תכנון נסיעה • 11 טיפים חשובים עבור הטיול הבא

תכנון נסיעה 11 טיפים חשובים לטיול הבא

תכנון נסיעה יכולה להיות משימה מפחידה. מאיפה מתחילים? מה עושים דבר ראשון? מה השלב שני? ומה השלבים לאחר מכן?

אספנו מספר טיפים ועצות מועילות שיעזרו לצאת מהדלת אל העולם הגדול, מדריך פשוט שמפרט צעד אחר צעד כיצד לתכנן נסיעה. יכול להועיל עבור כל סוג של טיול ולא משנה לכמה זמן! פשוט לעקוב אחר הרשימה הזו.

איך לתכנן את הטיול הבא

שלב 1: מחליטים לאן רוצים לטייל

הגדרת ה- "לאן מעוניינים להגיע" מציבה מטרה ברורה. לא מעט אנשים מדברים באופן כללי על תכנון נסיעה, העניין הוא שאף פעם לא נאמר לאן באמת הולכים, רק שהולכים. בחירת היעד חשובה ביותר מכיוון שהיא נותנת מטרה מוגדרת.

הרבה יותר קל לתכנן נפשית ופיזית מאחורי "אני נוסע לגרמניה" מאשר "אני נוסע לאירופה" או "אני מתכנן לטייל". לא רק שהטיול יהפוך למוחשי יותר, אלא יהיה יותר קל יותר להתחייב אליו, מה שגם יקל על תכנון נסיעה – כי יודעים למה לצפות. ככל שהמטרה ממוקדת וקונקרטית יותר, כך יהיה קל יותר להגיע אליה בפועל.

טיפ חשוב: ויזות וחיסונים, אומנם הצורך באלה אינו אוניברסאלי כמו שאר הדברים ברשימה זו, אבל כדאי לבדוק.

שלב 2: זמן השהייה בחו"ל

כדי להבין כמה צריך לחסוך – צריך לדעת לכמה זמן נוסעים. לשבוע? שבועיים? חודש? חצי שנה? שנה?
משך הנסיעה הוא גורם משמעותי בקביעת התקציב הדרוש. מקדישים קצת זמן לנושא עד שיודעים את התשובה.

לדוגמה, אחרי שהוחלט שבנסיעה הקרובה "נוסעים לרומא", מוסיפים תקציב יומי "למשך X ימים". ככה אפשר להתחיל לחשב כמה כסף צריך באמת לחסוך והיעד הופך לטיול שניתן לממש.

שלב 3: טיול סולו או עם חברה?

אחת ההחלטות החשובות שצריך לקבל היא אם לנסוע לבד או לטייל עם שותפים. שתיהן אפשרויות נהדרות – אך הן גם אפשרויות שונות בהחלט.

נסיעה סולו מעניקה את החופש ללכת לאן שרק רוצים, אין פשרות! פשוט נעים לאן שהרוח נושבת! עם זאת, פירוש הדבר שצריך לעשות את כל התכנון לבד – וזה יכול להיראות מרתיע למי שחדש בתכנון נסיעה.

נסיעה עם מישהו פירושה שיש שותף או שותפים שיעזור לתכנן את הטיול. זה יקצר את התהליכים לחקור את מסלול הטיול ובהחלט יהיה עם מי לבלות. עם זאת, פירוש הדבר גם שצריך להתפשר לפעמים. אולי בארוחות, פעילויות או המלון הנבחר.

שלב 4: עלות יומית

אז, אחרי שמבינים לאן נוסעים, למשך כמה זמן ועם מי, כדי באמת לוודא כמה כסף צריך, המשימה הבאה היא לחקור את היעד והעלויות בהתאם לסגנון הנסיעה.

האם הנסיעה היא לצורך טיול תרמילאים, או שהעדפה להתאכסן במלונות מפנקים?
כמה עולה אכסניות, מלונות, מסעדות, תחבורה ואטרקציות?

הידיעה תאפשר להעריך כמה כסף באמת צריך כדיי ליהנות מהטיול ולא לדאוג לכסף. אפשרויות מידע:

  • קבוצות פייסבוק.
  • פורומים.
  • מידע באינטרנט (גוגל).

שלב 5: חוסכים כסף לטיול

טיולים לטווח ארוך יכולים לעלות לא מעט, במיוחד עבור אלו שלא מזמן סיימו את הצבא. לפני שבכלל מתחילים לחסוך כסף, כדאי לדעת לרשום את כל ההוצאות השוטפות כך שיהיה אפשרות לדעת כיצד ניתן לחסוך מהוצאות מיותר ולהישאר ממוקדים בטיול הגדול.

חוסכים לטיול הגדול

שלב 6: כרטיס אשראי בין לאומי

כדאי לוודא שעל כל צרה שלא תבוא, שתמיד תהיה תכנית מגירה וכ.א שיוכל לבצע גיבוי שבעזרתו ניתן יהיה למשוך כסף על כל צרה שלא תבוא. כיום ישנם אלטרנטיבות מעולות מצד חברות האשראי ואפילו דואר ישראל.

שלב 7: מבצעים של הרגע האחרון

לפני שקונים כרטיסי טיסה או חדר במלון, כדאי לבדוק מבצעים של הדקה האחרונה. אולי חולמים על פריז אבל גם אולי יש מבצעים מעולים לברלין ברגע זה שאסור לפספס. או אולי שייט של כמה ימים תמורת הנחה משמעותית, עסקת חבילה במחיר הטיסה ליעד המקורי, בקיצור – לא מפסיקים לבדוק עד הרגע האחרון.

בימינו, שיש מלחמה על השמיים, תמיד יש דילים משתלמים – במיוחד עבור אלו שגמישים עם התאריכים ו / או היעדים.

שלב 8: מזמינים כרטיסים

אין ספק שלהיות ישראלי זה לדעת שלא שילמת הכי הרבה על הטיסה. למרבה המזל, עדיין קיימות דרכים רבות להימנע מלהיות האדם בטיסה ששילם הכי הרבה עבור הכרטיס. אתרים פופולריים למציאת טיסות זולות הם:

skyscanner – אחד האתרים הטובים ביותר לחיפוש מספר יעדים בו זמנית.
Google Flights – מנוע חיפוש נהדר לחיפוש מספר יעדים.
kiwi – מנוע חיפוש נסיעות נהדר למציאת מסלולים פחות ידועים.
travelist – משווה בין מחירי טיסות, חבילות נופש ומאפשר לטוס באמצעות מספר חברות תעופה.

בונוס:

  1. לקבלת המבצעים הטובים ביותר, הזמינו את הטיסה שלכם כחודשיים-שלושה מראש.
  2. כדאי להיכנס מדפדפן במצב מוסתר.
  3. למתוחכמים ממש, להחליף את קידומת ה IP למיקום אחר בעולם.

שלב 9: הזמנת חדר ומקום לינה

אם נוסעים פחות משבועיים עם לוח זמנים מוגדר מראש, לא צריך להסס ולהזמין לינה למשך כל זמן הטיול, זה ייתן שקט נפשי (או אם מבקרים בעונת השיא).

לטיולים שאורכם יותר משבועיים (או אם מתכוונים לטייל לטווח ארוך) כדאי להזמין את הימים הראשונים. זה יבטיח שיש איפה לישון בהגעה וייתן נחיתה רכה. כשמגיעים לשם, אפשר לקבל עצות מקומיות מצוות המלון / ההוסטל וגם מטיילים אחרים. לאחר מכן אפשר להשתמש במידע זה כדי לתכנן את הצעדים הבאים.

כמובן שאפשר להזמין יותר מהלילות הראשונים שלך, אך בסופו של דבר להרפתקנים שמעוניינים לשנות את התוכניות בכל רגע אני מעדיף שיהיה לי גמישות, וזו הסיבה שאני תמיד פשוט מזמין את הלילות הראשונים שלי והולך משם.

