אם מדובר באוהב מדע וכל דבר שקשור למדע, אז מוזיאון המדע בלונדון (Science Museums London) הוא אטרקציה שחובה לבקר בה. עם קולנוע תלת-ממדי, סימולטור טיסה אינטראקטיבי וכל כך הרבה פעילויות מגניבות, לא בהכרח חייב להיות חובב כימיה או פיזיקה כדי להעריך את מוזיאון המדע בשלמותו.
מוזיאון המדע הוא למעשה מוזיאון המדע והטכנולוגיה המתוייר ביותר באירופה, ומושך אליו בממוצע יותר מ -3.3 מיליון איש מדי שנה. הינה כל מה שצריך לדעת לפני שמגיעים לביקור >>
מוזיאון המדע בלונדון - מה רואים?
מכוניות, מטוסים, מנועים ומספר עצום של המצאות מסקרנות שעיצבו את מהלך ההיסטוריה מוצגות ב- 7 קומות המוזיאון. בנוסף, למבקרים יש את ההזדמנות לקיים אינטראקציה עם מאות ניסויים, תוך כדי למידה מהתהליך.
התערוכות מחולקות לתחומים שונים בהתאם לנושא שלהן ומכסות אינספור תחומים. המבקרים יגלו על תחילת המחשוב, כיצד התפתחה הרפואה, היסטוריית מסעות החלל וכיצד התפתחה הטלקומוניקציה ועוד כל כך הרבה. הנה כמה מהפריטים המפורסמים ביותר שנמצאים במוזיאון המדע >>
אגדת אפולו (Discovery Motion)
בתאטרון דיסקאברי מוטשיין שנפתח בשנת 2009 המבקרים יכולים לצפות בסרט תיעודי וכן בסרט אנימציה על אגדת אפולו בתלת ממד (3D) עם אפקטים מיוחדים – שעשויים לכלול אפילו מים, רוח, אורות מהבהבים ומושבים נעים! הסרט הופק בשותפות עם מפקד אפולו 15 לשעבר, דייוויד סקוט, מה שמלמד על חוויה אותנטית מעולה!
גלריית החלל והחקר
שילוב מעולה של אווירה וחינוך, בגלריה זו האורחים מגלים כיצד התחיל עידן החלל, עם השקת ספוטניק 1, ולמדים כיצד נשלחו החלליות לכוכבי לכת אחרים, הליכה על הירח והצצנו אל לב הגלקסיה שלנו. השליטה בחדר היא העתק בגודל מלא של 'הנשר', הספינה שלקחה את האסטרונאוטים ארמסטרונג ואלדרין לירח בשנת 1969.
משטח ההשקה
גלריה מעשית כדי שילדים יוכלו "לחקור עקרונות מדעיים בסיסיים". נקודות השיא כוללות סליל טסלה רועש ביותר המייצר מיליון וולט, שקופיות העשויות מחומרים שונים כדי להדגים חיכוך, חדר מלא בחלקיקים בו אלומות האור יוצרות צורות, ומכתש עם שמש זוהרת וקבוצות כוכבים.
אפולו 10
מודול הפיקוד וסימולטור הטיסה של אפולו 10 (שהסתובב סביב הירח בשנת 1969).
מודול הפיקוד של אפולו 10 ניצב כיום תחת אור הזרקורים בקומת הקרקע של מוזיאון המדע בלונדון. לפני כמעט 45 שנה הקפסולה הזו עשתה את דרכה סביב הירח. זוהי כעת אחת האטרקציות הפופולריות ביותר במוזיאון.
אוניית החלל הקטנה ההיסטורית הזו הושאלה לראשונה למוזיאון המדע בשנת 1976 ממוזיאון האוויר והחלל הלאומי של סמית'סוניאן ונשארה בהשאלה ארוכה מאז.
אוסף השעונים
הקולקציה (שהיא התצוגה העתיקה ביותר של שעונים בעולם) כוללת יותר מ -600 שעוני יד, 90 שעוני קיר, 30 כרונומטרים (שעון בעל רמת דיוק גבוהה) ימיים ומספר שעוני שמש משובחים ודוגמאות לחריטת ידיים, הממפות את ההיסטוריה של החדשנות ביצירת שעונים ושעונים בלונדון משנת 1600 ועד היום.
כמה זמן צריך כדי לבקר במוזיאון המדע בלונדון?
עבור מרבית האנשים, הזמן הממוצע עומד כל כ- 3 שעות עד 4 שעות. אמנם ניתן לבלות יום שלם בקלות במוזיאון ועדיין לא לראות מחצית מהאוסף.
מוזיאון המדע של לונדון הוא אחד המעניינים אם מטיילים עם ילדים, זה כנראה המוזיאון המהנה ביותר בלונדון עבור ההורים והילדים. לפני היציאה מהמוזיאון כדאי לבקר בחנות המתנות, שם ניתן למצוא פריטים מקוריים ומפתיעים, אידיאליים למתנות.
אוכל, מסעדות ופינות ישיבה במוזיאון המדע של לונדון
במוזיאון המדע ניתן למצוא מספר מקומות ישיבה להנעים את הזמן והבטן בין גלריה לגלריה. לחלופין, אם רוצים להתפנק יותר ניתן למצוא מספר חלופות מעולות שממוקמות בסמוך למוזיאון. הינה הפירוט על מה שניתן לאכול בחוץ:
- כיכר תאילנד דרום קנזינגטון (Thai Square South Kensington) – אחת המסעדות התאילנדיות הטובות ביותר בלונדון, עם אוכל תאילנדי אותנטי ואווירה חמה ונינוחה.
- חאן מקנזינגטון (Khan's of Kensington) – חדר אוכל הודי מזדמן פופולרי, המגיש צלי טנדור טעים, קארי וביריאנים, ונמצא במרחק הליכה ממוזיאון להיסטוריה של הטבע.
- לך וייט (Go Viet) – לאחר ההצלחה הפנומנלית של אוכל הוויאט של צ'יינה טאון, המייסד השף ג'ף טאן פותח את המסעדה הווייטנאמית. כולל מבחר יינות אדומים, קוקטיילים ייחודיים ובירות.
- מסעדת קאצ'ארי (Cacciari's) – המסעדות של קאצ'יארי הוקמו במטרה להכיר ללקוחותיהם את המסורות הקולינריות של אמיליה רומאניה, אזור איטליה.
- אוגניסקו (Ognisko) – המסעדה שוכנת בביתו הוויקטוריאני היפהפה ומתמקדת במטבחים במזרח ומרכז אירופה.
סיור וירטואלי במוזיאון המדע בלונדון (איכות 4K):
טיפים שכדאי לדעת לפני:
- ניתן להשאיר את הפריטים האישיים במלתחה במהלך הביקור, שעלותם 1 ליש"ט לפריט. תיקים קטנים יותר עשויים לעלות עד 2 ליש"ט, בעוד שמזוודות ועגלות ילדים או עגלות נפרשות יכולות לעלות עד 4 ליש"ט.
- ישנן מפות זמינות בעמדות המידע וכרטיסיות המספקות מידע נוסף היכן ניתן למצוא את המעליות, המדרגות, בתי הקפה ומתקני השירותים.
- ילדים מתחת לגיל 8 מחוייבים להגיע בליווי מבוגר כאשר הם צופים בסרט Discovery Motion.
- כדי להירשם לסרט – נדרש להירשם מראש באתר או בדלפק המידע (רצוי לעשות זאת באתר אינטרנט על מנת להבטיח מקום).
- בעלי לונדון פאס, יכולים לקבל הנחה של 10% בחנות מוזיאון המדע (אם רוכשים יותר מ -10 פאונד).
- אם מבקרים עם ילדים, כדאי לוודא שיורדים למרתף כדי שהילדים יוכלו לשחק באזור משחק מהנה ואזור משחקים במים.
- אזורים מסוימים במוזיאון עשויים להיות מוארים באור עמום, ולכן בעלי לקות ראייה עלולים להיאבק לקרוא חלק מהמידע המוצג.
- הכניסה למוזיאון היא בחינם, אך יחולו חיובים עבור קולנוע IMAX 3D, סימולטורים וכמה תערוכות מיוחדות.
- נגישות מלאה לכיסאות גלגלים.
- קיים מתקן להחלפת חיתולים לתינוקות.
