מוזיאון ויקטוריה ואלברט – אחד מ 3 המוזיאונים הטובים בלונדון


עם תצוגה של כמה בניינים שונים, ולמעלה מ- 2.3 מיליון חפצים המכסים 5,000 שנות היסטוריה מרתקת; לומר על מוזיאון ויקטוריה ואלברט (באנגלית: victoria and albert museum או בקיצור V & A) שהוא מכסה את הכל זה בלשון המעטה!

הוא המוזיאון הגדול ביותר לאמנות דקורטיבית ולאמנות שימושית בעולם, ונחשב למוביל בעולם לאמנות ועיצוב, עם מגוון פריטים שנעים בין אדריכלות, קרמיקה, אמנות ורהיטים, לאופנה, פסלים ותכשיטים.

עם פתיחת המוזיאון בשנת 1852 הוא נודע במקור כמוזיאון דרום קנזינגטון או מוזיאון התעשייה, אך בסופו של דבר שונה שמו למוזיאון ויקטוריה ואלברט בשנת 1899 בזכות מאמציה הבלתי פוסקים של המלכה ויקטוריה להרחיב את המוזיאון למה שהוא היום. יש כל כך הרבה לדעת על מוזיאון ויקטוריה ואלברט שצריך להמשיך ולקרוא >>

מוזיאון ויקטוריה ואלברט - מה רואים?

האוספים במוזיאון ויקטוריה ואלברט מופרדים לקטגוריות שונות המתמקדות באזורים שונים בעולם (דרום אסיה, המזרח התיכון האסלאמי, אירופה בין השנים 1600-1815 ויפן), או תחומי עניין ספציפיים כגון אדריכלות, תכשיטים, זכוכית, קרמיקה, ציורים, תצלומים, טקסטיל ותיאטרון ומופעים. 

במוזיאון יש למעלה מ -140 גלריות, הינה כמה מהפריטים הבולטים ו / או הגלריות שנערכות במוזיאון ויקטוריה ואלברט שכלולים בסיור >>

גלריית האופנה

האופנה תמיד עמדה במרכז תשומת הלב של מוזיאון ויקטוריה ואלברט, ויש תערוכות מיוחדות תכופות הקשורות לעולם האופנה. בגלריית האופנה מוצגות שמלות מתחילת שנות ה- 70 ועד ימינו המודרניים: סיפורו האמיתי של התפתחות דרך הלבוש לאורך המאה האחרונה.

גלריית התכשיטים

לאחר גלריית האופנה, תכשיטים הם בעלי חשיבות מיוחדת מוזיאון ויקטוריה ואלברט, ויש להם גלריות ייעודיות במיוחד. כאן לא מדברים על ממצאים ארכיאולוגיים או על עתיקות – כפי שקל יותר למצוא במוזיאונים מסורתיים יותר – אלא על יצירות מופת אמיתיות של תכשיטים. 

חדרי התכשיטים כהים באמת כך שאבני חן יקרות המוצגות יכולות לזרוח במלוא הדרן!

הגלריות הבריטיות מהמאה ה- 18 וה- 19

ביקור בכמה מהגלריות של מוזיאון ויקטוריה ואלברט הוא כמו נסיעה בזמן. חלק מהחדרים נוצרו מחדש כפי שהיו, ומציגים לא רק יצירות אמנות כגון ציורים ופסלים, אלא גם חפצים לשימוש יומיומי יותר, כגון בגדים, רהיטים, וכלי שולחן. 

ניתן לראות כיצד רוהטו והתגוררו האנשים בתים. אין ספק שצ'יפנדייל הוא בין המעצבים שהביאו את אומנות הרהיטים לרמה גבוהה יותר. עבור חובבי הרהיטים הישנים, זו הזדמנות להתפעל מיצירות מופת אמיתיות.

נברשת זכוכית מאת דייל צ'יולי

אם אתה נכנס ל- V&A מהכניסה הראשית של Cromwell Road, בלובי, ממש מעל דלפק המידע, אתה יכול להתפעל מנברשת הזכוכית המפוצצת הצ'יהולי המדהימה. פלא אמיתי. עצה קטנה: למעלה, מהמרפסת תוכלו להתפעל ממנה מלמעלה ולראות פרטים עוד יותר מקרוב.

הציורים של רפאל

עבודות אלו אינן רק הוכחה פנטסטית ליכולותיו של רפאלו, אלא גם מהוות הדגמה מעניינת כיצד יוצרו שטיחי קיר.

הנמר של טיפו

בואו ממייסור, הודו, הנמר של טיפו הוא פסל עץ מגולף בגודל טבעי המתאר נמר אימתני שתוקף אדם. מתוארכת בערך לשנת 1793.

ללא ספק, פסל עץ זה הוא אחד היצירות המפורסמות ביותר המוצגות במוזיאון ויקטוריה ואלברט. כל אוסף העבודות מאסיה עשיר ביותר, אבל אם רק צריך לבחור אחת, הנמר של טיפו הוא אחד מאותם דברים שרואים רק במוזיאון ויקטוריה ואלברט.

שטיח חד קרן

אריג מפלנדריה שנעשה בסביבות שנות המאה ה- 16 המוקדמות, השטיח הזה כולל חד קרן על רקע מילפלירים. העבודה המפורטת נחשבת לקטע של יצירה גדולה עוד יותר.

"המיטה הגדולה" מאת האנס ורדמן דה פריז

מיטה אדירה של המאה ה- 16 עם קורות עץ אלון מגולפות, חופת בד ואפילו ראש מיטה צבוע (לא משהו פשוט בזמנו כלל), המיטה הגדולה של כלי ההערכה נחשבת כמעוררת סקרנות רבה. היצירה המשוכללת היא אחד הפריטים המרתקים יותר באוסף הרהיטים הנרחב של המוזיאון.

ציורי הנוף של קונסטבל

במאה ה- 19, המפסטד הייתה פינה אמיתית של טבע בלונדון. צייר כמו קונסטבל, כל כך רגיש ליופיו של הטבע, שלא יכול היה לפספס את המפסטד במלוא הדרו.

בנוסף לציורי המפסטד, ניתן למצוא גם נופים מפורסמים אחרים של קונסטבל, כמו קתדרלת סאליסברי, ועבודות מקדימות ורישומים לציורים מפורסמים, כגון היי וויין.

דוד של מיכלאנג'לו

בדרך כלל, במוזיאונים בכל רחבי העולם אפשר למצוא יצירות אמנות ייחודיות, אך לעתים רחוקות רפרודוקציות משובחות של יצירות מופת. 

כשנכנסים לחדר הראשון, זה יהיה די מוזר – במיוחד עבור מבקרים שחובבים את האומנות האיטלקית – למצוא את ההעתקה הענקית של דוד המלך או משה רבנו של מיכלאנג'לו, שמזוהה כל כך בפירנצה וברומא

שלושת החסדים של אנטוניו קנובה

נחצב בתחילת המאה ה- 19 על ידי הפסל הרומי אנטוניו קנובה, "שלושת החסדים" מציג תמונות וטכניקות קלאסיות. היצירה המדהימה והמעוצבת בעדינות מגולפת משיש ומתארת את בנותיו המיתולוגיות של זאוס.

ישנן שתי גרסאות: הראשונה נשמרת במוזיאון ההרמיטאז' בסנט פטרסבורג, ואילו העתק מאוחר יותר מוצג במוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון.

כמה זמן צריך כדי לבקר במוזיאון ויקטוריה ואלברט?

עבור מרבית האנשים, הזמן הממוצע עומד כל כ- שעתיים וחצי עד 3אמנם ניתן לבלות יום שלם בקלות במוזיאון ועדיין לא לראות מחצית מהאוסף.

אוכל, מסעדות ופינות ישיבה במוזיאון לונדון אנגליה

במוזיאון ויקטוריה ואלברט ניתן למצוא מספר מקומות ישיבה להנעים את הזמן והבטן בין גלריה לגלריה ואפילו בית הקפה מציע מגוון עוגות טעימות. לחלופין, אם רוצים להתפנק יותר ניתן למצוא מספר חלופות מעולות שממוקמות בסמוך למוזיאון. הינה הפירוט על מה שניתן לאכול בחוץ:

  • כיכר תאילנד דרום קנזינגטון (Thai Square South Kensington) – אחת המסעדות התאילנדיות הטובות ביותר בלונדון, עם אוכל תאילנדי אותנטי ואווירה חמה ונינוחה.
  • חאן מקנזינגטון (Khan's of Kensington) – חדר אוכל הודי מזדמן פופולרי, המגיש צלי טנדור טעים, קארי וביריאנים, ונמצא במרחק הליכה ממוזיאון להיסטוריה של הטבע.
  • לך וייט (Go Viet) – לאחר ההצלחה הפנומנלית של אוכל הוויאט של צ'יינה טאון, המייסד השף ג'ף טאן פותח את המסעדה הווייטנאמית. כולל מבחר יינות אדומים, קוקטיילים ייחודיים ובירות.
  • מסעדת קאצ'ארי (Cacciari's) – המסעדות של קאצ'יארי הוקמו במטרה להכיר ללקוחותיהם את המסורות הקולינריות של אמיליה רומאניה, אזור איטליה.
  • אוגניסקו (Ognisko) – המסעדה שוכנת בביתו הוויקטוריאני היפהפה ומתמקדת במטבחים במזרח ומרכז אירופה.

 סיור וירטואלי במוזיאון ויקטוריה ואלברט (איכות 4K):

טיפים שכדאי לדעת לפני:

  • צריך ל וודא שהפלאש במצלמה או הסמארטפון כבוי בעת צילום תמונות של חפצים במוזיאון.
  • סופי שבוע נוטים להיות צפופים יותר, כך שאם רוצים להימנע מהקהל כדאי לנסות לבקר במהלך יום חול, או מאוחר ביום שישי.
  • כדאי להגיע בנעליים נוחות. יש הליכה מרובה והמקום מתפרש על שטח רב.
  • כדאי להגיע עם מים וארוחת צהריים כדי לחסוך כסף. יש בית קפה במוזיאון, אבל המחירים יקרים עבור מה שמקבלים. 7 פאונד לסנדוויץ' פשוט ו- 3 פאונד לפרוסת עוגה.
  • יתרה מכך, כדאי להגיע על בטן מלאה. זה אזור יוקרתי ועשוי להיות יקר יותר באופן יחסי לשאר לונדון.
  • אם לחוצים בזמן, רצוי לקבוע באילו אוספים מעוניינים לבקר לפני כן. קיימת מפה בכניסה בעמדת המידע. קל מאוד ללכת לאיבוד בין המיצגים.
  • מכיוון שנמצאים בלונדון, לשאת מעיל גשם קל זה דבר טוב כי יורד גשם לעתים תכופות.
  •  קיימים סיורי חינם: הוא מתחיל בשעות 10:30, 12:30, 13:30 ו 15:30.
  • בתי הספר מבקרים משעה 10:15 בבוקר ועד השעה 12:00 בצהריים בימים שלישי עד חמישי.

מידע כללי על מוזיאון ויקטוריה ואלברט

שעות פתיחה:

  • ימי שבת עד חמישי, החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 17:45 אחה"צ (כניסה אחרונה ב- 17:30 אחה"צ).
  • ימי שישי, החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד ההשעה 22:00 בלילה (כניסה אחרונה ב- 21:45 בערב).
* סגור ב- 24, 25 ו- 26 בדצמבר.

יצירת קשר:

כתובת:

 Cromwell Rd, Knightsbridge, SW7 2RL, לונדון, אנגליה, בריטניה.

דרכי הגעה:

רכבת תחתית (Tube) –  ירידה בתחנת סאות' קנזינגטון (South Kensington) משם כ- 5 דק' הליכה.
רכבת – ירידה בתחנת ויקטוריה משם כ- 30 דק' הליכה.
אוטובוס – קו C1, 14, 74 ו -414. כולם עוצרים בכניסה לקרומוול רוד.
רכב פרטי או מונית – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין מוזיאון ויקטוריה ואלברט לונדון.
הליכה – כ- 10 דקות הליכה מהרודס, נייטסברידג' והייד פארק.

עלויות:

חינם, ללא עלות.

האתר הרשמי:

https://www.vam.ac.uk/

מתי כדאי לבקר?

בדרך כלל אין תורי המתנה לראות את האוספים העיקריים במוזיאון ויקטוריה ואלברט ואחר הצהריים עשוי להיות פחות צפוף, יחד עם השעות המורחבות של יום שישי (חלק מהגלריות סגורות בימי שישי בערב, צריך לדעת מראש באילו מהם רוצים לבקר). 

צריך לדעת שיום שבת הוא היום העמוס ביותר!

יום חמישי נוטה להיות הרגוע ביותר, ואחריו שני ורביעי. ביום שישי עמוס למדי בשעות הבוקר והצהריים המוקדמות, אך בשעות הפתיחה אפשר לראות את הגלריות באופן רגוע וללא קהל. 

כדאי להימנע מחופשת הלימודים בבריטניה (או לבוא בשעות הערב אם מבקרים בתאריכים אלה) ומחופשות הבנק. 

ימי שמש יביאו פחות מבקרים מאשר בימי גשם. המוזיאון ממש גדול, כך שגם אם רואים הרבה אנשים בכניסה – לא צריך לדאוג.

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה.

עוד אטרקציות בלונדון


1 מחשבה על “מוזיאון ויקטוריה ואלברט – אחד מ 3 המוזיאונים הטובים בלונדון”

  1. לאחר בדיקת קומץ המאמרים בבלוג שלך,
    אני מאוד מעריך את הטכניקה שלך לכתיבת בלוג.

    שמרתי אותו ברשימת הסימניות שלי ואבדוק שוב בקרוב.

סגור לתגובות