פנתאון פריז: כל מה שצריך לדעת לפני שמגיעים


כן, יש פנתאון בפריז!!! הפנתיאון הניאו-קלאסי היא אנדרטה מרכזית ברובע הלטיני שנבנתה לפני מגדל אייפל ושער הניצחון. האנדרטה מציעה נוף פנורמי של העיר ופוקדים אותה תיירים בכמויות גדולות. הנה המדריך שלנו לביקור כולל את מה שצריך לדעת ולראות, מחיר, גישה, שעות פתיחה, טיפים ועוד >>

פנתאון פריז - מה רואים?

גם אם לא רוצים להיכנס פנימה, סיור בחלק החיצוני של הפנתאון הוא בהחלט צילום טוב לאינסטגרם. הארכיטקטורה הניאו-קלאסית מרשימה וסימטרית נעימה. במידה וכבר הוחלט להיכנס? הינה מה שרואים >>

כיפת הפנתיאון פריז

הכיפה הניאו-קלאסית המפוארת של הפנתאון היא סמל קו הרקיע של פריז וחלל הפנים העצום שלה הוא יצירת מופת אדריכלית.

נדרש לעלות כ- 267 מדרגות שיובילו את מבקריה אל כיפת הפנתיאון הפריזאית שקיבלה השראה מבזיליקת פטרוס הקדוש בוותיקן (רומא) וקתדרלת סנט פול מלונדון, והיא בנויה כולה מאבן. 

גג הפנתיאון מורכב מ- 3 כיפות, אחת בתוך השנייה, עם התקרה הצבועה, הנראית מלמטה, על הכיפה השנייה. ויש שאומרים שביקור באטרקציה איננו שלם ללא ביקור בכיפה.

קריפטה של הפנתאון

בקריפטה של הפנתיאון פריז נמצאים קברי האישים הבולטים (76 גברים ושתי נשים) שמילאו תפקיד חשוב בהיסטוריה של צרפת. הקריפטה בפנתיאון נחשבת לפופולרית והקברים היפים של אזרחים צרפתים אלה מוקפים באדריכלות היפה של פנתיאון.

מטוטלת של פוקו

המטוטלת של פוקו היא מטוטלת גדולה שתלויה על כיפת הפנתיאון. יש הרבה מטוטלות של פוקו שנמצאות ברחבי העולם כמו בראנצ'י, ניו יורק וכו'. המטוטלת בפנתיאון היא המטוטלת הראשונה והיא מאוד פופולרית בקרב תיירים. תיירים מבקרים במקום ורואים את פלא הפיזיקה הזה.

אחד הנופים הטובים ביותר בפריז

הפנתיאון ממוקם בלב העיר והוא מציע נוף של 360 מעלות על העיר. המלון מציע את אחד הנופים הטובים ביותר של אנדרטאות כמו מגדל אייפל, הלובר, שאנז אליזה ומונומנטים פופולריים אחרים, ופנתיאון פוקד על ידי תיירים בכמויות גדולות.

כמה זמן להקדיש לסיור בפנתאון של פריז?

פנתיאון פריז הוא בניין גדול בעל מספר נקודות עיקריות שכדאי לא להחמיץ, כדאי להקדיש עבור הביקור לפחות כשעה. עבור מי שאוהב להיכנס לפרטים ומתכנן להשתמש במדריך האודיו הרשמי, צריך לפנות כ- 90 דקות כדי לחקור את האטרקציה הפריסאית. 

אוכל, מסעדות ופינות ישיבה באזור הפנתאון בפריז:

פריז פופולרית וידועה מאוד בזכות הקולינריה שלה באירופה ותיירים רבים נמשכים לעיר בזכות המסעדות המדהימות והמגוונות שלה. הנה כמה מקומות פופולריים באזור של הפנתאון בפריז:

  • לס טרובליונים (Les Trublions) – מסעדה פופולרית בקרב תיירים ומקומיים, בעלת תפריט מפורסם שמוגש בצהריים ובערב.
  • פסקו (Pasco) – מסעדה עם קלאס גבוה, מגישה צהריים וערב וידוע בשל המנות המיוחדות שלה.
  • ל'אסטראפדה (L'Estrapade) – ביסטרו צרפתי קטן ופופולרי מאוד באזור הפנתיאון. ידוע בעיקר בזכות ארוחות הבוקר שלו.
  • לה פלורימונד (Le Florimond) – מסעדה טבעונית שידוע בתפריט מצוין לחובבי הז'אנר ובעלת מיצים מפורסמים.

 סיור וירטואלי בפנתאון של פריז (איכות 4K):

טיפים שכדאי לדעת לפני שמגיעים לפנתאון:

  • חינם בכל יום ראשון הראשון בחודש מנובמבר עד מרץ.
  • בשל מיקומו במרכז העיר, ניתן להגיע אליו מפינות שונות בפריז באוטובוס, במונית או במטרו.
  • קיים מדריך שמע (בעלות נוספת של 3 אירו) ב- 10 שפות (לא כולל עברית): באנגלית, פולנית, סינית, ספרדית, איטלקית, גרמנית, קוריאנית, יפנית, ברזילאית ורוסית.
  • כדאי להגיע עם נעליים נוחות, יש במקום מדרגות והליכה מרובה.
  • חובבי אמנות והיסטוריה יכולים גם למקסם את זמנם בעיר עם מעבר למוזיאונים בפריז (Paris Museum Pass), המציע גישה ליותר מ -50 מוזיאונים ומונומנטים, כולל מוזיאון רודן, קתדרלת נוטרדאםהלוברמוזיאון רודן ו- שער הניצחון.
  • במתחם הפנתיאון נדרש לשמור על שקט.
  • כדאי להגיע עם בקבוק מים שניתן למילוי חוזר.
  • הפנתיאון של פריז בהשראת הפנתיאון ברומא, שבאיטליה והכיפה שלו נבנתה בהשראת קתדרלת סנט פול מלונדון.
  • לא ניתן להכניס לכאן מזוודות, לכן יש להקפיד להשאיר תיקים גדולים במלון.

ההיסטוריה של הפנתאון

הפנתאון נבנה במקור כתחליף למנזר סנט ג'נבייב – מנזר שעמד בפסגת מונטאן סנט-ז'נבייב, על שם הפטרון של פריז, מאז המאה ה- 6. כמעט יותר מאלף שנים לאחר מכן, בשנת 1744, המלך לואי ה- 15 מצא את עצמו סובל ממחלה קשה ונשבע להחליף את המנזר של סנט ג'נבייב אם יחלים. כפי שהאזרחים רצו, המלך אכן התאושש והוא הזמין כנסייה חדשה בשנה שלאחר מכן.

הבנייה של הפנתיאון

המשימה הוטלה על האדריכל ז'אק ז'רמן סופלו. תכנון הכנסייה החדשה והשאפתנית נעשתה בהשראת הפנתיאון שברומא והתוצאה הייתה אחת הדוגמאות הראשונות לאדריכלות ניאו-קלאסית בפריס. 

בניית הפנתיאון נמשכה למעלה מ- 50 שנה בשל בעיות כלכליות ופוליטיות בצרפת באותה תקופה. עד לסיום הבנייה בשנת 1790, הודח המלך לואי ה- 16 והמהפכה הצרפתית החלה. ב- 1791 הורה האסיפה המכוננת הלאומית להפוך את הכנסייה החדשה שנבנתה למוזוליאום המוקדש לצרפתים גדולים. בעוד שהוא הוסב פעמיים לכנסייה ובראש הכיפה עדיין נשמר צלב, מטרתו של הפנתאון נמשכה כמאוזוליאום חילוני.

שינויים, שיפוצים והמרות שונות

מאז, פנתיאון פריז ראה שינויים, שיפוצים והמרות שונות. פנים המבנים המשיך להשתנות עם קיסרים חדשים, והפיכת המקדש לכנסייה וחזרה למקדש התרחשה גם בשנים 1806-1830. במהלך תקופה זו, הקריפטה סומנה כסגורה למבקרים הכלליים. 

בשנת 1948, לאחר הגעת הממשלה הנבחרת, קיבל הפנתיאון פריז שם חדש של "מקדש האנושות" ועבר שיפוצים חדשים, כולל שישים ציורי קיר חדשים. בשנת 1951 קיבלה תוספת חדשה בדמות מטוטלת פוקו, שייצגה את סיבוב כדור הארץ אך הוסרה לאחר תלונות מהכנסייה. לאחר מותו של ויקטור הוגו בשנת 1885, חזר הפנתיאון פריז למעמדו המקורי "מקדש הגדולים".

התוספת החדשה לפנתיאון פריז כוללת את אנדרה מלרו, הכותב ושר התרבות שהובא לכאן בשנת 1996, והאחרון הוא סימון ויל, עורכת הדין והפוליטיקאית שזכתה להיות כאן בשנת 2018.

מידע כללי על הפנתאון של פריז

שעות פתיחה:

פתוח מדי יום, החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:30 בערב (כניסה אחרונה ב- 17:45 אחה"צ).

*סגור ב- 1 בינואר, 1 במאי וב- 25 בדצמבר.

יצירת קשר:

כתובת:

Place du Panthéon, 75005 פריז (Paris), צרפת.

דרכי הגעה:

רכבת (מטרו) – קו 10 ירידה בתחנת Maubert- Mutualite או בתחנת Cardinal Lemoine.
אוטובוס – קו 21, 27, 35, 38, 75, 82, 84, 85 או 89.
רכבת (RER) – קו B ירידה בתחנת Luxembourg.
הליכה / אופניים – להגיע לפנתאון פריז ממגדל אייפל, נדרשת הליכה של כשעה ובאופניים זה יימשך כ- 20 דקות.
רכב פרטי – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין הפנתאון של פריז.

עלויות:

  • עד גיל 18 – חינם, ללא עלות.
  • מבוגר – 9  אירו.
  • כניסה לכיפה – 3 אירו.

האתר הרשמי:

paris-pantheon.fr

מתי כדאי לבקר?

הפנתאון פתוח לאורך כל השנה בפריז, לכן כדאי לדעת שבימי הקיץ הוא נעשה עמוס ועדיף לגיע כ- 10 דקות לפני שהוא נפתח (10 בבוקר). בנוסף, במידת האפשר, רצוי לבקר באמצע השבוע ולא בסופ"ש מאחר והוא יכול להיות צפוף יתר על המידה.
למי שיוצאת ההזדמנות, כדאי לבקר את הפנתיאון לאחר רדת החשכה, האנדרטה מוארת והנוף שונה לחלוטין ממה שהיא ביום.

מותאם עבור (גילאים):

כל המשפחה.

כתבות חדשות בפריז