- קיימים לוקרים זמינים במוזיאון.
ההיסטוריה של מוזיאון המדע בלונדון בדקה של קריאה
מוזיאון המדע הוקם תחילה בשם ובמקום שונה לחלוטין על ידי בנט וודקרופט. במקור נקרא מוזיאון דרום קנזינגטון, והוא נפתח בשנת 1857, וכלל מגוון תערוכות אמנות ועיצוב, שם נמצא כיום מוזיאון ויקטוריה ואלברט. רק בשנת 1862 הועברו אוספי המדע של המוזיאון לבניין סמוך ונוצרה הפרדה בין המדע לאומנות – ככה נוצרו להם 2 מוזיאונים.
כתוצאה מכך, כעבור כמה עשורים, בשנת 1909 אימץ מוזיאון המדע את שמו החדש.
האוספים במוזיאון המדע מהווים תיעוד של ההישגים המדעיים, הטכנולוגיים והרפואיים מכל רחבי העולם. במוזיאון מוצגים למעלה מ- 15,000 חפצים ויש לו מספר מדהים של למעלה מ- 300,000 חפצים. האוספים והתערוכות של המוזיאון מתמקדים בדרך כלל בתולדות המדע, הטכנולוגיה והרפואה המערבית מאז 1700.
מידע כללי על מוזיאון המדע בלונדון
שעות פתיחה:
מדי יום, החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00 בערב (כניסה אחרונה ב- 17:00 אחה"צ).
יצירת קשר:
- טלפון 44-800-047-8124
- דוא"ל info@sciencemuseum.ac.uk
- עמוד הפייסבוק הרשמי
כתובת:
Exhibition Rd, South Kensington, SW7 2DD, לונדון, אנגליה בריטניה.
דרכי הגעה:
רכבת תחתית (Tube) – ירידה בתחנת סאות' קנזינגטון (South Kensington) או גלוסטר רוד (Gloucester Road) משם כ- 5 דק' הליכה.
אוטובוס – קו 14, 49, 70, 74, 345, 360, 414, 430 ו- C1, כולם עוצרים מחוץ לתחנת דרום קנזינגטון.
רכב פרטי או מונית – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין מוזיאון המדע בלונדון.
הליכה – כ- 10 דקות הליכה מהרודס, נייטסברידג' והייד פארק.
עלויות:
* הכניסה למוזיאון היא בחינם, אך יחולו חיובים עבור קולנוע IMAX 3D, סימולטורים וכמה תערוכות מיוחדות.
האתר הרשמי:
מתי כדאי לבקר?
הזמן הטוב ביותר לבקר הוא בהחלט בזמן הפתיחה כיוון שזה הזמן השקט ביותר ביום: יהיו כמה שעות לפני שהוא יתמלא במבקרים.
במהלך השבוע הביקור יהיה שקט יותר: ימי שלישי וחמישי הם הימים הרגועים ביותר.
יום שבת הוא היום העמוס ביותר.
מוזיאון המדע נהיה עמוס פי שניים בחופשות הלימודים: צריך לצפות לקהל רב ותורים עמוסים אם מבקרים במהלך חופשת הקיץ, חצי תקופת אוקטובר, חופשת חג המולד, חצי פברואר, חופשת חג הפסחא או חצי מאי. אלו התקופות העמוסות ביותר.
מותאם עבור (גילאים):
כל המשפחה.
עוד מוזיאונים קרובים
ניתן להסתנוור מהאמנות והעיצוב האקלקטי המוצעים במוזיאון ויקטוריה ואלברט. הקולקציות העצומות שלו כוללות כל דבר, החל מקרמיקה ואופנה ועד טפטים ותכשיטים, המשתרעים על פני 5,000 שנה.. יש כל כך הרבה לדעת על מוזיאון ויקטוריה ואלברט שצריך להמשיך ולקרוא >>
לחקור את פלאי החיים של כוכב הלכת שלנו במוזיאון הטבע. בתוך הבניין המדהים, המצגים המועדפים כוללים את גלריית הדינוזאורים, דגם הלוויתן הכחול ומרכז דרווין החדשני ביותר, שם ניתן לראות מאות דגימות וגם מדענים עובדים.