אי המוזיאונים הוא השם שניתן לגוש של חמישה מוזיאונים, קתדראלת ברלין בסגנון הבארוק וגנים גדולים המקובצים על אי זעיר בנהר שפרה. כל מוזיאון, שנבנה בין השנים 1830 ל- 1930, מציג היבט אחר של ההיסטוריה והאמנות הגרמנית.
גם אם אין מספיק זמן לחקור את כל המוזיאונים, הארכיטקטורה של הבניינים והגנים המנוהלים היטב הם מושלמים לסיור, טיול או לפיקניק בחוץ.
אי המוזיאונים - מה רואים? האטרקציות המובילות
אי המוזיאונים הוא המקום בו מתאספים המוזיאונים הגדולים ביותר. ממוקם במרכז ברלין ומוקף בנהר שפרי, ההתפעלות מהחיצוניות שלהם היא מעולה. העיר הגדולה בגרמניה הכוללת שלל אטרקציות מגוונות ומעניינות. ריכזנו 6 אטרקציות מובילות שלא כדאי לפספס בזמן ביקור באי המוזיאונים ברלין, גרמניה.
עם למעלה ממיליון מבקרים מדי שנה, המוזיאון נחשב לאחד המוזיאונים המתויירים ביותר בגרמניה, מוזיאון פרגמון בברלין (גרמניה) ידוע באוסף מרשים של אמנות ועתיקות מטורקיה והמזרח התיכון. פרגמון ממוקם על אי המוזיאונים המופיע ברשימת אונסק"ו.
המוזיאון מחולק ל- 3 תערוכות קבע המתארים יחד מעל 2,000 שנות היסטוריה שמשאירים את המבקרים עם פה פעור ורצון לעוד. הפרגמון נחשב לפופולרי מכולם בזכות האוסף המרשים שלו המשחזר אירועים אדריכליים עצומים.
אחת האטרקציות המובילות בזירת התרבות של ברלין, מוזיאון בודה נהנה ממיקום ציורי בצידו הצפוני של אי המוזיאונים. אפשר להיכנס למוזיאון בסטייל והרבה תמונות סלפי לאינסטגרם, על ידי חציית האבן מונבייג'וברקה (גשר מונבייג'ו). עם הכיפה המפוארת למראה שלו, הבניין הניאו-בארוק מושך את העין מיד. המוזיאון מאגד עבודות מתקופות שונות: גלריית הפסלים, אמנות ביזנטית ואוסף המטבעות.
המוזיאון החדש (מקום השם פשוט מאחר ובניין המוזיאון נבנה לאחר מוזיאון אלטס הסמוך) ממוקם באי המוזיאונים בברלין הוא אחד המוזיאונים המובילים בגרמניה, בזכות פסל נפרטיטי (בהמשך) הוא פופולארי מאוד, עד כדי כך שצריך כרטיס עם משבצת זמן לביקור.
אחד הבניינים המדהימים ביותר בברלין, המוזיאון הישן (ידוע גם כ- אלטס) מאכלס מגוון עצום של חפצי אמנות עתיקים מהתקופות היוונית, הרומית והאטרוסקית (האֶטְרוּסְקִים הם עם שחי באטרוריה, אשר מזוהה כיום עם טוסקנה, אזור בצפון איטליה של ימינו). גלו את הנקודות החשובות במוזיאון, טיפים, היסטוריה ומידע כללי על המקום >>
קתדרלת ברלין המרשימה שולטת בקצה המזרחי של אונטר דן לינדן ואי המוזיאונים. עם 3 כיפות הנחושת וחלל הפנים עשיר עם עיטורים מוזהבים, ברלינר דום (כשמו כן הוא בגרמנית) הוא אחד הבניינים הבולטים באזור שלא נהרס במלחמת העולם ה-2. אף על פי שהיא ידועה בשם קתדרלת ברלין, היא איננה קתדרלה אמיתית מכיוון שהיא מעולם לא הייתה מקום מושבו של בישוף. גלו עוד על הקתדרלה, זמן לבקר, ההיסטוריה, טיפים ומידע כללי נוסף >>
הגלריה הלאומית הישנה בברלין (בגרמנית – Alte Nationalgalerie) היא מוזיאון המתגאה באוסף אמנים מהמאה ה- 19, שוכן בבניין שהוקם באותה תקופה, זהו אחד התצוגות היפות מסוגו בעולם, ומציע למבקרים בו אפשרות לחזור אחורה בזמן עם אומנים כמו כמו מונה, רנואר ורודין. פנים וחוץ המבנה הניאו-קלאסיסטי מושפע מהקלאסיציזם הפרוסי בזכות המלך פרידריך ויליאם ה- 4 ונראה כמו מקדש עתיק. גלו עוד על המוזיאון לחובבי האמנות >>
אי המוזיאונים - בתי קפה מסעדות ומקומות ישיבה
בתוך אי המוזיאונים קיים מספר מקומות ישיבה
בית קפה Allegretto
נמצא בקומה ה- 2 של המוזיאון החדש והוא מקום מצוין להפסקה במהלך ביקור במוזיאון.
שעות פתיחה:
- ימי שלישי עד ראשון (סגור בשני) החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00 בערב.
Cafe Pi, מוזיאון פרגמון – הפנורמה
קפה פי נמצא בבניין בו נמצאת גם תערוכת הפנורמה 360 של ידגר אסיסי.
שעות פתיחה:
- ימי שלישי עד ראשון (סגור בשני) החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00 בערב.
Café im at Bode-Museum
קפה בבמוזיאון בודה (Bode-Museum) מציע ממתקים עונתיים, חטיפים מלוחים, עוגות וכו' עם סוגים רבים של תה וקפה.
גם אם לא מבקר במוזיאון בודה, עדיין אפשר לבקר בבית הקפה דרך המדרגות החיצוניות.
שעות פתיחה:
- ימי שלישי עד ראשון (סגור בשני) החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00 בערב.
קפה ומסעדה Cu29
מסעדת Cu29 נמצאת בגלריית ג'יימס סיימון.
שעות פתיחה:
- ימי ראשון עד שבת החל מהשעה 11:00 בבוקר ועד השעה 23:00 בערב.
כמה זמן צריך כדיי לבקר באי המוזיאונים?
עבור אי המוזיאונים צריך לפנות לפחות יומיים עד שלושה כדיי ליהנות מכל החוויה. כל מוזיאון או קתדרלה בעל מספר נקודות עיקריות שכדאי לא להחמיץ, לכן שווה להקדיש עבור כל אתר כזה לפחות שעה עד שעתיים בכדי להספיק ולראות את הנקודות העיקריות, היפות והמעניינות (ועדיין כנראה שלא הכל…), זה יכול להיות אינטנסיבי מדיי בעבור חלק מהמטיילים אבל כל מי שסקרן או מוקסם מאמנות, היסטוריה, ארכיאולוגיה ודברים כאלה ובעיקר חובבי המוזיאונים יכולים למצוא את עצמם גם מגיעים מעבר לכמה ימים ודיי בקלות.
סיור וירטואלי באי המוזיאונים ברלין (איכות 4K):
הסרטון מציג את הנקודות העיקריות על האי.
אי המוזיאונים – טיפים ועובדות שכדאי לדעת לפני:
- בכרטיס ה- Welcom Card של ברלין קיים מעל ל- 200 אתרים ואטרקציות כשותפים להנחות או ללא תוספת תשלום (משתלם מאוד למי שרוצה לבקר בכמה שיותר אתרים – למידע נוסף ניתן ללחוץ כאן).
- מדריך שמע בגרמנית ובאנגלית זמין בכל המוזיאונים.
- מותאם עבור נכים עם כיסאות – הגישה לאי המוזיאונים היא למעשה כמעט וללא מכשולים. כנ"ל לגבי המוזיאון החדש, מוזיאון בודה (גישה דרך גשר מונבייג'ו עם רמפת הרמה הניתנת להפעלה) והמוזיאון הישן (גישה דרך כניסה מימין לדלת הראשית, צריך לצלצל בפעמון). חלק מהתערוכה במוזיאון פרגמון ובגלריה הלאומית העתיקה מעט מוגבלים לגישה.
- נעליים נוחות – האי יכול לסחוף שעות של ביקור, לכאן כדאי להגיע בלבוש נוח ונעליים מותאמות.
- חכם בשמש – כדאי להימרח בקרם הגנה, כובע ומשקפי שמש, אומנם ברלין לא במזג האוויר של ישראל אך יכולה להפתיע שמסתובבים בחוץ הרבה זמן.
- אין צורך לעמוד בתור לתא הכרטיסים בכיכר – אפשר לקנות כרטיסים בכל מוזיאון, יש הרבה פחות תור ועומס.
- טיול בשעות הערב המאוחרות נותן הזדמנות לחוות את יופיו של האי בצורה אחרת.
- גם אם לא רוצים לבקר במוזיאונים, ההתפעלות מהחיצוניות שלהן היא דבר שווה במיוחד!
- למבנה המוזיאונים חשיבות ארכיטקטונית והיסטורית, ולמוצגיו חשיבות תרבותית רבה. מסיבות אלה הוכרז האי כאתר מורשת עולמית על ידי ארגון אונסק"ו.
אי המוזיאונים – ההיסטוריה
במקור אי המוזיאונים היה אזור מגורים ואתר היישוב המקורי קולן, המלך פרידריך ויליאם הרביעי מפרוסיה הקדיש אותו ל"אמנות ומדע".
אי המוזיאונים מורכב באמצעות הרכב ייחודי של 5 מבני מוזיאונים, הממחיש את התפתחות עיצוב המוזיאונים המודרניים לאורך יותר ממאה שנה. אוספיו, שמקורם בעיקר באוספים הפרטיים של משפחת המלוכה הפרוסית, מנוהלו מאז 1918 על ידי הקרן למורשת תרבותית פרוסית.
המוזיאון ה- 1, מוזיאון אלטס (בשנת 1830), נחשב ליצירת המופת הניאו-קלאסית של קרל פרידריך שינקל והוא המוזיאון העתיק ביותר בגרמניה. לאחר מכן המוזיאון החדש (בשנת 1859), הגלריה הלאומית העתיקה (בשנת 1876), מוזיאון בודה (בשנת 1904) ומוזיאון פרגמון (בשנת 1930).
התפתחות האזור כמתחם מוזיאונים ובניית 5 המוזיאונים נבעו מחזונו של המלך פרידריך וילהלם (1840-1861) ליצירת מפלט לאמנויות ומדעים בדומה לפורום רומא העתיקה.
אי המוזיאונים בתקופת מלחמת העולם ה- 2 ועד היום
במהלך מלחמת העולם ה- 2 נגרם נזק משמעותי לאי המוזיאונים, חלק מהמבנים קרסו לגמרי ובשל חוסר אמצעים בחומרי בניין הביא לכך שרק לאחר מספר שנים החלו עבודות שיקום לחלק מהמבנים (המוזיאון החדש, למשל, הושאר כחורבה במשך כ -60 שנה עד ששוחזר ונבנה מחדש).
לאחר איחוד ברלין התאחדו גם בהדרגה האוספים שחולקו בין מזרח ומערב ברלין. חפצים שהוכנסו לאחסון במקום אחר כתוצאה מנזקי מלחמה הוחזרו גם למקומות המקוריים שלהם במוזיאונים.
תוכנית האב לשיפוץ ומודרניזציה בקנה מידה מלא של האזור, שאומצה ומתבצעת מאז 1999, שואפת להפוך את האתר למיקום תרבותי עדכני. בין התוספות המתוכננות ניתן למנות את הטיילת האדריכלית המקשרת בין הבניינים, פיתוחים תשתיתיים, כולל בניין כניסה מרכזי חדש של האדריכל הבריטי דייוויד צ'יפרפילד, עם אזורי תצוגה, בתי קפה וחנויות מוזיאונים – שחזור גני הגלריה הלאומית העתיקה למראה הקודם שלהם בשנת 1900. והאגף הרביעי של מוזיאון פרגמון.
אוסף הגלריות והמוזיאונים הייחודי באי המוזיאונים של ברלין, על 5 המבנים דמויי המקדש שלו, מאכלס אוצרות מ- 6,000 שנות היסטוריה אנושית. הועלה למעמד של מורשת עולמית של אונסק"ו בשנת 1999, וממוקם במרכז ההיסטורי של ברלין, המתחם הוא מרכז הרשת של המוזיאונים בעיר והוא פרויקט ההשקעות התרבותי הגדול ביותר באירופה.
אי המוזיאונים - מידע כללי
שעות פתיחה:
המוזיאון הישן, מוזיאון הגלריה הלאומית, מוזיאון בודה:
- שלישי עד ראשון פתוח החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00 בערב (חמישי עד 20:00 בערב).
- ימי שני – סגור
המוזיאון החדש ומוזיאון הפרגמון:
- שישי עד רביעי, פתוח החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00 בערב.
- ימי חמישי, פתוח החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 20:00 בערב.
ברלינר דום:
- שני עד שבת, החל מהשעה 9:00 בבוקר ועד השעה 19:00 בערב.
- ראשון, החל מהשעה 12:00 הצהריים ועד השעה 19:00 בערב.
- שני עד שבת, החל מהשעה 9:00 בבוקר ועד השעה 20:00 בערב.
- ראשון, החל מהשעה 12:00 הצהריים ועד השעה 20:00 בערב.
* הכניסה האחרונה – 30 דקות לפני סגירת המוזיאון (תקף לכולם).
* סגור ב -24 בדצמבר ובדרך כלל שעות פתיחה קצרות יותר ב- 31 בדצמבר וב- 1 בינואר(תקף לכולם).
יצירת קשר:
- עמוד הפייסבוק הרשמי
- טלפון +49 30 266424242
- אימייל aemp@smb.spk-berlin.de
כתובת:
דרכי הגעה:
- ברכבת התחתית (U-Bahn) – קו U6 ולרדת בתחנת פרידריכשטראסה, הקרובה ביותר לאי המוזיאונים. הרכבת התחתית נמצאת כ- 700 מטר ממוזיאון פרגמון, משם ניתן ללכת כ- 10 דקות.
- אוטובוס – קו 100, 200 ו- 245. לרדת ב האופרה הממלכתית, לוסטגרטן, פרידריכשטראסה.
- הרכבת המהירה – S1, S2, S3, S9, S25, S5, S7 ו- S75. לרדת בתחנת ברלין פרידריכשטראסה או לתחנת האקשר מרקט. תחנת האקשר מרקט נמצאת כ- 1 ק"מ ממוזיאון פרגמון, משם ניתן ללכת כ- 15 דקות.
- רכב פרטי – באמצעות Waze (לחיצה על הקישור תוביל ליישומון ותתחיל בנסיעה), לציין אי המוזיאונים ברלין. באי המוזיאונים אין חניה למכוניות או תחבורה ציבורית. ניתן להחנות במלון רדיסון בלו או במרכז הסחר הבינלאומי. המלון נמצא במרחק של 900 מטר, ומרכז הסחר נמצא במרחק של 700 מטרים ממוזיאון פרגמון ברלין.
- חשמלית (Tram) – קו M1, ,12 ולרדת בתחנת Kupfergraben, החשמלית נמצאת כ- 300 מטר ממוזיאון פרגמון, משם ניתן ללכת כ- 5 דקות.
עלויות:
- 51 אירו.
כרטיס ה- Welcom Card בן 3 הימים הוא ככל הנראה הדרך החסכונית ביותר ליהנות מהמוזיאונים של ברלין.
כניסה לכל המוזיאונים בנפרד:
- עד גיל 18 – ללא עלות.
- מגיל 18 – 12 אירו.
ברלינר דום:
- 7 אירו.
* צריך לעשות את החישוב אם הכרטיס של ברלין מתאים ואם מעוניינים לראות את ה – 5 מוזיאונים ב- 3 ימים + אטרקציות נוספות בברלין.
האתר הרשמי:
http://www.museumsinsel-berlin.de/en/home/
מתי כדאי לבקר?
בוקר הוא בדרך כלל זמן טוב ללכת כמעט לכל מוזיאון, אי המוזיאונים אינו יוצא מן הכלל – במיוחד כשיש 5 מוזיאונים בסביבה. כדאי להגיע כ- 20 דקות (בערך) לפני זמני הפתיחה. במידה ולא, אחר הצהריים המאוחרים די טוב – בימי חמישי אחר הצהריים המאוחרים, אלו שעות שבדרך כלל שקטות יותר, המוזיאונים לרוב עמוס בסופי שבוע לאורך היום.
מותאם עבור (גילאים):
כל המשפחה.