אורזים מזוודה? בעוד ששיטות האריזה האופטימליות משתנות בהתאם לסוג הטיול וזמן השהייה, ישנם כמה הנחיות וטיפים שניתן לפעול כדי להקל על החיים בדרך לשדה התעופה, בהמתנה למטוס ובחדר המלון במדינה שאליה מגיעים.
בין אם מדובר במישהו שמתחיל לארוז שבוע לפני הזמן או מחכה עד הרגע האחרון, שיטות אלה יבטיחו שהשמלה האהובה לא תתקמט ושיהיה מספיק מקום למזכרות. כדאי להמשיך לקרוא בכדי ללמוד כיצד לארוז באופן זריז, חכם, מתוחכם וכמו מטייל מקצוען.
ביטוח כבודה - אורזים את השקט הנפשי
לא משנה כמה מקפידים בבחירה ובמיון של ארון הבגדים הנכון, אי אפשר שלא להקשיב לקול הזעיר ההוא שתמיד אומר: מה אם התיק יאבד, ייפגע או אפילו יגיע ליעד אחר ויתעכב?
הצעד הראשון של מטיילים ש אורזים מזוודה כמו מטייל מנוסה הוא לבחור תוכנית ביטוח נסיעות המציעה הטבה לעיכוב מזוודות, שיכולה להחזיר פריטים חיוניים במקרה שהתיק אבד אפילו לכמות זמן מינימלית. בנוסף כדאי לחפש הטבה במקרה של תיק אבוד / פגום. וגם כזה שיכול להחזיר ולדאוג לתיקונים והחלפות אפילו של המזוודה עצמה.
אורזים מזוודה בשיטת ה- 1 עד 6
אחד מהטיפים הפשוטים והטובים ביותר לאריזת מזוודות. מיועד לטיול בן שבוע:
1 כובע
2 זוגות נעליים
3 זוגות מכנסיים או חצאיות
4 חולצות
5 זוגות גרביים
6 סטים של תחתונים
ניתן לשנות את הרשימה כך שתתאים לצרכים ולאופי הטיול. לדוגמא, נסיעת עסקים דורשת מלתחה שונה מטיול רגיל. אבל מבינים את הקונספט.
שיטת גלגול הבגדים במזוודה
גלגול הבגדים הוא אחד מהטיפים הידועים ביותר לאריזת מזוודות, ולא סתם. בגדים מגולגלים חוסכים מקום, מצמצמים קמטים ומקלים על מציאת הבגדים במזוודה, זוהי למעשה הדרך הטובה ביותר למנוע קמטים ולהפיק את המרב משטח המזוודה. במקום לנסות ולהסביר – הנה סרטון שמסביר את הכל. ברגע שכל הבגדים מגולגלים, כדאי להניח את המכנסיים והחולצות במזוודה לפני נעליים ואביזרים ורק לאחר מכן בפריטים אחרים המעוצבים בצורה מוזרה – כמו כלי שיער.
בדים ידידותיים לנסיעות
כדאי לבחור בסריגים ובדים נמתחים כאשר הבדים האלה יתקמטו, הקמטים יתיישרו כשתולים אותם. בדים ארוגים (כמו פשתן או אריג כותנה) מועדים יותר להתקמט. טיפ חשוב! רצוי לחפש בגד שמתנגד לקמטים וכתמים, נשאר בריח טרי לאחר מספר פעמים שלובשים ומתייבש במהירות.
אורזים מזוודה לפי סדר העדיפויות
אם יודעים שברגע שיורדים מהמטוס צריך לצאת ישר לארוחת ערב או לפגישה, כדאי לתכנן את התלבושת ולהכניס אותו למזוודה אחרון – ככה כשמגיעים, לא צריך לחפש או להפוך את המזוודה כדיי למצוא בגדים מתאימים (בנוסף, זה יהיה פחות סביר שהבגד הרצוי יתקמט). אסטרטגיה זו היא תירוץ נהדר לחשוב על מה ללבוש מראש כך שלא תעשה אחת משגיאות האריזה הגדולות: להמתין עד הרגע האחרון כדיי לארוז.
אורזים מזוודה לפי נושאים
הדרך הטובה ביותר לארוז מזוודה ולשמור עליה מסודרת בזמן הנסיעה היא להשתמש בתיקים קטנים יותר או שקיות להפרדת בגדים באמצעות שימוש: למשל ערכה אחת לשחייה ואחרת לאימון.
כל מה שכבד למטה
אורזים מזוודה עבור דברים כבדים יותר כמו נעליים וספרים בקצה הגלגלים של המזוודה. מיקום זה מסייע לתיק להישאר יציב כאשר הוא זקוף, ומונע מפריטים אחרים להיות מרוחים או להתקמט.
תיק גב נוסף
אין תייר שלא ירצה לעשות קניות, גם אם זה רק קצת. רצוי להביא תיק מתקפל שנכנס בקלות לכל מזוודה, מעבר לזה שזה לא ייקח הרבה מקום בדרך ואפשר למלא אותו (כמעט) בכל מה שקונים במסע הקניות.
בנוסף, זה גם מאוד נוח באופן כללי – גם אם קונים רק שתייה בדרך או מטיילים ללא שום קשר לקניות, בטח בעבור ההורים שמביאים ילדים – תמיד טוב שיהיה חטיף או משהו לנשנוש עם שתייה.
לא פחות מדיי ולא יותר מדיי
בעוד שחלק מהאנשים עשויים להתפתות ולהשאיר מקום למזכרות, חלל פנוי במזוודה עלול להוביל לתזוזה של פריטים שבירים – במיוחד כשמעבירים את התיק בשדה התעופה. מילוי חללים ריקים בשקיות לא משקל מיותר (יעזור גם למלא אותם אח"כ במזכרות מהטיול שלך).
חשוב לא לארוז גם יותר מדיי, מכיוון שזו דרך בטוחה לייצור סימני קמטים בבגדים ויכול לגרום לקושי לארוז מחדש בזמן הטיסה חזור הביתה – בטוח שגם למזכרות וקניות לא יהיה מקום.
שתי שקיות כביסה קטנות במזוודה
אחד נועד לבגדים הבהירים ואחד עבור הכהים. למקרה ששוכחים, מבקשים שקיות ניילון מהמלון (אפילו בחלק מהמלונות קיים בארון חדר המלון מראש). כשחוזרים הביתה, זורקים את השקיות המסודרות לכביסה – עצם הפעולה הזאת תחסוך זמן מיותר ובטח תיתן פתרון עבור אלו שהמזוודה ממתינה בסלון שבוע עד שמישהו מעז בכלל לגשת אלייה ולסדר.
נוזלים: בתיק רחצה בתוך שקית בתוך מזוודה
יש לאחסן את כל הנוזלים (למי שלא הבין – שמפו, סבונים, משחת שיניים ובשמים) בתיק רחצה (רצוי אטום לנוזלים) שעטופים בשקית איכותית וקשורה בתוך המזוודה – נוזלים עלולים להתפוצץ או להיפתח במהלך טיסה ולגרום לחווית הנסיעה להיות הרבה פחות נעימה.
מגהץ נסיעות
למרות מאמצי האריזה הטובים ביותר, כמה קמטים הם בלתי נמנעים. שם נכנס תפקידו של מגהץ קטן, הוא יכול להיות מושלם לנגיעות מהירות ו קטנות בכל מקום. כיום קיימים פתרונות של מגהצים קטנים במיוחד ובמחירים מאוד נוחים, לחובבי הנסיעות ובטח לאלו שמטעמי עסקים – ללא ספק זה יכול להיות פתרון מושלם!
צעיף למטוס
לא משנה באיזו עונה מדובר, במטוס לרוב קר. סוחבים צעיף לאורך כל הטיסה ולא מכניסים למזוודה. בונוס: ניתן גם לקפל את הצעיף ולהשתמש בו ככרית.
לבוש בהתאם לנסיעה
כדי להקל על כמות הבגדים שאורזים, נצמדים ללוח צבעים קפדני: בסיס של נייטרלים, כמו שחור ואפור, ואז צבע מבטא אחד, כמו אדום או סגול. אפשר להרכיב תלבושות שונות של שבוע מכמה יצירות בסיסיות של בגדים שחוזרים על עצמם.
אורזים נעליים שמשלימות כל בגד. עוד משהו קטן ולא חשוב פחות – שגרת הנסיעות תשקף את השגרה הביתית, זה אומר לחשוב פעמיים לפני שמכניסים פריטים בתיק שלא משתמשים בהם ביום יום, בטח שמדובר בבגדים.
עוברים לעולם דיגיטלי
ספרים ומפות מגושמים, לעומתם סמארטפונים אינם שוקלים דבר. אם מביאים טלפון, כדאי להוריד מפות (אפליקציית Waze מותאמת כיום לרוב העולם), אפליקציות תרגום, מדריכי טיולים וחומרי קריאה לטיול. הדבר היחיד שהוא החריג הוא מסמכי נסיעות – אמנם כדאי לאחסן בטלפון עותקים דיגיטליים של הדרכון, כרטיסי הטיסה והמסלול, אבל כדאי לארוז גם כמה גרסאות מודפסות.
לובשים את מה שאוהבים
אם אחרי כל הטיפים האלה ועדיין אי אפשר לסגור את הרוכסן בתיק, כדאי לנסות את הטריק הבא: מוציאים את הבגדים הכי מגניבים – בין אם זה בלייזר או מעיל גשם – ועולים איתו למטוס, כמובן שתלוי גם במזג האוויר (מעיל צמר אולי לא יהיה רעיון נהדר אם טסים למיאמי). אה! ולא לשכוח למלא גם את הכיסים הנוספים בתיק.
נסיעת מבחן
אם אחרי כל הטיפים הללו, זה נדמה שנעשה הכל כדי שהמזוודה תהיה קלה ככל האפשר? מעלים אותה כל משקל (גם משקל של אדם רגיל) כדיי לוודא שאכן אין משקל עודף, לאף אחד לא בא לשלם סתם בשדה תעופה על אובר וויט (כבודה עודפת).
בנוסף, יישמע מוזר לחלק אבל כדאי גם להרים את המזוודה מהידית למשך זמן מה. לגלגל את המזוודה במורד הרחוב / בבית. לנסות להעלות / לרדת עם המזוודה במדרגות. התרגיל הזה מדמה איך זה מרגיש לנסוע באמת עם התיק. עבור מי שמוצא את עצמו מותש או מתוסכל, כנראה שעליו להקל על העומס.