Hostelworld – המבחר הגדול ביותר של אכסניות במחירים סבירים.
Agoda – פונה לאסיה והמבחר הרחב ביותר של נכסים באזור.
Booking.com – הפלטפורמה הכוללת הטובה ביותר למציאת מלונות ובתי הארחה בתקציב. יש להם את המלאי הגדול ביותר והמבצעים הטובים ביותר.
Airbnb – אתר לחדרים פרטיים ודירות בבעלות מקומיים.

לבעלי תקציב מצומצם או כאלו שמעוניינים להתחבר למקומיים, כדאי לשקול להצטרף לפלטפורמות כמו Couchsurfing או Be Welcome. קהילות אלה מאפשרות לנוסעים לשהות בחינם עם המקומיים כסוג של חילופי תרבות.

מטיילים ארוכי טווח יכולים לנסות גם housesitting או WWOOFing, ושניהם מציעים לינה בחינם (בתמורה לעבודה בחווה או לקהילה המקומית).

שלב 10: תכנון הפעילויות בחופשה

כדי לוודא שהתקציב אכן כראוי, לוקחים בחשבון את הפעילויות העיקריות שמתכננים לבצע במהלך הטיול ומה הן העלויות – כך שגם ברגע האחרון מוודאים שאכן החיסכון מספיק. שווה לחפש הנחות באינטרנט, בעוד שבמקומות מסוימים מציעים מחירים זולים יותר לחברי מועדון, אחרות נותנות הנחות למי שמזמין מוקדם / מקוון. כדאי לברר לפני, כך שניתן יהיה לחסוך כסף.

לטיולים קצרים יותר, כדאי להזמין כרטיסים מראש בכדי להבטיח שלא תהיה תפוסה מלאה בפעילות המועדפת. לטיולים ארוכים יותר, שווה להזמין במהלך הטיול, לא מעט חברות מקומיות מציעות מחירים ומבצעים משתלמים יותר.

לסיכום: לפני שיוצאים לטיול, קיים מושג גס מה הפעילויות המועדפות לאותו אזור שנבחר לטייל – ככה שבעבור מי שמוגבל בזמן או כסף, יכול להתמקד בפעילויות המועדפות ושלא יתפספסו.
עוד טיפ חשוב – מקפידים לבדוק שאין חגים או ימים מיוחדים אחרים שימנעו פעילויות מסוימות.

שלב 10: אורזים מזוודה

בעוד שמה שארוז תלוי ביעד הנסיעה, כדאי לזכור שלא צריך לארוז את כל הבית. ניתן לקנות דברים שצריך בדרך (לפעמים גם הרבה יותר זול ומשתלם). אפשר לעשות כביסה מעבר לים. בסוף, גם צריך לסחוב את כל מה שמביאים.

טיפ חשוב: בכל תכנון נסיעה – מוודאים שמביאים כל מרשם מהארץ למשך הטיול. במידה והטיול ארוך וזה לא אפשרי, דואגים שיהיה מרשם מהרופא המקומי בארץ כדי שאפשר יהיה למלא אותו בחו"ל.

שלב 11: ביטוח נסיעות

למרבה הצער, דברים רעים יכולים לקרות בזמן הטיול. נכון, אירועים אלה קורים לעתים ומאוד נרצה שיהיה רחוק מאיתנו. בזמן אמת הם עלולים לעלות עשרות אלפי שקלים כדי לטפל. למי שלא מוכן לשלם מהכיס, שיקנה ביטוח נסיעות. היום חברות הביטוח מציעות כרטיס אשראי נטען מרחוק – זה דבר גאוני! כדאי לוודא שאכן הטיול מגובה בכרטיס כזה.

רחובות תאילנד

שלב 11: נהנים מהחופשה!

ועכשיו, הגיע הזמן לצאת לטיול וליהנות! נוסעים לשדה התעופה, עולים על המטוס (לא לשכוח דרכון בתוקף!) ונהנים! 

עוקבים אחרי תכנון הנסיעה, סומכים האינסטינקטים והלוואי שתהיה חופשה מהנה של פעם בחיים.

כתבות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן