאורך כביש D94. במרחק של 13 ק"מ משדה התעופה של דובאי.

דרכי הגעה:

רכבת (מטרו) – תחנות המטרו הקרובות ביותר הן תחנת אל ג'פיליה, מרכז הסחר העולמי ומגדלי האמירויות. 
אוטובוס – קו 8, 9, C09, C10, ו- X28. תחנות האוטובוס הקרובות ביותר הן דהייאפה 1, דהייאפה 2 ו- ENOC דהייאפה.
מונית / רכב פרטי – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין Etihad Museum.

עלויות:

  • עד גיל 5 –  חינם, ללא עלות.
  • מגיל 5 – 25 דירהם (AED).
  • 10 אנשים ומעלה – 20 דירהם (AED) לאדם.

האתר הרשמי של איתיחאד:

etihadmuseum.dubaiculture.gov.ae

מתי כדאי לבקר במוזיאון?

את איתיחאד ניתן לבקר לאורך כל השנה – הזמן הטוב ביותר לבקר במוזיאון אתיחאד הוא בשעה 10:00 בבוקר ביום שבת, לרוב יהיה פחות עמוס ויתאפשר לחקור את כל העובדות המסקרנות של דובאי ותרבותה. 

בהתחשב בשפע אטרקציות בתוך המוזיאון, הזמן הטוב ביותר להגיע למוזיאון הוא בבוקר של ימי החורף (נובמבר עד מרץ) כדי להספיק ולהכיר את התקופות ההיסטוריות במקום וליהנות ממזג האוויר של הסביבה במקביל לזה שחוקרים את הפסלים העתיקים והמיצגים באוויר הפתוח.

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה. אנשים מכל קבוצות הגיל יכולים ליהנות מהמוזיאון, כולל ילדים ואזרחים ותיקים.

עוד מוזיאונים בדובאי


2 מחשבות על “מוזיאון איתיחאד – העבר, ההווה והעתיד של איחוד האמירויות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן