אם אתם מגיעים בפער הראשונה לפריז ואינכם מבקרים בכיכר הקונקורד, הטיול שלכם אינו שלם! היא אחת הכיכרות הציבוריות המפורסמות בצרפת ומוקפת במקומות מפורסמים רבים. הינה כל מה שכדאי לדעת לפני שמגיעים כיכר הקונקורד >>
על המקום - מה רואים?
הכיכר העצומה והמתפשטת בפלאס דה לה קונקורד בפריז שופעת כל הזמן מכוניות וקהל. כאחת הכיכרות הגדולות של הבירה, נראה כי קונקורד מגלמת את האלגנטיות והעוצמה ההיסטורית של פריז. הינה מה שרואים ואסור לפספס >>
אובליסק לוקסור
האובליסק המצרי בגובה 23 מטר הניצב במרכז כיכר הקונקורד הוא האנדרטה העתיקה ביותר בפריז. האובליסק בן ה- 3,300 שנה, שוקל 220 טון, מגיע דרך מקדש לוקסור, שנבנה במאה ה- 13 לפני הספירה.
בשנת 1831 הוא הוענק ללואי פיליפ מלך הצרפתים משליט מצרים, מוחמד עלי באשא. כפי שניתן לדמיין, זה לא היה מסע קל להגיע לפריז. 300 גברים נאלצו לחפור תעלה במצרים כדי לספק גישה למשלוח.
הפסגה מעט זהובה, מחודדת דרמטית וההירוגליפים המורכבים שלה, האנדרטה היא עדות לפאר ועוצמה. עבור תמונת הסלפי הטובה ביותר לאינסטה כדאי לנסות ולהגיע מוקדם בבוקר או לאחר רדת החשכה לאור הטוב ביותר.
פסלים ומזרקות
את כיכר הקונקורד מקיפים קבוצות של פסלים ודמויות המייצגות את כל נקודות צרפת; בורדו, ברסט, ליל, מרסיי, נאנט, רואן ושטרסבורג.
מצפון ומדרום לאובליסק יש 2 מזרקות, האחת מייצגת ניווט בזמן המלחמה והשנייה ניווט בנהר. אולי תזהו את הדמויות במזרקות, העתקים שלהן מופיעים במזרקה של כיכר פטרוס הקדוש ברומא. על 12 הפסלים עבדו מסביב לשעון עד להשלמתם בשנת 1840.
פונט דה לה קונקורד
פונט דה לה קונקורד הוא גשר מעל הסיין בפריז, צרפת. הוא מחבר את כיכר הקונקורד והקוואי דה טווילרי עם קו ד'אורסי. הגשר בנוי מ- 5 קשתות לאורך 153 מטר ונבנה מאבני בית הסוהר בבסטיליה לאחר שהורד על ידי אספסוף כדי להניע את המהפכה הצרפתית.
פונט דה לה קונקורד נבנה במהלך המהפכה והגשר הושלם בשנת 1791 ותוכנן על ידי בונה הגשרים והארכיטקט הנודע, ז'אן רודולף פרונה. בשנת 1810 הניח נפוליאון פסלים של גנרלים צרפתים על הגשר, אולם המשקל היה גדול מדי עבור המבנה והפסלים (לא הגנרלים) הועברו לוורסאי.
סוסי מארלי
קשה לפספס את 2 הפסלים של סוסי מארלי (Chevaux de Marly) בכניסה לשאנז אליזה. המקור הוזמן על ידי לואי ה -15 לשאטו דה מארלי בסביבות 1740. אלה הועברו לכיכר הקונקורד בשנת 1795.
מה שרואים היום הם רפרודוקציות (העתק ברמה גבוהה), הפסלים המקוריים חיים כיום בלה קור מארלי, החצר המכוסה בזכוכית של הלובר.
לה גרנדה רואי
במשך רוב ימות השנה, ממש מחוץ לשערי גני טווילרי, בקצה קונקורד, מוצאים את גלגל הענק הגדול ביותר בצרפת, לה גרנדה רו. למי שבסדר עם גבהים הוא הולך לזכות באחד התצפיות הטובות על כל פריז, כולל מגדל אייפל וגם עין הציפורים של הטווילרי.
יצירות מופת במוזיאון ד'אורסי
מוזיאון זה הוא בין המקום שחובה לבקר בו סביב כיכר הקונקורד. יש בו ציורים רבים של אמנים אגדיים. כמו ואן גוך, סוראט, סזאן, מונה, מאנה וכו 'בעולם. מוזיאון ד'אורסי, המוזיאון לאומנויות וציורים, הוא יעד תיירותי פופולרי מאוד בפריז. שוכן בתחנת רכבת לשעבר והמקום הוא אטרקציה בפני עצמו.
אוכל, מסעדות ופינות ישיבה בכיכר הקונקורד
כיכר הקונקורד יושב בסמוך לשדרת השאנזל אליזה המפורסם ואיתו ישנן מסעדות רבות לכל הקהלים החל מביסטרו שכונתי ועד מסעדות אוכל משובחות. הנה כמה מקומות פופולריים באזור השדרה וכיכר הקונקורד:
- פוקט (Fouquet) – אחרי שעות של שיטוט וקניות בחלונות לאורך השדרה הגדולה, שווה להתיישב על אחת מכורסאות העור ולהתפנק בקפה או קוקטייל – זה אולי הדבר היחיד שאפשר להרשות לקנות כאן – המחירים גבוהים!
- פרנסינה (Farnesina) – ופולרית מאוד בעיצוב שלה אשר בהשראת וילת פרנסינה ברומא, איטליה. פרנסינה מגישה את האוכל האיטלקי הטעים ביותר בכיכר הקונקורד.
- בית אובראק (La Maison de l'Aubrac) – מסעדה נינוחה, דמוית חווה, וכמעט שוכחים שנמצאים באחד האזורים הכי אופנתיים של פריז. הנושא כאן הוא בשר בקר!
- אל עג'מי (Al Ajami) – מסעדה לבנונית עם מנות של המזרח התיכון בניגוד לרוב המסעדות בפריז, אל עג'מי מגיש אוכל עד חצות.
- משטחים (Flottes) – מסעדה צרפתית מסורתית המגישה את האוכל הצרפתי המשובח ביותר באזור. פופולרי בזכות מבשלת הבירה המשרתת את מיטב המבשלות הצרפתיות.
מסעדות זולות באזור כיכר הקונקורד:
אם מחפשים לא לשבור את הכיס ולשלם מחיר יותר סמלי ועדיין ליהנות (אפילו לא פחות) בהחלט שיש כמה אפשרויות:
- פאפי הנרי (Papi Henri) – מטבח צרפתי אותנטי, מושלם לארוחת צהריים משפחתית. המסעדה מציעה מבחר גדול של מנות מסורתיות, עם טעימה של אוכל ביתי צרפתי. ממוצע לאדם כ- 20 אירו. יושב ברחוב רחוב ברונל 2 (2 rue Brunel).
- בית הקפה דה לטרס (Le Café des Lettres) – מבחר מגוון של תפריט לבראנץ'. מקום פופולרי עם אווירה נעימה.
- לה גאזט (La Gazette) – מנות חדשניות, תוך הערכת עיצוב פנים חם ומפורט היטב. המסעדה מציעה מגוון רחב של מאכלים. ממוצע לאדם כ- 22 אירו. יושב ברחוב Rue de Duret 28.
- צ'ז גבריאל (Chez Gabrielle) – מסעדה משפחתית מהמטבח הצרפתי המסורתי. התפריט משתנה באופן קבוע. ממוצע לאדם כ- 42 אירו. יושב ברחוב rue de l'Etoile.
- האגן דאז (Haagen Dazs) – מנה יפה של גלידה בטעמים שונים: עוגיות, פיצול בננות, בראוניז, פירות אדומים ועוד מגוון שלם. ניתן לשבת במרפסת או לטייל לאורך השדרה עם גלידה מפנקת!
סיור וירטואלי בכיכר הקונקורד (איכות 4K):
טיפים שכדאי לדעת לפני שמגיעים לכיכר הקונקורד:
- חיבור לאינטרנט אלחוטי (WiFi) בחינם ממוקמות בכיכר הקונקורד ובסביבתה.
- הכיכר היא חובה לראות את המתעניינים בהיסטוריה הצרפתית המהפכנית.
- פלאס דה לה קונקורד נגיש לכיסאות גלגלים.
- בגני טווילרי אסור לשבת על הדשא אז כדאי להיות מוכנים ולמהר לתפוס כיסא ירוק!
- כדאי לנעול נעליים נוחות – ישנה הרבה הליכה באזור.
- כדאי להסתובב עם בקבוק מים שניתן למילוי חוזר.
- במידה ומגיעים ביום, רצוי ללבוש משקפי שמש ולמרוח קרם הגנה.
ההיסטוריה של כיכר הקונקורד בדקה
מאחורי הקמתה, לפלאס דה לה קונקורד יש היסטוריה ארוכה. המקום תוכנן במתומן על ידי אנז'ה ז'אק גבריאל בשנת 1755. ובתחילה נקרא על שם לואי ה- 15 והציג פסל רכיבה על סוסים מרשים של המלך הצרפתי. הפינה המזרחית של האזור והבניינים שם היו תחת משרד חיל הים הצרפתי.
במהלך המהפכה הצרפתית הוחלף השם לשמו הנוכחי. לאחר מכן נקראה כיכר הרפולוציה, הוקמה גיליוטינה במרכז האזור שהייתה שטח ההוצאה להורג של אנשים כמו לואי ה- 16, הנסיכה אליזבת מצרפת, המלכה מארי אנטואנט ורבים אחרים. שם המקום שונה מספר פעמים ואז נשמר ככיכר דה לה קונקורד.
כיום, היא ידועה בעיקר בזכות האובליסק המצרי הענק – חלק ממקדש ת'בס רעמסס השני הקדום.
מדוע פלאס דה לה קונקורד מפורסם?
כיכר הקונקורד מפורסמת ברקע ההיסטורי שלה. בכיכר הציבורית היו קרבות רבים וקרבות אלימים לפני המהפכה הצרפתית ובמהלכה. ישנם אנדרטאות ומבנים רבים אשר חשובים מבחינה היסטורית.
איפה הייתה הגיליוטינה בכיכר הקונקורד?
הגיליוטינה הייתה מחוץ לדלת הכניסה הראשית של מלון דה קרילון.
מה מייצג כיכר הקונקורד כיום?
כיכר הקונקורד מייצגת שלום והרמוניה. לאחר הקרבות השונים והמהפכה הצרפתית, הכיכר הפכה למקום חשוב בהיסטוריה הצרפתית.שמו העדכני
מידע כללי על כיכר הקונקורד
שעות פתיחה:
24/7 פתוח לאורך כל השנה.
כתובת:
75008 פריז, צרפת.
דרכי הגעה:
רכבת (מטרו) – קו 1,8 ו- 12. ירידה בתחנת קונקורד (Concorde).
אוטובוס – קו 20, 73, 72 ו -94.
רכב פרטי / מונית – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין כיכר הקונקורד בפריז. אין חנייה באזור.
עלויות:
מתי כדאי לבקר?
הזמן הטוב ביותר לביקור בכיכר דה לה קונקורד הוא בעונות המעבר (מאפריל עד יוני וספטמבר עד נובמבר) מכיוון שהמקום מהווה מוקד משיכה תיירותי בחוץ ועונת האביב בצרפת מתחילה מאפריל ובקיץ מספטמבר. שתי העונות הללו חמות ומתונות בצרפת וזה הופך את האקלים למתאים ביותר לטיולים רגליים בעיר.
כיכר הקונקורד היא אחת הכיכרות העמוסות ביותר של פריז, יעד תוסס בכל שעות היום והלילה. כדי להפיק את המרב, כדאי להגיע בשעות אחר הצהריים שטופות השמש וליהנות מהפארק שמסביב, או לבקר במהלך היום כדי לעבור בחנויות לאורך השאנז-ליזה.
עוד דרך נהדרת היא להגיע לסיור לילי כדי להתפעל מקו הרקיע של לילה ומפחות קהל.
מותאם עבור (גילאים):
כל המשפחה.