אחת האטרקציות המובילות בזירת התרבות של ברלין היא מוזיאון בודה, הממוקם בלוקיישן ציורי בצידו הצפוני של אי המוזיאונים. אפשר להיכנס למוזיאון בסטייל וסטוק תמונות הורסות לאינסטגרם, בניהן על ידי חציית האבן מונבייג'וברקה (גשר מונבייג'ו). אי אפשר לפספס את הכיפה המפוארת של המוזיאון. הבניין הניאו-בארוק מושך את העין מיד. המוזיאון מאגד עבודות מתקופות שונות, גלריית הפסלים, אמנות ביזנטית ואוסף המטבעות. זה בהחלט מוזיאון שמתאים הפעם גם לחובבי היסטוריה ולגמרי לאוהבי הרשתות החברתיות 😜 לטיפים ותקצירים סופר שווים לחצו》》
מוזיאון בודה - מה רואים? הנקודות החשובות
מדובר ללא ספק באחד הבניינים האיקוניים ביותר באי המוזיאונים של ברלין. מוזיאון בודה הוא לא רק מראה עוצר נשימה. בפנים מוצאים המבקרים כמה מהאוספים המקיפים ביותר של האמנות הביזנטית, כמו גם אוספי מטבעות עצומים מהתרבויות העתיקות בעולם. הינה הנקודות העיקריות והחשובות במוזיאון:
אברהם אבינו על שפת הנילוס
מורשתו של אברהם על הנילוס בוחנת את חייהם ואת ההיסטוריה של חסידיהם הראשונים של היהדות, הנצרות והאסלאם מראשיתם ועד ימי הביניים. האוסף מכיל גם את ההיסטוריה האדריכלית ואת המאפיינים של המבנים הקדושים השונים של העמים. בנוסף, התצוגה מכילה יותר מ- 150 חפצים מצריים המציגים הצצה לחיי היומיום של תרבויות אלה, כולל מידע מפורט על ילדות במצרים העתיקה.
אמנות עתיקה וביזנטית מאוחרת
כשמו כן הוא, האמנות העתיקה והביזנטית המאוחרת היא אוסף המורכב מחפצי שימוש ביזנטיים המתוארכים בין השנים 300 עד 1500 לספירה ומקיפים את אזורי איטליה של ימינו, טורקיה, יוון, אפריקה, רוסיה והבלקן. ביזנטיון הוא לעתים קרובות נושא שמאופיין בעולם המערבי בהשוואה לקבוצות האחרות ולתקופות סביבו. מה שהופך את תערוכת האמנות העתיקה והביזנטית המאוחרת לחשובה כל כך היא, שמדובר באוסף הגדול ביותר של חפצים ביזנטיים בגרמניה. התערוכה מכילה סרקופגים שונים, פסלי נוי, דוגמאות לאיקונוגרפיה נוצרית, פסיפסים ועוד.
"פאצימדונה" עשוי שיש, מאת דונטלו (1420)
התבליט מציג את מריה הקדושה מחבקת את ישו התינוק. על אף שהחלל בו הם נמצאים אינו מוגדר, ההתבוננות בהם היא תלת-ממדית היוצרת תחושת עומק. הדמויות מגולפות כתבליט שטוח. פניו של ישו נראים מעט מגושמים בהשוואה לפניה של מריה. יצירה מעניינת ומאוד מיוחדת שיכולה לבלבל את העיניים ואת הצופים בשל הזוויות.
מטבעות ומדליות – אוסף היסטוריה של האנושות במתכת
אוסף של מטבעות ומדליות שמכיל כ- 500 אלף פריטים מדהימים. כדי לפרק את המספר הבלתי מובן הזה:
- 150 אלף מטבעות מיוון ומרומא.
- 160 אלף מטבעות מימי הביניים האירופיים.
- 35 אלף מטבעות מזרחיים-אסלאמיים.
המטבעות מגיעות מתקופות שונות, החל מ- 700 שנה לפנה"ס ועד ימינו. מטבעות ומדליות מציעות גם תובנה לגבי הסטנדרטיזציה והייצור של המטבעות מכיוון שהן כוללות גם מגוון כלי הטבעה. התערוכה, המוצגת על פני כמה ארונות גדולים המכילים כ -4 אלף מטבעות כל אחד.
כמה זמן להקדיש למוזיאון הבודה?
כדאי להקדיש עבור הביקור לפחות שעה עד 3 שעות בכדי להספיק ולראות את היצירות היפות והמעניינות (ועדיין כנראה שלא הכל…), עבור מי שמעוניין להצטרף לכמה מהשיחות והסיורים הרבים במוזיאון, עליו להיות מוכן לבלות את כל היום במוזיאון.
