הפארק הזואולוגי של פריז (בצרפתית: Parc Zoologique de Paris) הידוע גם בשם גן החיות דה וינסן, הוא גן החיות הגדול ביותר בעיר. גן החיות מחולק ל- "אזורי ביו" שונים ומארח יותר מ- 2,000 בעלי חיים. לכל המידע והטיפים ניתן להמשיך ולקרוא בסיקור הבא >>
הפארק הזואולוגי של פריז - מה רואים?
גן החיות הגדול והחדיש ביותר של פריז מתמקד בשימור מינים ובתי גידול, עם נקודות תצפית מוסוות (ללא גדרות) והוא מחולק לחמש סביבות טבע מרכזיות, המכונות ביו-אזורים (BioZone). כל אזור נועד לסייע בשימור והגנה על מיני בעלי חיים בסכנת הכחדה. הינה מה שרואים בגן החיות הזואולוגי של פריז >>
מדגסקר – יער גשם טרופי + מדבר
מדגסקר היא האי הרביעי בגודלו על פני כדור הארץ, ש- 80 אחוז מהמינים בו הם יחודיים לאזור הזה בלבד (אנדמיים), והקטע העצוב הוא שרובם בסכנת הכחדה. הפארק הזואולוגי של פריז עסוק לאורך השנים בשימור המינים.
באזור הביולוגיה של מדגסקר כולל 2 מערכות אקולוגיות המייצגות את האי – יער הגשם הטרופי והיער המדברי:
- יער הגשם הטרופי – בחממה הגדולה ניתן לחזות בציפורים צבעוניות, כמו ציפורי אהבה אפורות ראש, יונת מדגסקר, ולמורים, כולל זה שנמצא בסכנת הכחדה חמורה, למור הבמבוק הגדול יותר.
- היער המדברי – בעמק קטן מכוסה בצמחייה דלילה המורכבת מצמחים נמוכים, עשבים ושיחים קוצניים, הוא ביתם של הצב החישורי וסיפאקה המוכתר, הלמור האייקוני של מדגסקר ושל גן החיות.
אמזונס
כשהולכים דרך האזור הביולוגי של אמזון-גיאנה, שוקעים בסביבה הפראית של הארץ הטרופית הזו תחת יער גשם שנמצא בסכנת הכחדה. כשמטיילים ברחבי בית הזכוכית הגדול, הבריכות, מגלים מגוון עצום של חיות בר. הינה מה שרואים באזור האמזונס:
- שביל דרך הטרופיקה – עוברים מאזור החופה לנחל, שם רואים מגוון רחב של מיני בעלי חיים, כולל טפירים, יגוארים, וזאב היער, כולם מסתובבים באזור טרופי זה.
- יער טרופי תחת בית זכוכית גדול – להכנס לעולמו של יער הגשם, עצי תאנה גבוהים שנתלו עם זחלים וצמחים טרופיים שצומחים ליד מפל. לראות פרימטים (קופים) קטנים משתוללים בענפים שמעל ולצידם עצלנים ונמלים ענקיות! בעוד שציפורים צבעוניות עפות בחופשיות בסביבה השופעת. למרגלות המפל רואים את הערפיימה וגרום-לשוניים, דגי המים המתוקים הגדולים בעולם.
אירופה – מבט טרי על היבשת העתיקה
מבט חדש על האזור הביולוגי האירופי למרגלות הסלע הגדול, ההר המלאכותי המרכזי והמפורסם של גן החיות.
- יער המחט – חופה של אורנים שחורים גבוהים, עצי אשור, עצי אלון וליבני כסף – יוצרים בית גידול מסביר פנים עבור מגוון משפחות של זאבים.
- בתוך הסלע הגדול נמצאים מכלי זכוכיות (טרריומים) חיים המשחזרים שטחי ביצות, שטחי שיחים ושטח הררי מלאים בצפרדעים, טופחים, קרפדות, צבים, לטאות ונחשים.
אפריקה
האזור האפריקאי הוא הגדול ביותר בגן החיות בפריז. זה המקום לראות קרנפים לבנים, זברות, ג'ירפות, ואריות משתוללים ומשחקים.
- היונקים בביוזון זה בגן החיות ממלאים תפקיד חשוב בשימור ובהתנסות בסוואנה האפריקאית. שתי האנטילופות שחיות כאן, האורקס בעל הקרניים והתוספתן נכחדו כמעט לגמרי בטבע. השדרה הגדולה לוקחת את אורחיו לאורך אזור בו ניתן להתפעל מפלמינגו ורודים, חסידות ומאות ציפורים המעופפות בצורה חופשית.
- נוף זהוב זה מהווה תפאורה מושלמת לבית הג'ירפות הגדול באירופה. 16 הג'ירפות מתגוררות בגן, אוהבות את מרחב המחיה שלהם שעבר שיפוץ לא מזמן.
פטגוניה
פטגוניה, החלק הדרומי ביותר של דרום אמריקה, חוצה את גבולות ארגנטינה וצ'ילה ונופיה העצומים מציעים מגוון ביולוגי עשיר – מחופים סלעיים, ליערות, למדבריות ולמישורים עצומים. האזור מציג 3 סוגי בתי גידול – הפמפס, החופים הסלעיים ויער האנדים.
- הפמפאס – בערבות פטגוניה, עם צמחייה עקרה וגוונים עגומים, מתגוררים יצורים אחרים בעולם כמו ננדו הפונה, קרוב משפחתו של היען; מארה פטגונית (ארנבת) והגואנאקו, בן דודה של הלמה.
- החופים הסלעיים – לצפות באריות ים דרום אמריקאים מתחממים על הסלעים בעוד פינגוויני הומבולדט צוללים לבריכה ומבצעים את תעלוליהם החמודים מתחת למים דרך קירות זכוכית.
- יער האנדים – ניתן לראות פומות ופודויים מסתובבים חופשי. למי ששואל את עצמו, מה זה פודו?! הפודו האנדי הוא החבר הקטן ביותר במשפחת האיילים. קומתו הקטנה מאפשרת לה לטוות בזריזות דרך רצפת צמחיית היער הצפופה.
כמה זמן להקדיש לסיור בפארק הזואולוגי של פריז?
אורך מסלול המבקרים הוא כ- 4 ק"מ. זמן הביקור המשוער הוא בין 3 ל -4 שעות. עבור חובבי חיות במיוחד ובמידה ומתיישבים לאכול זה עשוי לקחת עד חצי יום.
אוכל, מסעדות, פינות ישיבה ומזכרות בגן החיות של פריז:
לאחר שמבקרים באזורי הביו השונים, בפארק הזואולוגי של פריז יש את כל מה שצריך כדי להשלים את החוויה. 6 אפשרויות אוכל שממוקמות בפארק:
- לה סיאם (Le Siam) – קייטרינג של גן החיות עם חדר פנימי ומרפסת חיצונית שמגישה דגים, סלטים, מוקפצים וקינוחים.
- לה זרפה (Le Zarafa) – מסעדה שמגישה פיצות, פסטות, מרקים וסלטים.
- 4 משאיות אוכל שמוצבות לאורך גן החיות ומספקות חטיפים ושתייה קלה. ממוקמות באזזור של פטגוניה, גיאנה, אירופה וסודן.
עם זאת, בפארק ישנם 2 אזורי פיקניק ייעודיים מקסימים בהם זוגות ומשפחות יכולות לאכול וליהנות מהרגע תחת השמש החמימה (במיוחד כשמגיעים באביב!).
בסמוך ליציאה, ניתן למצוא חנות למזכרות וספרים. עם כ- 500 מטרים רבועים, זה מספיק גדול כדי למצוא מזכרת או גלויה שרוצים על מנת לשמור על זיכרון מהיום.
סיור וירטואלי בפארק הזואולוגי של פריז (איכות 4K):
טיפים שכדאי לדעת לפני שמבקרים בפארק הזואולוגי פריז:
- פארק זואולוגי דה פריז נגיש במלואו למבקרים בעלי מוגבלות בתנועה ומציע גם השכרת כסאות גלגלים.פארק זואולוגי דה פריז נגיש במלואו למבקרים בעלי מוגבלות בתנועה ומציע גם השכרת כסאות גלגלים.
- לחובבי אמנות והיסטוריה כדאי לרכוש מעבר למוזיאונים בפריז (Paris Museum Pass), המציע גישה ליותר מ -50 מוזיאונים ומונומנטים, כולל מוזיאון רודן, קתדרלת נוטרדאם, הלובר, הפנתאון, שער הניצחון וכולל את הכניסה לאטרקציה זו.
- הפארק יכול להיות ללא אזורים מוצלים, כדאי לדאוג להביא קרם הגנה, משקפי שמש וכובעים – במיוחד לילדים!
- כדאי להגיע עם בקבוק מים שניתן למילוי חוזר.
- מכיוון שהוא ממוקם בקצה יער וינסאן (בואיס דה וינסן), בדרך כלל מכנים את גן החיות של פריז "גן החיות של וינסן" מאז שנפתח.
- בגן החיות של פריז חיים יותר מ -2,000 בעלי חיים ו -180 מיני בעלי חיים שונים, כולל 46 מינים של יונקים, 61 מיני ציפורים, 24 מיני זוחלים, 17 מיני דו-חיים, 15 מיני דגים ו -12 מינים של ארתרופ.
- ניתן להיכנס עם אוכל ושתייה ואפילו להיות מאורגנים לפיקניקים מסודר. עם זאת, אסור להכניס חפצים חדים כמו סכינים.
- מבקרים עם מוגבלות וחבריהם אשר יכולים להציג מסמך תומך תקף שהונפק על ידי מרכזים אזוריים צרפתיים לאנשים עם מוגבלויות רשאים להיכנס לגן החיות ללא תשלום.
- גן החיות בפריז כולל 3 מקומות חניה לנכים: שני חללים הממוקמים בשדרת דאומסניל וחלל אחד הממוקם על כביש דה סנטור דו לאק דאומנסניל.
- אסור לגעת ולהאכיל את החיות. היצורים בגן החיות הם חיות בר ולכן המבקרים אינם רשאים להאכיל או לגעת.
- ניתן לצפות במפת גן החיות באמצעות הקישור הבא.
מידע כללי על הפארק הזואולוגי של פריז
שעות פתיחה:
- קיץ (ה- 1 במאי ועד ה- 31 בספטמבר) – מדי יום, החל מהשעה 9:30 בבוקר ועד השעה 20:30 בערב.
- חורף – ימי רביעי עד שני (שלישי סגור), החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 17:00 בערב.
יצירת קשר:
- טלפון 338-1122-4122
- עמוד הפייסבוק הרשמי
- עמוד האינסטגרם הרשמי
כתובת:
דרכי הגעה:
רכבת תחתית (מטרו) – קו 8, ירידה בתחנת שער הזהב (Porte Dorée) ומשם הליכה של כ- 10 דקות. | קו 1, ירידה בתחנת סן מנדה, ומשם נדרש אוטובוס קו 86 או 325. | קו 1, ירידה בתחנת שאטו דה וינסנס, ומשם נדרש אוטובוס קו 46.
אוטובוס – קו 46, 86, 201 ו- 325 ירידה בתחנת פארק זואולוגי. | קו 77 ירידה בתחנת שער ראולי (Porte de Reuilly).
רכבת (RER) – קו T3 ירידה בתחנת שער הזהב (Porte Dorée).
רכב פרטי / מונית – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין הפארק הזואולוגי של פריז. להזמנת מקום חניה מראש, ניתן להיכנס למרכז ההזמנות המקוון.
עלויות:
- עד גיל 3 – חינם, ללא עלות.
- עד גיל 12 – 45 אירו.
- מגיל 13 – 60 אירו.
האתר הרשמי:
מתי כדאי לבקר?
מותאם עבור (גילאים):
כל המשפחה.