ארמון ורסאי – אטרקציה פופולרית ביותר בצרפת


ארמון ורסאי הוא אחד המקומות הפופולריים ביותר בפריז ובאירופה, מהווה אתר מורשת עולמית של אונסק"ו מזה 30 שנה. מהווה דוגמה מדהימה לאמנות צרפתית מהמאה ה- 18 ונבנה בשנת 1623.

הארמון הורחב על ידי לואי הארבעה עשר לפני שהפך למרכז הכוח הפוליטי במהלך המהפכה הצרפתית. הארמון המושלם הזה מעוטר באבני חן מזהב, קריסטל ואבני חן יקרות. זהו אתר שמור להפליא עם המון חדרים וגלריות שונות המוצגות לתיירים. לכל הנקודות והמידע הכי שווה שחייבים לראות בארמון, המשיכו >>

ארמון ורסאי - מה רואים?

ורסאי עצום! – עם ארמונות רבים, גנים, אגמים ותעלה גדולה – כה גדול שקשה לדעת מאיפה להתחיל ומה לראות. כדאי להתחיל כאן, כאן אנו כוללים את 4 הנקודות העיקריות של ורסאי >>

הדירות הגדולות של לואי ה -14, החדר והיכל המראות

7 חדרים מהווים את הדירות הגדולות; ככל שמתקדמים מאחד לשני ככה מתפלאים שוב ושוב מהשפע. בסלון דה דיאן נמצא שולחן הביליארד של המלך. ככל הנראה, הוא התגאה בהיותו שחקן טוב. ליד השולחן היו שתי פלטפורמות בהן נשים יעמדו למחוא כפיים למיומנותו.

כמובן שיש את חדר המלך ואת גלריית דה גלייס הידוע בשמו היכל המראות המפורסם ביותר, שנמצא בארמון ורסאי, מקום זה שימש מדי יום כאזור ישיבות ומעבר המחבר בין דירות המלך והמלכה. יותר מ -350 מראות משמשות לקישוט האולם עוצר הנשימה הזה – ותמונת סלפי כאן היא בגדר חובה!

ההיסטוריה של אולם המראות מרשימה לא פחות, אולם זה ראה את הכרזת האימפריה הגרמנית בשנת 1871 וחתימת חוזה ורסאי בסוף מלחמת העולם הראשונה.

החדר האחרון הוא סלון ד'הרקול, הכולל את פרסקו התקרה המפואר, "אפותאוס הרקולס". הצייר הרשמי של המלך, פרנסואה למוין (1688 – 1737), שלקח לו שנים לסיים את הציור, אך כנראה לא היה מרוצה ממנו; הוא התאבד זמן קצר לאחר סיומו.

ל'אופרה רויאל

בית האופרה המפואר הממוקם באגף הצפוני של ארמון ורסאי הוא אחד היפים מסוגו. האודיטוריום, שנבנה על ידי ז'אק-אנז 'גבריאל עבור לואי ה -15, הושלם בשנת 1770 ממש לפני נישואיו של (המלך העתידי) לואי ה- 16 למארי-אנטואנט.

כשהושלמה האופרה המלכותית הייתה פלא של הנדסה והתיאטרון הגדול באירופה, עם מספיק מקומות ישיבה לכ- 1,200 צופים. האקוסטיקה המצוינת נובעת מבניית העץ במפלס העליון. המחזות הראשונים שהוצגו היו פרס מאת ז'אן בטיסט לולי ואתלי מאת ז'אן ראסין.

ניתן להגיע לאופרה רויאל רק על ידי סיור מודרך או על ידי השתתפות בהופעה. בית האופרה מארח לוח אירועים מרשים לאורך כל השנה, כולל הצגות תיאטרון, אופרה, בלט ומוסיקה.

פטיט טריאנון

פטיט טריאנון בוורסאי נבנה על ידי ז'אק-אנז' גבריאל בשנים 1763 עד 1767 כנסיגה עבור לואי ה -15 ופילגשו, קומטסה דו בארי. בשנת 1774 הציג לואי ה -16 את הארמון "הקטן" המקסים הזה לאשתו מארי-אנטואנט, שעשתה את הארמון מחדש בסגנונה הנשי הייחודי.

המאפיינים המופלאים שלו כוללים את האולם המרכזי, עם רצפת אריחי שיש לבן וטהור; המעקה של הגרנד אסקלייר והמעקה המוזהב של הארד, שם עדיין ניתן לראות את ראשי התיבות של הוד מעלתה

אחוזת פטיט טריאנון כוללת גן אנגלי שופע (Jardin Anglais) המעוצב בסגנון חסר מעצורים שהיה פופולרי בתקופתה של מארי-אנטואנט. גן רומנטי זה מחקה את הטבע עם שבילים נודדים, נחל זורם בעדינות, מפל ומערה. 

בנוסף  ניתן לראות את המלט של המלכה (החאמו) – כפר הפנטזיה הקטן הזה היה המקום בו באה מארי-אנטואנט לברוח מהפורמליות והפוליטיקה של בית המשפט. כפרי נוי "כפריים" היו מאפיין חדש של אחוזות במאה ה -18, וחשפו את השפעת הרעיונות של הפילוסוף ז'אן ז'אק רוסו על חזרה לטבע.

גולת הכותרת של גן פטיט טריאנון הוא מקדש דה ל'אמור (מקדש האהבה), מבנה דקורטיבי שנבנה בשנת 1778 הדומה למקדש יווני עתיק. דירתה של מארי אנטואנט משקיפה ישירות אל האנדרטה הזו.

הגנים ומחזות הזמר לס גרנדס

לואי ה- 14 ראה את גני ורסאי חשובים באותה מידה כמו הטירה, מה שמסביר את גודלם ומורכבותם. גבעות הושטחו, ביצות התנקזו ויערות שלמים הועברו בתהליך הגינון, שדרש 40 שנה ואלפי גברים, כולל גדודי צבא שלמים. ערוגות הפרחים, השבילים, המזרקות, הפסלים, הגדרות, ואינספור שיחים ועצים הם רעיון גנן של גן עדן.

לא תרצו לפספס את פרטרר ד'או – שתי בריכות נוי ענקיות ומלבניות המאירות את הטירה ומשקפות את תפארתה האדריכלית.

כיום יש 50 מזרקות בגני ורסאי. בתקופתו של לואי ה- 14 היו מספר כפול. לחץ המים מעולם לא היה חזק מספיק כדי לשמור על כל המזרקות באותו זמן. במקום זאת, הם הופעלו ידי גננים בכל פעם שהמלך הלך כך שכל המזרקות בשדה הראייה של המלך היו פעילות.

מסוף חודש מרץ ועד סוף אוקטובר, מתקיימים מופעי מזרקות מוזיקליות בלס גרדנס (Les Grandes Eaux Musicales) המשלבים אור ומים עם מוסיקה קלאסית בארוקית.

התעלה הגדולה באורך של קילומטר ומוקף בקווים מחמירים של עצים מרובעים מעוטרים זה יכול להיות מקום קודר בחורף. בקיץ, כשהוא מתמלא בסירות משוטים, הוא מתעורר לחיים והוא מקום נהדר לטייל בו או לצאת לשיט.

כמה זמן צריך כדיי לבקר בארמון ורסאי?

בתשובה קצרה, מרבית האנשים דיווחו על כ- 5 עד 7 שעות לביקור. כדי להבין מדוע ישנם כמה אזורים שונים בארמון ובשטחים שלרוב מבקרים בהם במהלך הטיול:

  • הגנים – גני הארמון מדהימים ומכסים שטח אדיר. יש גם הרבה פסלים ומזרקות – ממוצע סיור אורך כ- שעה עד שעה וחצי.
  • הארמון הראשי – זה המקום בו מקדישים את רוב הזמן (לפחות כ- 2-3 שעות) מכיוון שיש בארמון עצמו למעלה מ -2,300 חדרים. חלק מהחדרים המפורסמים יותר הם היכל המראות, חדרי השינה של מארי אנטואנט ודירות המלך וחדר המיטות המלכותי.
  • אחוזת טריאנון – בניינים אלה הרבה פחות צפופים מהארמון הראשי, אם כי מדהים באותה מידה. אם יש יום שלם, כדאי להקפיד להשקיע זמן בחקר הגראנד ופטיט טריאנון. ממוצע ביקור כשעה עד שעה וחצי.
  • המלט של המלכה – המפלט הכפרי הזה נבנה עבור מארי אנטואנט בשנת 1783 כמקום בו תוכל להימלט מחיי הארמון וליהנות מזמן פרטי עם חברותיה הקרובות ביותר.ממוצע ביקור כשעה עד שעה וחצי.
כמו כן, חשוב לזכור שבין לבין יושבים לאכול, ורואים עוד מגוון רחב של גלריות ומיצגים.

אוכל, מסעדות ופינות ישיבה בוורסאי

אם מחפשים בית קפה, יש מקדונלד'ס, סטארבקס וביסטרו צרפתי שנמצא פחות מ- 5 דקות הליכה מתחנת ורסאי-שאטו-ריב גושה. למי שמחפש קצת מעבר, העיר שופעת מסעדות המציעות מגוון של אוכל צרפתי מהשורה הראשונה ומנות חדשניות וטעימות. הנה רשימה  של 6 מקומות כאלה:

  • גורדון רמזי או טריאנון (Gordon Ramsay au Trianon) – בעל שני כוכבי מישלן ותוכנן באלגנטיות ליצירת אווירה מסוגננת בה תוכלו ליהנות מהמנות המענגות המוצעות.
  • לה בל אפוק (La Belle Epoque) – מסעדה המציעה תפריט עשיר ואווירה מקסימה. ידועים מאוד בקרם ברולה.
  • לה ורנדה (La Veranda) –מגוון רחב של אפשרויות מטבח קונטיננטליות המוצעות, הבחירה הפופולרית היא תפריט הגמילה, מגוון של אוכל נטול חומרים לא בריאים.
  • וניס הקטנה (La Petite Venise) – מסעדה עם קורות עץ, בראסרי וחדר תה עם מקומות ישיבה בחוץ בין התעלה הגדולה למזרקת אפולו.
  • לה ספט (Le Sept) – נבחר לאחד ממקומות האוכל הטובים ביותר בוורסאי, מסעדה קטנה ואיכותית. מנות טעימות לצד תפריט יינות עשיר.
  • לה טבלה דו 11 (La Table du 11) – ז'אן-בפטיסט לאברן מורזני הוא השף המעורר השראה בלה טבלה דו 11, אדם שעבד עם גדולים קולינריים כמו יאניק אלניו ופיליפ בליסנט לפני שפתח מסעדה משלו.

 סיור וירטואלי בארמון ורסאי (איכות 4K):

טיפים שכדאי לדעת לפני:

מכיוון שמדובר באחד מאתרי התיירות הפופולאריים ביותר במדינה, צריך ללמוד לכמה טיפים שיעזרו להפיק את המרב מהביקור:

  • כדי לקבל גישה לדירתו הפרטית של המלך, לבית האופרה או לקפלה המלכותית, על המבקרים לצאת לסיור מודרך.
  • שטחי הטירה, כולל הגנים והתחום של 800 הדונם של האחוזה, פתוחים לציבור; אין דמי כניסה.
  • במהלך הקיץ ישנן שתי מופעי מזרקות: מזרקות מוזיקליות, המוגדרות לקצב המוסיקה הקלאסית (שבת וראשון מתחילת יוני עד ה -1 בנובמבר) ומזרקות לילה המציעות תאורה צבעונית, אפקטים חזותיים מיוחדים וזיקוקים (ערבים מהסוף. ביוני עד אמצע ספטמבר).
  • כדאי לנעול נעליים נוחות, ישנה הליכה מרובה במקום. כמו כן, יש מדשאות ושבילים שדורשים נעליים נוחות.
  • כדאי להגיע עם בקבוק מים שניתן למילוי חוזר.
  • יש למרוח קרם הגנה וללבוש משקפי שמש במהלך היום.
  • קיימת אפליקציה בסמארטפון בחינם עם כל מדריכי האודיו ומידע נוסף על הביקור.
  • בשל יישום תוכנית הביטחון נגד טרור, תיקים גדולים ומזוודות אסורים.
  • מסוף מרץ ועד סוף אוקטובר ניתן לבקר בחורשות ולהתפעל ממופע מזרקות.
  • לחסוך כסף – הכניסה לגנים בחינם בעונת השפל (נובמבר-מרץ) ובימי רביעי וחמישי בעונה הגבוהה.
  • רוב האנשים רואים את הארמון תחילה ואז את הגנים ואז את אחוזת מארי אנטואנט. כדאי לעבור בסדר הפוך כדי להימנע מהקהל הרב.

מידע כללי על ארמון ורסאי

ארמון ורסאי שעות פעילות:

  • ארמון – שלישי עד ראשון (שני סגור), החל מהשעה 9:00 בבוקר ועד השעה 17:30 אחה"צ.
  • אחוזת טריאנון – שלישי עד ראשון (שני סגור), החל מהשעה 12:00 בצהריים ועד השעה 17:30 אחה"צ.
  • גנים – מדי יום, החל מההשעה 8:00 בבבוקר ועד השעה 18:00 בערב.
  • גלריית המאמנים – שלישי עד ראשון (שני סגור), החל מהשעה 12:30 בצהריים ועד השעה 17:30 אחה"צ.

איפה נמצא ארמון ורסאי (כתובת):

Place d'Armes, 78000 ורסאי, צרפת

דרכי הגעה:

רכבת (מטרו) –  ישנן רכבות מטרו מסוג RER לוורסאי (קו C) המתחילות בכל אחת מהתחנות הבאות: גאר ד'אוסטרליץ, סנט מישל, מוזיאון ד'אורסי, אינוולידס, פונטה ד'אלמה, שאן דה מארס או ג'ייב. נדרש לרדת בתחנת וורסאי.
מונית / רכב פרטי – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין ארמון ורסאי.

עלויות:

  • עד גיל 18 – בחינם, ללא עלות
  • מגיל 18 – החל מ- 18 אירו.

האתר הרשמי:

מתי כדאי לבקר?

הקיץ יציע את מזג האוויר הטוב ביותר, אם כי גם נדרש להתמודד עם קהל גדול יותר. שווה גם לבקר בעונת המעבר (סוף האביב / תחילת הסתיו) מכיוון שמקבלים מזג אוויר הגון עם פחות קהל.

כדאי להגיע בתחילת היום (10:00 בבוקר) לפני הקהל הרב שפוקד את המקום או אחרי 16:30 בצהריים כאשר הנוכחות מתחילה להתפוגג, זה חשוב במיוחד בסופי שבוע. בעונה המובילה יולי-אוגוסט, כדאי לבקר אחרי 16:30 כדי להימנע מהקהל הרב.

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה.

ארמון ורסאי תמונות

עוד אטרקציות בפריז