סיור וירטואלי במוזיאון בודה ברלין:
טיפים ועובדות שכדאי לדעת לפני על מוזיאון בודה:
- המוזיאון ממוקם במרכז ברלין ומוקף בנהר, גם אם לא רוצים לבקר במוזיאונים, ההתפעלות מהחיצוניות של המקום היא חובה.
- Berlin Museum Pass – כרטיס המוזיאון בן 3 הימים הוא ככל הנראה הדרך החסכונית ביותר ליהנות מהמוזיאונים של ברלין. המחיר המלא 24 יורו.
- למבנה המוזיאון חשיבות ארכיטקטונית והיסטורית ולמוצגיו חשיבות תרבותית רבה. מסיבות אלה הוכרז המוזיאון (יחד עם מבנים נוספים באי) כאתר מורשת עולמית על ידי ארגון אונסק"ו.
- ליד מוזיאון בודה נמצא מוזיאון פרגמון.
ההיסטוריה של מוזיאון בודה
מוזיאון בודה הוא אחד מהמוזיאונים הממוקמים באי המוזיאונים בברלין, גרמניה. הבנייה הושלמה בשנת 1904 ונקרא בתחילה מוזיאון קייזר-פרידריך על שמו של הקיסר פרידריך ה- 3, המוזיאון שינה את השם לוילהלם פון בודה, בשנת 1956.
ההתחלה של ההיסטוריה
את הרעיון של מוזיאון בודה, שנקרא במקור מוזיאון קייזר-פרידריך, הגיע מהנסיכה ויקטוריה מפרוסיה, שפרסמה את רעיונותיה במזכר בשנת 1883. וילהלם פון בודה היה זה שיישם את הרעיונות בפועל. בשנת 1897 החלו עבודות בנייה בקצהו הצפוני של אי המוזיאונים במוזיאון שהיה אמור להיות מוקדש לרנסנס, שתוכנן על ידי אברהרד פון איהנה.
לאחר השלמת הבנייה, המוזיאון היה על שמו של בעלה הנפטר של הקיסרית ויקטוריה, קייזר (קיסר) פרידריך, שנפטר בשנת 1888. כאשר נפתח מוזיאון קייזר-פרידריך בשנת 1904, הציור והפיסול, שנחשב באותה תקופה לאומנויות הגבוהות, הוצגו לראשונה זו לצד זו בשוויון זה עם זה – אסטרטגיית הצגת שנבדלה באופן קיצוני מזו של המוזיאונים המסורתיים.
ממלחמת העולם ה- 2 ועד היום
במלחמת העולם השנייה הבניין ניזוק באופן קריטי ונאלץ לעבור מספר שלבי שיקום בין 1948 ל- 1986. בשנת 1956 שונה שמו למוזיאון בודה על שמו של המנהל והמייסד הרוחני הראשון של המוזיאון. האיחוד הגרמני הביא עימו גם את מיזוג האוספים שהופרדו בעבר בחסות המדינה מוזיאון צו ברלין, כאשר עד מהרה התקבלה ההחלטה שהמוזיאון יעבור שיפוץ נרחב כדי להתעדכן בדרישות המוזיאון והשימור המודרניות.
לאחר עבודות שיפוצים מקיפות, בניין המוזיאון נפתח מחדש לציבור בסתיו 2006. בניגוד לתפיסה המקורית, כיום הוא מאכלס בעיקר את אוסף הפסלים ואת המוזיאון לאמנות ביזנטית. תצוגת הפסלים מועשרת בכ- 150 יצירות מאוסף את Gemäldegalerie, שנמצא בקולטורפורום ליד פוטסדאמר פלאץ מאז 1998. עם אוסף המטבעות והמדליות, שוכן מינצ'קבינט במוזיאון בוד, שם הוא מציג את כרוניקה של היסטוריה אנושית במתכת.
מידע כללי על מוזיאון בודה
שעות פתיחה:
- ראשון, שלישי, רביעי ושישי פתוח החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00 בערב.
- ימי חמישי פתוח החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 20:00 בערב.
- ימי שני – סגור
כתובת:
Am Kupfergraben, 10117 ברלין, גרמניה.
דרכי הגעה:
רכבת תחתית – S1, S2 ו- S25. תחנת הרכבת פרידריכשטראסה נמצאת במרחק דקות ספורות בהליכה.
אוטובוס – קו 100, 142 ו- 300.
הרכבת המהירה – S1, S25, S3, S5, S9.
רכב פרטי – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין מוזיאון בודה.
עלויות:
5 אירו.
האתר הרשמי:
https://www.smb.museum/museen-einrichtungen/bode-museum/home/
מתי כדאי לבקר?
בכל ימות השנה, במיוחד בימים גשומים כאשר ניתן לנצל את מזג האוויר לטובת אזור ממוזג ותחת קורת גג.
מותאם עבור (גילאים):
כל המשפחה.