פלאסה מאיור – הכיכר המרכזית של מדריד (Plaza Mayor)

פלאזה מאיור

פלאסה מאיור היא כיכר הממוקמת בלב מדריד, מקום מפגש פופולרי עבור תיירים ותושבים מקומיים. הכיכר מוקפת בבתי קפה וברים. מאוד מזמין לשתות קפה או כוס יין (תלוי בשעה ביום) ולצפות באנשים. לא רק מקומיים ותיירים עוברים, אומני רחוב מגיעים כדי לבדר בתדירות גבוהה. עוד מידע כללי, על המקום ומה רואים, היסטוריה וטיפים בכתבה >>

 

פלאזה מאיור - הנקודות המובילות

פלאזה מאיור מוזכר לאורך ההיסטוריה במגוון חגיגות, כולל קרבות שוורים, הוצאות להורג במהלך האינקוויזיציה הספרדית וחגיגות משחקי כדורגל. יש גם חנויות ומסעדות התופסות את מפלס הקרקע ומספקות כיבוד למטיילים רעבים וצמאים המתפעלים מהכיכר. הרחבה כלולה ברוב הסיורים בעיר מדריד – כולל סיורים רגליים, טיולי רכיבה על אופניים, סיורי סגווי וסיורי אוכל – לצד אטרקציות פופולריות אחרות כמו מוזיאון פראדו, הארמון המלכותי, פלאזה דה אוריינטה ופלאזה דה אספניה.

תמיד קורה משהו! בין אם זה מופע רחוב מאולתר או שוק נופש מקסים – וזה גורם גם לצילום מדהים. הנה הדברים העיקריים של פלאסה מאיור.

בית הקאזה דה לה פאנאדרה

למרות שמו, קאסה דה לה פאנאדרה (בית המאפייה) לשעבר כבר לא מציע לחם ופינוקים מתוקים. עם זאת, בזמן הקמתו בסוף המאה ה -16, הייתה זו המאפייה המרכזית של מדריד, שהתפרסמה בזכות המחירים המשתלמים שלה שאפשרה אפילו לתושבים העניים בעיר לקנות לחם. 

מבנה המאפייה שימש כמודל לשאר הבניינים המקיפים את הכיכר כיום נותרו רק המרתף וקומת הקרקע של הבניין המקורי, המאכלסים את מרכז המידע התיירותי במדריד. הבניין מכוסה בציורי קיר, המוזכרים משנת 1590. עם זאת, ציורים אלו אינם המקור, מכיוון שהפרסקאות (טכניקת ציור קיר) שוחזרו פעמים רבות, לאחרונה על ידי קרלוס פרנקו בשנת 1992. 

ארקו דה קוצ'ילרוס

אחד השינויים החשובים ביותר של האדריכל וילאנובה בתכנון המחודש של פלאזה מאיור בשנת 1790 היה התקנת כמה קשתות המובילות לכיכר מהרחובות שמסביב. הגדול והידוע ביותר הוא ארקו דה קוצ'ילרוס, המאפשר גישה מאחד הרחובות הציוריים ביותר עד לכיכר באמצעות סדרת מדרגות תלולות. שמה של הקשת מגיעה משם של יצרני הסכינים (cuchilleros) שהיו קיימים באזור לפני זמן רב, וסיפקו סכינים לאטליזים השונים בפלאזה מאיור.

פסלו של פיליפ השלישי

במרכז הכיכר קיים פסל מלכותי של המלך פיליפ ה- 3 על סוס. כאמור אחת מיצירות האמנות היקרות ביותר ברחובות מדריד, הפסל האיקוני מתוארך לשנת 1616.

במשך כמה מאות שנים הוא עמד בכניסה לפארק קאסה דה קמפו השרוע ממש מערבית לעיר. עם זאת, בשנת 1848 העבירה המלכה איזבל השנייה את הפסל למקומו הנוכחי בפלאזה מאיור.

ההיסטוריה של פלאסה מאיור

פלאזה מאיור במדריד הוא אחד מציוני הדרך המפורסמים ביותר בספרד ויש לו היסטוריה עשירה שראשיתה מלפני כמה מאות שנים. הכיכר הייתה עדה לאינספור אירועים ציבוריים גדולים וסבלה ממספר אסונות…

הבנייה של הכיכר

מקורותיו של הפלאסה מאיור מתוארכים לתקופת שלטונו של פיליפ ה- 3, בעזרת האדריכל חואן דה הררה שביצע את התכנון המקורי והושלם בשנת 1619. למרבה הצער, הפלאזה עבר מספר אירועים של מזל רע. בפעם הראשונה הוא עבר שריפה שהתרחשה בשנת 1631, ולאחר מכן שוחזרה הכיכר על ידי חואן גומז דה מורה. ואז, שוב עבר שריפה בפעם השנייה שאירעה בשנת 1670, ואז שוחזרה הכיכר על ידי תומאס רומאן. אבל כמו שאומרים, דברים רעים באים בשלשות, שריפה נוספת פגעה ברחבה בשנת 1790, הרחבה המוכרת והאוהבה של היום נבנתה על ידי חואן דה וילאנובה (הוא לקח אותה בין חמש לשלוש קומות, בין היתר). הבנייה ארכה שנים, ולבסוף הסתיימה בשנת 1854, למרות שחואן דה וילאנובה נפטר בשלב זה, התהליך הושלם על ידי תלמידיו אנטוניו לופז אגואדו וקוסטודיו מורנו.

בימים אלו אפשר למצוא ברחבה כמה בתי קפה ומסעדות נעימים (אם כי יקרים מדי), לרוב מלאים בתיירים. אירועים מיוחדים רבים מתרחשים כעת ברחבה – סדנאות יוגה ענקיות, קונצרטים ופסטיבלים. מסורת אחת החזיקה מעמד: שווקי חג המולד השנתיים, המתקיימים בפלזה מאיור מאז 1860 ועדיין מתחזקים.

מקור השם פלאסה מאיור

פלאזה מאיור לא היה השם המקורי. שמה הפרטי היה פלאזה דל ארבה, והשם הוחלף מספר פעמים במהלך השנים לפלאזה דה לה קונסטיטוציון ופלאזה דה לה רפובליקה. בסוף מלחמת האזרחים בספרד היא קיבלה לבסוף את שמה הנוכחי: פלאסה מאיור.

המבנה

כיום רחבת הכיכר אורכה 129 מטר ורוחבה 94 מטר. הבניינים בגובה 3 קומות ויש 237 מרפסות הפונות לכיוון המרכז. ישנן 10 דרכים לגשת לרחבה, ותוספות לרחבה כוללות את הפסל המפורסם שבאמצע, בו מופיע פליפה השלישי על סוסו.

 סיור וירטואלי בפלאסה מאיור:

פלאסה מאיור – טיפים שכדאי לדעת לפני:

  •  כדאי לאחר שיוצאים מהכיכר, לבקר במרכאדו דה סן מיגל, שנמצא רק דקה משם. אחד השווקים הפופולריים ביותר במדריד, זוהי אטרקציה תיירותית שפשוט לא כדאי לפספס.
  •  גם אם לא מתחשק לעשות שופינג, בחודשי הקריסמס כדאי לבקר את הרחבה בלילה דצמבר, ינואר ובפברואר, כשהכול מואר באורות חג וקיים שוק חג המולד.
  • כדאי לבקר בכיכר כחלק מסיור קבוצתי קטן או עירוני להבנה מעמיקה יותר של ההיסטוריה שלה.
  • כדאי ללבוש נעליים נוחות, משקפי שמש ובקבוק מים בזמן הסיור.
  • הרחבה היא מקום מצוין לעצירה לקפה, שתייה קלה, או לארוחת ערב באוויר הפתוח בערב (אם כי הן יקרות).
  • גם מדריד וגם המסעדות המקיפות את פלאזה מאיור מפורסמות בבירה מהחבית לצד לחם צרפתי.
 

פלאזה מאיור - מידע כללי

שעות פתיחה 24/7:

פתוח כל השנה 365 ימים בשנה.

כתובת:

Plaza Mayor, 28012 , מדריד, ספרד.

דרכי הגעה:

מטרו – קו L1, L2, L3, ירידה בתחנת סול | קו L2, L5, R ירידה בתחנת אופרה | קו L1, ירידה בתחנת טירסו דה מולינה.
אוטובוס – קו 002, 3, 17, 18, 23, 31, 50, 65, N16, N26, ו- M1.
רכב פרטי – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין פלאסה מאיור מדריד.
אופניים (
תוכנית BiciMAD לשיתוף אופניים) – תחנות 9, 31 ו- 32.

עלויות:

  • חינם

מתי כדאי לבקר?

הכיכר מתחילה להיות עמוסה בסביבות השעה 14:00. ויהיה עמוס יותר ויותר עם רדת הלילה. אם אתם מוצאים את עצמכם במדריד במהלך החגים, המקומיים ממליצים לבקר בשווקי החגים הנערכים ברחבה.

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה.

עוד אטרקציות ומדריכים במדריד


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן